|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Nov 01, 2010 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
primo je napisal/a: |
... Ampak če ima ohišje s kakšnimi luknjicami potem z lakiranjem zamašiš te luknjice in ne meri točno. ... |
Saj to tipalo za točno delovanje ne rabi kisika, da ne bi smel zamašiti tistih luknjic ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 01, 2010 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še moje izkušnje s takšnim tipom termometra.
Kupil sem ga še pred leti v znani trgovini, ki sliši na ime Con... .
Sem mislil, pač za indikator. (za malo denarja malo ) Všeč pa mi je bil tudi zato, ker je imel zunanje napajenje razsvetljave prikazovalnika.
Zunanje tipalo sem pritrdil pod prednjo reg. tablico.
Ker imam možnost sem lahko z verodostojnim termometrom lahko preveril točnost kazanja. , termometra sta se "strinjala" v 0,1°C točno, tako lahko mirno zatrdim, da je "indikator" lagal za manj kot 0,6C.
Še tole. Ko od Torovega pelješ proti Kranju je v tistem gozdičku temperatura vedno nižja za cca 2°C od temperature na Torovem, ali pa potem pri izvozu za Kr. Ali pa, v Štepanjskem naselju in na Tržaški c. ~ enaka temperatura. Na Hradeckega cesti pa ~ 1,5°C nižja (Lj).
Kaj želim s tem povedati, da se temperatura iz km v km lahko spreminja tudi za nekaj °C, in da so tej indikatorji izgleda kar točni. Temperaturo pa boš s še tako dobrim termometrom težko meril pod 0,5°K točno. Je še veliko drugih vplivov.
Žal je termometer po 6. letih odpovedal. Verjetno mu razmere v avtu niso odgovarjale. Poleti črn zaslon, pozimi pa počasen.
Vsekakor pa je bil vreden tistih, mislim da, 5000 SIT.
Mislim, da podaljšanje priključnega kabla senzorja za 1m nebi smelo vplivati na meritev. Vsekakor pa bi ga jaz podaljševal v kabini. Da se izogneš zunanjim vplivom na spoje. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Pon Nov 01, 2010 5:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker je tema o podaljšanju kabla za sondo termometra bi jaz samo dodal, da sem v navodilih za Firštove diferenčne termostate zasledil navodilo, da če hočeš uštukat tisti senzor - tipalo z dodatnim kablom potem moraš tam kjer štukaš dati med žili en kondezator mislim, da reda 100nF, ne vem točno sem pozabil.
Lp Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni