www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Clio (Tezave z radiem, gretje,..)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Armatura je slovenski izraz, samo pomen po SSKJ očitno ni pravi. klikni me nežno
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
David92
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2012 11:22
Aktiv.: 1.80
Kraj: Lendava

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2012 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:
Če ima motorček za odpiranje tople vode v mašino zna biti to to.

Premikaj hladno-toplo, da se malo razmiga in začne odpirati

lahko je zataknjena loputa

Ali pa preprosto rabiš odzračit vse skupaj (lahko ti primanjkuje hladilne tekočine)

Hvala! Sedaj deluje! Treba je malo premaknit hladno-toplo nekaj casa, sedaj pa deluje

LP,
David
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
David92
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2012 11:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na Citroenu C3 smo danes pravkar opazili, da šibko svetijo lučke pri številkah, kjer se nastavlja moč pihanja ventilatora / klime. Pravtako tudi na barvnem 'traku' (modro proti rdeči), kjer se nastavlja s kakšno toploto bo pihalo so pa čisto ugasnile lučke.

Oboje se nahaja drug ob drugem. Tam kjer se nastavlja moč pihanja, 1 in 2ka normalno svetita, 3ka ze rahlo izgublja svetlost, ostale pa so totalno ugasnile. Na traku kjer nastavljamo toploto, pa so vse ugasnile (ta se pa nahaja desno ob gumbu za nastavitev moči pihanja).

Torej, kot da bi iz leve proti desni upadala svetlost v avtomobilu, vendar le na tem delu.

EDIT: Prilagam se sliko, ker nisem utegnil poslikat, sem pa nasel na internetu skoraj identično zadevo, da boste vedli vsaj kje je problem.

Je možno, da je kaj s konktaktom na tem področju? Kako bi lahko to uredili?

LP,
David

2008_citroen_c3-pic-41569.jpeg
 Opis:
Označeni del
 Velikost datoteke:  64.05 KB
 Pogledana:  4 krat

2008_citroen_c3-pic-41569.jpeg

Nazadnje urejal/a David92 Pet Mar 02, 2012 11:34 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.98

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2012 11:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žarnice luči imajo svoje kontakte

Slabo pa svetijo zaradi iztrošenosti - postanejo črne in svetijo mnogo manj (pa kljub temu delajo)

Te lučke menjat zna biti precej zahtevno opravilo, ne vem kako je pri C3 ampak se zna zgoditi da moraš podreti celotno masko sprednje konzole
Nazaj na vrh
David92
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2012 11:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyro: Objavil sem tudi sliko zdaj. Ni čisto identično kakor je na sliki (sicer tisti označen del JE) .. kar pa ni identično: ta spodnji del ni neposredno povezan z radiem, kot na tej sliki...vmes je se siva armatura.

Sem mislil, da se mogoče kaj da, ker je kot da napetost upada od leve proti desni, in na skrajni desni pa je že vse ugasnilo (svetost) - je pa res da še vedno deluje zadeva, torej gretje in nastavitev moči. Upal sem, da je šlo kaj popravljivega doma narobe, ker se je pojavilo kar naenkrat.. brez da bi opazili postopma ugašanje / izgube napetosti.
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2012 11:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

potem so zarnice fuc.

Pri kakem renaultu je to odlicno opravilo: "sraufam" ze od mladih let, pa sem porabil 4 ure za menjavo (in prelotanje) 6-ih zarnic v armaturi lagune. Brick wall Dobro bi bilo, da ti kdo pove kje je kak vijak in kako zadevo razdreti, drugace izgubljas cas z iskanjem (kot sem ga jaz), v skrajnem primeru pa se kaj polomis.
Nazaj na vrh
David92
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2012 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa v načrtu za avto, misliš, da bi tam bilo vidno kje so vijaki?

LP,
David
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2012 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

David92 je napisal/a:
Pyro: Objavil sem tudi sliko zdaj. Ni čisto identično kakor je na sliki (sicer tisti označen del JE) .. kar pa ni identično: ta spodnji del ni neposredno povezan z radiem, kot na tej sliki...vmes je se siva armatura.

Sem mislil, da se mogoče kaj da, ker je kot da napetost upada od leve proti desni, in na skrajni desni pa je že vse ugasnilo (svetost) - je pa res da še vedno deluje zadeva, torej gretje in nastavitev moči. Upal sem, da je šlo kaj popravljivega doma narobe, ker se je pojavilo kar naenkrat.. brez da bi opazili postopma ugašanje / izgube napetosti.

Ma verjetno ima 2 žarnici noter in ena ne dela. (Če si pa že razdiral pa zamenjaj VSE žarnice, ker boš piz*il drugače Smile

Dokler ti vse ne pocrka se ne ubadaj z menjavo, razen če imaš reeeees preveč časa

Poglej za C3 Haynes Manual če kaj takega najdeš notri.
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2012 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:
Haynes Manual
tole je pa THE biblija avtomobila za katerega je napisana. Priporocam vsakemu ki ne mara mehanikov, in ki misli imeti avto malo dlje casa. rulez2
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 04, 2012 1:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zok je napisal/a:
Pyr0Beast je napisal/a:
Haynes Manual
tole je pa THE biblija avtomobila za katerega je napisana. Priporocam vsakemu ki ne mara mehanikov, in ki misli imeti avto malo dlje casa. rulez2

Haynes je precej slab, ko se enkrat spustiš podrobneje (obnova kakšnih delov oz. povezani sklopi) v avto. Za generalna popravila je čisto ok.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni