|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.00
|
Objavljeno: Sre Feb 18, 2009 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Filter črpalke je v obliki prstana, vse skupaj je pod pokrovom črpalke (običajno 4 imbusi).
Če nimaš manometra, s katerim bi preveril tlak črpalke, itak nimaš kaj sam počet.
Črpalka mora brez problema biti sposobna zagotavljati preko 12bar, običajno pa je nastavljen tlak 10÷12.
Ne pa tlak kar na slepo spreminjat, saj je to ena ključnih nastavitev gorilca!
Fotocelico upam da si očistil.
Prav tako upam, da nisi pri čiščenju/menjavi dize spreminjal pozicije česarkoli v gorilcu, saj ima prav vsaka stvar in nje položaj določen namen.
Črpalka stane nekje od 75EUR naprej, za informativni cenik (katalog 2008) pobrskaj po http://www.termocenter.si/ , v ceniku imaš tudi risbe kako je sestavljena črpalka, torej kje in kakšen je filter.
Nov gorilec pa dobiš od 300EUR naprej.
Ventilator si očistil?
Če si in ni nič drugače, potem vsekakor rabiš obisk serviserja, saj nimaš ne znanja ne orodja, da bi sam prčkal po gorilcu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3407 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pon Jan 30, 2012 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
(januar '12) - gorilnik je bil pregledan s strani ustreznega s.p. jeseni 2011. Danes slišim pri delovanju nekakšen kovinski zvok. Ali je mogoče filter zabit ? Kje mora biti nivo olja pri izpravnem filtru ?
Prvi dve sliki sta pri delujočem gorilcu, tretja pri izklopljenem.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
813.56 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
|
878.1 KB |
0 krat |

|
|
818.72 KB |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
IXA Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 22:20 Prispevkov: 91 Aktiv.: 0.48 Kraj: Bizeljsko
|
Objavljeno: Pon Jan 30, 2012 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni je filter poln do približno 90%. Zdi mi se, da imaš problem z zrakom v inštalaciji kurilnega olja do filtra.
LP,
Igor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pon Jan 30, 2012 9:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odvij stekleni lonček in očisti filter, to se zgodi ponavadi, če si preveč neučakan po polnjenju rezervoarja in se ti potem zabije (ali pa, če čakaš do konca da sprazniš rezervoarje). Pri tako minimalni količini olja v lončku še čudno, da sploh gorilec dela. Je pa še ena varianta, da te zafrkava ventil na rezervoarju. Ko peč deluje ga zapri in nazaj odpri.
LP Nace
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zack69 Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57 Prispevkov: 186 Aktiv.: 0.89 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 1:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz imam podoben primer, kot psevdonim ... sicer je res to od jeseni, ko smo menjali peč in je filter šel na drugo mesto, kot je bil prej... tudi jaz sem postal tedaj pozoren na nivo olja... pa sem čistil filter, in ni bilo nič bolje... sem probal zapreti ventil , med obratovanjem gorilca, pa ko je nivo olja skoraj padel na dno, sem odvil ventil nazaj... normalno je potegnilo olje v filter ... sicer je bil nivo olja tedaj višji, ampak je počasi spet šel na tak nivo, kot je bil prej .... bom probal tudi jaz preveriti priključke, če nebi res kje vleklo zraven zraka, pri priključku cevi na filter ....
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.28 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
LP,
Predvsem preveri dotok goriva, filter goriva, tesnila na filtru, dobro bi bilo zadevo prepihati vse do gorilne šobe. Spodaj bom poizkusil pripeti slike dveh različnih tipov črpalk, kjer je tudi še dodatni filter in kjer se vidi v sami črpalki vsedlina, ki včasih tudi zaide naprej. Kot je že nekdo omenil je dobro zamenjati šobo, vendar priporočam tako kot je originalna. Nenavadne zvoke lahko povzroči tudi obrabljena PVC sklopka med črpalko in motorjem.
Slike:
|
236.92 KB |
0 krat |

|
|
175.67 KB |
0 krat |

|
|
200.53 KB |
0 krat |

|
|
209.9 KB |
0 krat |

|
|
216.24 KB |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.28 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 10:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa še razlika med staro in novo šobo:
(Ne da se je povsem oćistiti, pa tudi vredno jo ni čistiti)
|
160.77 KB |
4 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
integrerc Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.86 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem imel težave z nivojem kurilnega olja v filtru, kot je opisal psevdonim, le da se pri meni olje peni in ga tudi skoraj zmanjka v lončku. Gorilec sicer obratuje normalno. Prišel je kolega, ki je "mojster" za centralne in je takoj ugotovil, da je zrak v sistemu. Pri ventilu na cisterni je odvil bakreno Cev in zamenjal plastično tesnilo. Težave sicer ni bilo več, vendar se je po slabem mesecu spet pojavilo, da primanjkuje olja v lončku. Že dva meseca kurim kar tako z izpraznjenim lončkom. Potrebno bo spet poklicati kolega. Naj še povem, da je moj sistem dovoda kurilca do gorilca enocevni.
lp
_________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preveri če nimaš zapacanega filtra v sami cisterni, in da goriva ne vleče na dnu
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bizgec65 je napisal/a: |
Pa še razlika med staro in novo šobo:
(Ne da se je povsem oćistiti, pa tudi vredno jo ni čistiti) |
poskusi z ultrazvocnim cistilcem v katerem sta voda in meglio v razmerju 3:1, 2x pozenes za 10 minut (jaz konkretno delam s tem majhnim 50 W iz Lidla za 22 eur) - presenecen bos. Tri avte z zastekanimi injektorji (common rail) sem ze tako spravil nazaj v pogon - razdrl, ocistil, sestavil, stestiral, vgradil. Zadeva je pravi multipraktik na vseh podrocjih.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drugega problema, zakaj je šobo treba manjati, na ta način žal ne moreš rešiti.
Ni samo umazanija, problem je tudi obraba šobe. Tlaki v sami šobi so visoki in material v njej sčasoma obrusi (utrudii se tudi vzmet) in tako se karakteristike šobe slabšajo - kurilca ne razprši več optimalno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Šoba je 2€ ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kje?
Malo sem gledal v naših internetnih trgovinah in se cene začnejo pri 8 €, ebay pa pri 6.5 $. V vsakem primeru pa dodatno skurjen kurilc zaradi iztrošene šobe v eni kurilni sezoni, stane več.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
So pa kar precej podražili zadeve v teh 2h letih. V termotehniki je bila šoba vredna 2.6€
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni