www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

nastavitev oljnega gorilca
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.00

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 18, 2009 10:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Filter črpalke je v obliki prstana, vse skupaj je pod pokrovom črpalke (običajno 4 imbusi).
Če nimaš manometra, s katerim bi preveril tlak črpalke, itak nimaš kaj sam počet.
Črpalka mora brez problema biti sposobna zagotavljati preko 12bar, običajno pa je nastavljen tlak 10÷12.
Ne pa tlak kar na slepo spreminjat, saj je to ena ključnih nastavitev gorilca!

Fotocelico upam da si očistil.

Prav tako upam, da nisi pri čiščenju/menjavi dize spreminjal pozicije česarkoli v gorilcu, saj ima prav vsaka stvar in nje položaj določen namen.

Črpalka stane nekje od 75EUR naprej, za informativni cenik (katalog 2008) pobrskaj po http://www.termocenter.si/ , v ceniku imaš tudi risbe kako je sestavljena črpalka, torej kje in kakšen je filter.

Nov gorilec pa dobiš od 300EUR naprej.

Ventilator si očistil?
Če si in ni nič drugače, potem vsekakor rabiš obisk serviserja, saj nimaš ne znanja ne orodja, da bi sam prčkal po gorilcu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(januar '12) - gorilnik je bil pregledan s strani ustreznega s.p. jeseni 2011. Danes slišim pri delovanju nekakšen kovinski zvok. Ali je mogoče filter zabit ? Kje mora biti nivo olja pri izpravnem filtru ?
Prvi dve sliki sta pri delujočem gorilcu, tretja pri izklopljenem.

DSC04044.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  813.56 KB
 Pogledana:  1 krat

DSC04044.JPG

DSC04045.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  878.1 KB
 Pogledana:  0 krat

DSC04045.JPG

DSC04046.JPG
 Opis:
gorilec izklopljen
 Velikost datoteke:  818.72 KB

DSC04046.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
IXA
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 22:20
Aktiv.: 0.48
Kraj: Bizeljsko

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni je filter poln do približno 90%. Zdi mi se, da imaš problem z zrakom v inštalaciji kurilnega olja do filtra.

LP,
Igor
Nazaj na vrh
Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.49
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvij stekleni lonček in očisti filter, to se zgodi ponavadi, če si preveč neučakan po polnjenju rezervoarja in se ti potem zabije (ali pa, če čakaš do konca da sprazniš rezervoarje). Pri tako minimalni količini olja v lončku še čudno, da sploh gorilec dela. Je pa še ena varianta, da te zafrkava ventil na rezervoarju. Ko peč deluje ga zapri in nazaj odpri.
LP Nace
Nazaj na vrh
zack69
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57
Aktiv.: 0.89
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 1:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam podoben primer, kot psevdonim ... sicer je res to od jeseni, ko smo menjali peč in je filter šel na drugo mesto, kot je bil prej... tudi jaz sem postal tedaj pozoren na nivo olja... pa sem čistil filter, in ni bilo nič bolje... sem probal zapreti ventil , med obratovanjem gorilca, pa ko je nivo olja skoraj padel na dno, sem odvil ventil nazaj... normalno je potegnilo olje v filter ... sicer je bil nivo olja tedaj višji, ampak je počasi spet šel na tak nivo, kot je bil prej .... bom probal tudi jaz preveriti priključke, če nebi res kje vleklo zraven zraka, pri priključku cevi na filter ....

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.28
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 10:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP,
Predvsem preveri dotok goriva, filter goriva, tesnila na filtru, dobro bi bilo zadevo prepihati vse do gorilne šobe. Spodaj bom poizkusil pripeti slike dveh različnih tipov črpalk, kjer je tudi še dodatni filter in kjer se vidi v sami črpalki vsedlina, ki včasih tudi zaide naprej. Kot je že nekdo omenil je dobro zamenjati šobo, vendar priporočam tako kot je originalna. Nenavadne zvoke lahko povzroči tudi obrabljena PVC sklopka med črpalko in motorjem.
Slike:

Slike-0042.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  236.92 KB

Slike-0042.jpg

Slike-0040.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  175.67 KB

Slike-0040.jpg

Slike-0031.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  200.53 KB

Slike-0031.jpg

Slike-0033.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  209.9 KB

Slike-0033.jpg

Slike-0039.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  216.24 KB

Slike-0039.jpg

Nazaj na vrh
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.28
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še razlika med staro in novo šobo:
(Ne da se je povsem oćistiti, pa tudi vredno jo ni čistiti)

Slike-0044.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  160.77 KB
 Pogledana:  4 krat

Slike-0044.jpg

Nazaj na vrh
integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.86
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 10:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem imel težave z nivojem kurilnega olja v filtru, kot je opisal psevdonim, le da se pri meni olje peni in ga tudi skoraj zmanjka v lončku. Gorilec sicer obratuje normalno. Prišel je kolega, ki je "mojster" za centralne in je takoj ugotovil, da je zrak v sistemu. Pri ventilu na cisterni je odvil bakreno Cev in zamenjal plastično tesnilo. Težave sicer ni bilo več, vendar se je po slabem mesecu spet pojavilo, da primanjkuje olja v lončku. Že dva meseca kurim kar tako z izpraznjenim lončkom. Potrebno bo spet poklicati kolega. Cool Naj še povem, da je moj sistem dovoda kurilca do gorilca enocevni.
lp

Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.98

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 2:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri če nimaš zapacanega filtra v sami cisterni, in da goriva ne vleče na dnu
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.20
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 3:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Marsikateri uporaben podatek se najde na straneh:

http://elcoflam.com/

Še več pa na njihovem "filemanagerju":

http://elcoflam.com/products/images/
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bizgec65 je napisal/a:
Pa še razlika med staro in novo šobo:
(Ne da se je povsem oćistiti, pa tudi vredno jo ni čistiti)
poskusi z ultrazvocnim cistilcem v katerem sta voda in meglio v razmerju 3:1, 2x pozenes za 10 minut (jaz konkretno delam s tem majhnim 50 W iz Lidla za 22 eur) - presenecen bos. Tri avte z zastekanimi injektorji (common rail) sem ze tako spravil nazaj v pogon - razdrl, ocistil, sestavil, stestiral, vgradil. Zadeva je pravi multipraktik na vseh podrocjih. Smile
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 6:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drugega problema, zakaj je šobo treba manjati, na ta način žal ne moreš rešiti.

Ni samo umazanija, problem je tudi obraba šobe. Tlaki v sami šobi so visoki in material v njej sčasoma obrusi (utrudii se tudi vzmet) in tako se karakteristike šobe slabšajo - kurilca ne razprši več optimalno.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Šoba je 2€ ...
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje?

Malo sem gledal v naših internetnih trgovinah in se cene začnejo pri 8 €, ebay pa pri 6.5 $. V vsakem primeru pa dodatno skurjen kurilc zaradi iztrošene šobe v eni kurilni sezoni, stane več.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

So pa kar precej podražili zadeve v teh 2h letih. V termotehniki je bila šoba vredna 2.6€
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni