www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Razvojna plošča Silica-Keil MCB2130
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 23, 2006 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem včeraj dobil to razvojno okolje in sem se začel igrati. Prvo kot prvo me je zmotilo, da na priloženih zgoščenkah ni bilo driverjev za JTAG, sem jih moral na netu poiskati.
Drugače pa izgleda zadeva kar zmogljiva. Zanima me kateri compiler uporabljate? Sam sem inštaliral GNU compiler. Moram pa pohvaliti, da so napisani zelo dobri toturiali.
Sam imam za cilj postaviti na to platformo RTOS. Ima kdo kaj izkušenj s tem?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70790.37

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2006 9:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
LoLek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2006 11:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj sem že gledal različne RTOS-e. Za začetek bom verjetno res postavil kar tale freeRTOS, če mi bo uspelo, ker nimam še nič izkušenj s tem. Confused
Nazaj na vrh
LoLek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 07, 2006 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je kdo že preizkusil microC/OSII http://www.ucos-ii.com/index.html ? Pravijo, da je eden boljših RTOS.
Sicer sem preiskusil Keilov ARTX in pa freeRTOS. ARTX se mi zdi dosti boljši in bolje dokumentiran. Imam še namen par RTOS-ov preiskusiti. Zdaj hočem pognati microC/OSII.

p.s. Zakaj ne znam pripeti hyperlinka? Če uporabim formo [url][/url] se pred danim linkom še izpiše link maxi-ja.

mi C

Hm.. sem opazil, da linki ne delajo samo v predogledu. Po pošiljanju pa dela normalno.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2006 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je mogoče kdo zasledil source vpisanega hex-a demo prezentacije na omenjeni plošči?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.20

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2006 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Misliš na demo, kjer ti nežen ženski glas govori: nehaj razmišljat začni ...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2006 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Natančno to Applause
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.20

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2006 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni je bil demo priložen na CD-ju. V eni izmed map na CD-ju je tudi demo mapa z oznako borda.
Res pa je, da sem imel majhen problem vso zadevo spravit v pogon, saj se morajo zvočne datoteke ločeno pretransformirati v bin in nato nalovdat v CPU.
Pri meni niso štimale poti do datotek v "make" proceduri.

Lahko pogledam doma in ti točno napišem pot kje je, če ne boš našel.

V najslabšem primeru lahko zapečem moj CD in ti ga pošljem. Na njemu je tudi ključ, ki odpre Keil za Philipsove kontrolerje (8031) na 4K kode (ostali samo 2K).

Očitno k tem platam prilagajo različne CD-je Sad, potem pa je vse odvisno, kje jo stakneš.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2006 2:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom preveril popoldne, čeprav sem že iskal nekaj po CD-ju. V nasprotnem primeru te bom res prosil za tole Wink .

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70790.38

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2006 3:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2006 4:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem tudi sam že to iskal. Lahko da je tudi na CD-ju (nisem iskal, ker nisem vedel točno kaj naj iščem), zato sem malo pobrskal po keil-ovi strani in našel tole .

Mislim, da je to tisto kar iščeš.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70790.37

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2006 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2006 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če kdo ima, naj naloži hex in source vsakega posebej na file manager, da si ga lahko dol potegnemo.

LP!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70790.38

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2006 9:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazadnje urejal/a . Čet Mar 09, 2006 9:33 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 09, 2006 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moja napaka d'oh! . Ker sem imel že prej instaliran uVision CD-ja nisem ponovno nalagal. Iskal sem po CD-ju vendar nič na to temo. VoicePlayer primer se namesti z namestitvijo uVision-a med primere za MCB2130 plato. Ne vem pa zakaj ga v verziji, sneti z interneta ni bilo vključenega.

Mare tole se kar normalno prevede in naloži tudi z demo verzijo. Wav konvertirana datoteka se nalaga ločeno od programa, ki ga pravzaprav ni veliko.
Citiram:
Program Size: data=1809 const=949 code=2412

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni