www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

16f88 + LCD
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
galex4
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Apr 2008 18:27
Aktiv.: 2.09

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2011 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tej strani imaš vse kaj potrebuješ, kot vidim delaš v basicu, naj ti bo tole v pomoč.

Preveri povezave po shemi, ki je narisana na omejeni strani, če ne bo delalo skopiraj program, ta je preverjen in dela 100%.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 21.14
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2011 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povem ti samo to, da simulacije v teh slučajih hitro dajejo povsem napačne rezultate.

Skratka zaštrikal si program. Nič drugega.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 31.16
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2011 5:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti programator dela čisto ok, razen, če ga nisi ti med izdelavo kje polomil. Sicer pa bi ti za pozitivno oceno načeloma moral pravilno delovat. In verjemi, da sem neštetokrat z njim programiral PIC-e in programator deluje ok. In to ali ima testna plošča, ki je poleg vgrajen display ali ne sploh ni pomembno. Če si že tako 100% prepričan, da je tvoj program pravilno delujoč potem si očitno narobe priklopil LCD, ali pa le ta ne deluje pravilno.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
jarc240
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Apr 2010 16:41
Aktiv.: 0.12
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2011 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa kaj vam ni jasno tukaj...

Ko prižgem ledico mi porta dela.
Ko krmilim Lcd pa ne.
Samo pokaže se začetno besedilo.
Prosm pejte pogledat program pa mi povejte kaj je narobe.
Vezava je pravilna. Čene sploh Lcd nebi delal, posledično tudi pic.
Samo napakica bi se lahko najdla na portuA, vendar če za ledice dela...

Napaka bi bila lahko samo v programatorju. Pray Pray Pray
Nazaj na vrh
jarc240
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2011 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko pa bo še kdo rekel da je program napačen naj da del programa ki je napačen
v poudarek "code" Very Happy Very Happy Very Happy a ma kdo toliko velke hlače Think
Nazaj na vrh
jarc240
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2011 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še na testni ploščici kjer lahko programiram čip imam ledice za portb=255 in porta=15. Po vproramiranju se ledice prižgejo kot da bi krmilile LCD in ko pritisnem na porta.0=1 se ne zgodi nič. Ledice bi morale spremeniti stanj!!!!

Polek tega če nebi pravilo povezal vse skupaj se mi res nebi nič prikazalo na lcd.
Zato sem tudi tolikokrat napisal da boste končno doumneli da ni ničnarobe v programu in v vezavi. Pray Pray
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 31.81
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2011 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Shame on you Ne postajaj vedno bolj aroganten! Ti rabiš pomoč, ne mi!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jarc240
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2011 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah brez veze.
Ta forum je uporaben samo takrat ko rabiš sestaviti nekaj kar delajo vegovci pr praksi. Pa takrat ko rabiš pomoč pri zamenjavi luči.
Naprošam administratorja foruma da me trajno izbriše iz tega foruma.
Nazaj na vrh
jarc240
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2011 7:55 pm    Naslov sporočila: icon_bad  Odgovori s citatom

Ah brez veze. Mlatenje prazne slame
Ta forum je uporaben samo takrat ko rabiš sestaviti nekaj kar delajo vegovci pr praksi. Pa takrat ko rabiš pomoč pri zamenjavi luči.
Jaz sem ne pridem več. :blowie:
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 31.16
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2011 7:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jarc240 je napisal/a:
Ah brez veze.

Uroš Jarc še sam ne veš kaj bi rad kot ponavadi. Hočemo ti pomagati ti pa govoriš kot, da je vse ok. Očitno ni, če ti ne deluje. Če pa programator ne dela je pa tvoja krivda, moj bo delal, pa če ga sedaj iz škatle potegnem. Si kaj poskušal z nastavitvijo kontrasta. Sploh ni nujno, da je vse povezano tako kot mora biti. Konec koncev je lahko zanič LCD. Za PIC uničit, se je pa potrebno že kar potrudit.
Tudi napačna polariteta napajanja ga po kakšnih petih sekundah še ne uniči.

Tudi ti nekdanji Vegovc pri praksi si potreboval pomoč in si težavo s pomočjo tega foruma tudi uspvšno rešil. Sicer, če bi poslušal nas in mentorico, bi vse skupaj lažje in bolj učinkovito izdelal, ampak to ne sodi v to temo.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 57.58
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2011 8:06 pm    Naslov sporočila: icon_bad  Odgovori s citatom

jarc240 je napisal/a:
Jaz sem ne pridem več. :blowie:

No vsaj v nečem te lahko uslišim - ne moreš priti več !

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni