|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mcride Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36 Prispevkov: 788 Aktiv.: 3.93 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Jan 09, 2011 6:01 pm Naslov sporočila: "On board" ICSP povezava |
|
|
Torej zanima me samo, če je tak priklop pravilen za PIC-e, recimo na protoboard. Je dovolj napajanje od USB, ali je potrebno pripeljati še "zunanje" napajanje 5V? Sprašujem, ker sem do sedaj vedno programiral preko adapterja ICP03... pa se mi ga ne da vedno izklapljati iz vezja...
Torej gledam le:
konektor(programator) - >PIC
1.MCLR -> MCLR + 10k na VCC
2.5V ->VCC
3.GND ->VSS
4.ICSPDAT -> ICSPDAT
5.ICSPCLK -> ICSPCLK
??
lp
| Opis: |
|
| Velikost datoteke: |
49.45 KB |
| Pogledana: |
11 krat |

|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 38.07 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Jan 09, 2011 9:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da bi bilo ok.
A tistih 13V za programiranje gre preko MCLR pina ali kako že? Preveri v dokumentaciji. V datasheetu imaš poglavje o programiranju.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vitez93 Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.76 Kraj: Celje- Dobrna
|
Objavljeno: Ned Jan 09, 2011 9:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Vezava je tudi pomoje OK. Napajanje pa odvisno koliko toka potrebuješ. ICD 2 clone da največ 100 mA na VDD.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36 Prispevkov: 788 Aktiv.: 3.93 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Jan 09, 2011 10:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
| aly je napisal/a: |
Mislim, da bi bilo ok.
A tistih 13V za programiranje gre preko MCLR pina ali kako že? Preveri v dokumentaciji. V datasheetu imaš poglavje o programiranju. |
Hmm, kot sem bral po datasheetih...
http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1824&appnote=en011744
-PIC gre v "programming mode", ko dobi na MCLR/Vpp pin cca 13V
-med Vcc in MCLR se doda še dioda( da se ščiti ostalo vezje...), kot kaže slika spodaj
-ostalo je tako kot sem dal sliko zgoraj
-13V priskrbi programator preko MCLR-ja.
Nekaj sem pa bral glede "low voltage" problema pri JDM2.
Sam imam pickit v2 USB verzijo, problem je pa ker sem se nekaj "igral" in skuril 2 pic12f683, pa mi ni jasno zakaj, samo greti sta se začela... Bral sem, da naj ICD2 USB varianta ne zna programirati PICev, ki imajo interni oscilator in namesto reseta tipko za vhod??? Ne vem kje bi naredil napako, mogoče kak kratek stik, drugače pa sem jih že kar velikokrat sprogramiral, tako da so služili namenu...
| Opis: |
|
| Velikost datoteke: |
53.2 KB |
| Pogledana: |
0 krat |

|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 233 dni