www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Mnenja o strokovnih revijah

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ferdo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10
Aktiv.: 1.49
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2005 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Andrejeva priponka je dosegljiva tudi na zadnjem linku, ki je pripet v prvem postu. To je original elektorjeva shema, objavljena v Elektor 12/1982 (december).
Usmernik, izdelan po tej shemi deluje odlično, v službi tudi s drugačnim izhodnim tranzistorjem in manjšo dodelavo dosega 75V/16A. Pri TIM-ovi shemi je napačna vrednost R17, nekaj pa jih manjka. Tiskano vezje, ki ga je pripelAndrej je v redu (preizkušeno).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2005 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nevem zakaj so v TIM-u vedno napake. Meni ni še nikoli nobeno vezje narejeno po načrtih iz te revije delovalo v prvo. Vedno sem moral menjati kakšne upore za druge vrednosti, obračat tranzistorje...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ferdo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10
Aktiv.: 1.49
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 9:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj niso vedno. Precej je odvisno od avtorja prispevka. Sam sem pred leti realiziral par projektov za novoletne okraske (utripanje, leteče luči,..) po načrtih iz TIM-a, pa mi je vse delovalo v prvo, brez vsakega problema. Tako, da šlamparija ni pravilo, prej izjema.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.10
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 3:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam izredno slabe iskusnje z to revijo ravno zaradi napak.Nikoli ne bom pozabil ko sem pred cca 15 leti kupil pri njih izredno drag urni LED modul in ga zaradi tiskarske napake unicil, vhod-clocka so zvezali na napajanje...lahko bi se vsaj opravicili in ponudili po ugodni ceni novega...
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 4:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Načrt usmernika iz TIM-a je kopija članka iz Elektorja. Če je napaka na shemi ali TIV v TIM-u, potem je izvorna napaka že v Elektorju. Je pa TIM, nažalost edina revija v Sloveniji, ki kolikor toliko pokriva večino področij tehnike, seveda bolj kot ne za začetnike. Revija sama pa je namenjena osnovnošolski in srednješolski populaciji.

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker je tema zašla sem jo razdelil. Debato o revijah ter strokovni literaturi nadaljujte tukaj.
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 6:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam prejemam revijo Tim. Napake sem opazil predvsem pri RR(Avtor). Sam sem izdelal njegovo vezje, pa ni delovala, in kjerkoli zasledim da je bilo kaj nerejeno iz Tima, vidim da se napake večinoma pojavljajo pri istem avtorju. Tako da se sam izogibam njegovih izdelkov. Žal je tako Confused
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2005 9:21 pm    Naslov sporočila:  strokovne revije Odgovori s citatom

Na žalost TIM je zanimiva revija, ampak je zelo daleč od strokovnih revij. Zato so tudi napake pogoste. Slovenski trg je pač majhen in je težko izdajati dobro revijo. Mogoče je CQ ZRS še najboljši. Drugače pa Dubus, Qex in VHF communications. To res niso revije za usmernike, ampak za malo bolj zahtevne zadeve.

LP
Matjay
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni