www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

RTC (PCF8583) na PICu

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
grecko453
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2010 13:02
Aktiv.: 0.45
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 12:43 am    Naslov sporočila:  RTC (PCF8583) na PICu Odgovori s citatom

Prilagam dve shemi, RTC ploščice od podjetja Mikroe.
Zanima me zakaj razlike pri vrednosti uporov (1k/10k) in kakšno funkcijo sploh ima nogica INT vezana na RB0. (v navodilih piše da je INT nogica za generiranje prekinitve oziroma v originalu open drain interrupt output)
Na eni shemi je povezana na RB0 nogico PICa, pri drugi (kjer je stikalo z nastavitvami za različne sisteme) pa v primeru PICa sploh ni speljana nikamor.

Sam se naredil tole vezje in dokler nisem odklopil povezave INT na RB0 mi je vsake 5 sekund displej prikazoval neke čudne znake (res pa je da je na moj razvojni plošči - EasyPic5, LCD piklopljen na port B).

Načeloma sem sprobal branje in pisanje v PCF čip in deluje ok četudi ni povezave INT-RB0.

Mi zna kdo razložiti v čem je pomen.

Untitled.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  163.31 KB
 Pogledana:  58 krat

Untitled.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snoopy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2003 1:17
Aktiv.: 0.94
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 8:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na INT output nogici lahko dobiš prekinitev vsako sekundo ali alarmni izhod odvisno kako nastaviš PCF8583.
Uporaba ni pogojena z uro, ura dela brez uporabe tega izhoda.Lahko pa prekinitev uporabiš za sekundni interval ali osvežitev lcd-ja ipd.

Lp
Nazaj na vrh
grecko453
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2010 13:02
Aktiv.: 0.45
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

snoopy je napisal/a:
Na INT output nogici lahko dobiš prekinitev vsako sekundo ali alarmni izhod odvisno kako nastaviš PCF8583.
Uporaba ni pogojena z uro, ura dela brez uporabe tega izhoda.Lahko pa prekinitev uporabiš za sekundni interval ali osvežitev lcd-ja ipd.
Lp

Samo zakaj potem pri spodnji shemi nogica INT (v primeru EasyPic) ni nikamor priključena?
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 8.72

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako ni?

Na konektorju na pin 5

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 233 dni