www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako odkriti porabnika elektrike pri avtu
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2010 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če radio vleče 300mA je prav gotovo on krivec Wink akumulator, ki je nekaj let star, bo v enem dnevu dovolj počepnil, da dizla ne bo več pretegnil. No, delno je v takem primeru kriv tudi akumulator, ampak za normalno stby porabo, ki je precej pod 50mA bi moralo biti v redu.
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.98

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2010 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobro bi bilo tak akku tudi pustiti na polnilcu, verjetno je že zelo prazen.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.80
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 20, 2010 2:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš avtomatsko klimo? Lahko da se zaradi okvare kakšen motorček od lopute vrti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
slawonsky
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 19 Okt 2010 8:36
Aktiv.: 0.02
Kraj: Zg. Savinjska dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 20, 2010 9:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgleda da je bil vendarle avtoradio krivec! Priklopljenega imam kake tri mesece in verjetno je v tem času toliko izmučil akku, da sedaj počepne že skoraj ob vsakem zagonu motorja. Danes ga bom orng nafilal z polnilcem, pool bom pa videl, kaj bo... Sicer pa je star šele eno leto, torej bi še moral delati...
Hvala za vse nasvete, bom sporočil, če bo kaj novega Exclamation
Nazaj na vrh
alex007
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Dec 2003 0:19
Aktiv.: 0.24
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 20, 2010 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je bil problem oziroma še je tudi na naši fabriški škodi. Ko je bil star akomulator ga je tudi čez nao spraznilo, sedaj ko je nov zdrži bribližno en teden, če se avta ne uporablja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.98

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 20, 2010 9:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

En teden? Meni avto stoji po 2 meseca pa kresne iz prve v najhujšem mrazu.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 20, 2010 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi pri naši feliciji ni nobenih problemov, notri je trenutno 10 let star BOSCH silver 74Ah Shocked in deluje brez problema, res pa je, da je ta akumulator bil že pred 3 leti odpisan, ker je bila okvara na stikalu za osvetlitev prtljažnega prostora in se lučka ni ugašala. Ko sem odkril napako po menjavi akumulatorja, sem lučko enostavno izklopil, ker jo ne rabim, nisem popravljal stikala. Za vsak slučaj preglej delovanje stikala v prtljažniku Wink zvečer pokukaj skozi okno, če sveti lučka, da boš bolje videl, prej odstrani polico. Krivec ni bil akumulator Smile
No, ta nesrečni akumulator je sedaj 3 leta stal neuporabljen, le nekajkrat na leto sem ga napolnil, spraznil in napolnil, včasih tudi 2 cikla, tako da je bil pravilno vzdrževan, občasno je bil uporabljen za kakšno pomoč pri štartu ali kakšno malenkost. Zakaj sem ga dal nazaj? ker je bil notri akumulator iz octavije VARTA stara 8,5 let in je ta VARTA šla nazaj v octavio, ker je pred slabimi 3 leti bila menjana preventivno z TAB magic, ki je spustil dušo k sreči še pred iztekom 3 letne garancije, včeraj sem ravno dobil novega. Ja, včasih je nov akumulator slabši od starega, prav zanimivo, pa ne da bi bilo kaj narobe s polnjenjem, vse OK, preveril polnjenje, porabnike, tako da je bila očitno napaka na akumulatorju.

V vsakem primeru priporočam, da se ob morebitnih težavah z akumulatorjem dobro prepričate če je z avtom vse v redu, polnjenje, praznjenje v stby in tako naprej. Vsak avto bi moral normalno vžgati po nekaj tednih stanja, če temu ni tako, sledi obvezno testiranje toka mirovne porabe.

.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni