www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Okvara alternatorja na traktorju
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
martinopresnik
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42
Aktiv.: 1.19
Kraj: Šentrupert nad laškim

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 08, 2011 9:02 pm    Naslov sporočila:  Okvara alternatorja na traktorju Odgovori s citatom

Doma imamo TomoVinkoviča 23 ki mu je odpovedal že drugi alternator. Prvi je šel spomladi, pred nekaj dnevi pa še drugi.
Prvi je imel izolacijo navitja "prismojeno", drugega pa še nisem uspel razdreti do navitja.
Zanima me ali je to naključje in kaj naj naredim?

Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 08, 2011 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam ti, da pokličeš g. Alberta Černigoja iz Pišec . On ima zate trajno rešitev, cenovno zelo ugodno. TV-jci imajo menda zanič alternatorje, zato ga zamenja z drugim. Prinese s sabo kar rabi in uredi zadevo. Njegovo telefonsko št. ti sporočim na Z.S.

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ferdo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10
Aktiv.: 1.49
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 8:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na TV-jih so večni problemi z originalnimi alternatorji... Ali crknejo, velikokrat premalo polnijo, le redko se kdo pohvali, da mu dela v redu...

Tudi jaz sem imel enake probleme, ki sem jih rešil z vgradnjo avtomobilskega alternatorja...

Veliko slik in ostalih podatkov pa dobiš tu:

http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=16178

http://traktor.mojforum.si/traktor-about159.html
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
S57NNT
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Sep 2009 7:50
Aktiv.: 1.55
Kraj: Ljubljana - okolica

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 9:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ferdo je napisal/a:
... ki sem jih rešil z vgradnjo avtomobilskega alternatorja...
l

Po mojem je to še najboljša varianta.

(Aleksander Sergejevič Jakovljev)
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj ravno to naredi tudi Albert. Je pa tako poceni, da se ne splača sam zezat s tem.
Nazaj na vrh
martinopresnik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 4:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za prvi alternator ne vem kateri je bil (gor je pisalo made in Yugoslavija in predvidevam da je bil orginal), tega sem spomladi zamenjal z alternatorjem od avtomobila Fial Croma, ki sem ga kupil na avtoodpadu.
Sem mogoče naredil napako ker nisem kupil novega?
Kako pa je kaj z obrati motorja, ker mislim da ima TV nižje od avtomobilov?

crto
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2005 14:48
Aktiv.: 0.58
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja kupljeno na avtoodpadu tudi lahko crkne, je pa žal brez garancije (valda je star vsaj 15 če ne 20 let) kaj si pričakoval, da bo še enkrat toliko delal? pa še vprašanje kako dolgo se je tam valjal in pod vprašljivimi pogoji.
Brez zamere, lep vikend
crto
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.62

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 9:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa imam vprašanje za IMT 549. Namreč začela mi je "brleti" (čisto malo gori) lučka za alternator. Kaj bi bil vzrok temu , regler ?
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.98

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma kar je na avtoodpadu - fuj in fej

Ne kupuj
Nazaj na vrh
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 11, 2011 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[quote="Pyr0Beast"]Ma kar je na avtoodpadu - fuj in fej

Ja kaj pa ?
v trgovino pa novega? pa pol plače s seboj?
Malo moraš pa vseeno pogledati kaj kupiš....
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 11, 2011 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:

Ne kupuj

V svojem avtu imam že kar nekaj delov iz odpada. Vse dela že več let. Preden kaj kupiš moraš dobro pregledati in še vedno je riziko ja.

Nazadnje sem na avtoodpadu kupil loputo z motorčkom prostega teka za 50€. Nova bi me stala 300€.
Nekaj let nazaj sem imel probleme z novimi termostati za hladilno tekočino. Novi so mi konstantno odpovedovali, bili so namreč malo drugačnega dizajna (nahbau) in vedno je počilo ohišje kjer drži iglo z vzmetjo. Iz avtoodpada sem dobil popolnoma enakega kot sem imel original in še vedno dela pb. No v tem primeru sem res porabil takrat več denarja kot, če bi kupil že v začetku original.

ziga555 je napisal/a:
Jaz pa imam vprašanje za IMT 549. Namreč začela mi je "brleti" (čisto malo gori) lučka za alternator. Kaj bi bil vzrok temu , regler ?

Po vsej verjetnosti diodna plošča. Še prej pa preveri tudi krtačke na reglerju in napetost polnjenja pri različnih obratih.

Če lučka sveti samo pri nizkih vrtljajih (prosti tek), je lahko regler - slabe krtačke.

Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.82
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 11, 2011 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ziga555 je napisal/a:

Lahko je katera koli dioda, pa vendar je ponavadi kakšna dioda za vzbujanje odpovedala. Te tri so manjše od ostalih šestih in jih lažje dobiš.
Torej preveri diode.

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.67
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 11, 2011 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri VW passatu pa je nekako na pol crknil regulator in je lučka tudi samo brlela.
Predlagam da greš po vrsti in najprej preveriš vse diode, potem krtačke in na koncu regulator.

martinopresnik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 11, 2011 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te dni bom šel malo na okoli če bom našel kaj primernega. Opazil sem tudi da imajo nekateri alternatorji še en poseben priključek za vzbujanje. Alternator ki sem ga imel do sedaj tega ni imel (samo + in -preko ohišja). Je med temi še kakšna razlika, kateri je boljši?
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.98

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 11, 2011 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[quote="lado"]
Pyr0Beast je napisal/a:

Ja kaj pa ?
v trgovino pa novega? pa pol plače s seboj?
Malo moraš pa vseeno pogledati kaj kupiš....

In natanko kaj imaš od tega da kupiš izrabljen alternator ?

menjati moraš vsaj še ščetke + pobrusiti vse kontakte, tudi tiste na ohišjih, pa še potem si lahko srečen, če zadeva nima zruženih ležajev
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni