|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Armatura je slovenski izraz, samo pomen po SSKJ očitno ni pravi. klikni me nežno
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2012 11:22 Prispevkov: 292 Aktiv.: 1.80 Kraj: Lendava
|
Objavljeno: Pet Mar 02, 2012 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Pyr0Beast je napisal/a: |
Če ima motorček za odpiranje tople vode v mašino zna biti to to.
Premikaj hladno-toplo, da se malo razmiga in začne odpirati
lahko je zataknjena loputa
Ali pa preprosto rabiš odzračit vse skupaj (lahko ti primanjkuje hladilne tekočine) |
Hvala! Sedaj deluje! Treba je malo premaknit hladno-toplo nekaj casa, sedaj pa deluje
LP,
David
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Pet Mar 02, 2012 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na Citroenu C3 smo danes pravkar opazili, da šibko svetijo lučke pri številkah, kjer se nastavlja moč pihanja ventilatora / klime. Pravtako tudi na barvnem 'traku' (modro proti rdeči), kjer se nastavlja s kakšno toploto bo pihalo so pa čisto ugasnile lučke.
Oboje se nahaja drug ob drugem. Tam kjer se nastavlja moč pihanja, 1 in 2ka normalno svetita, 3ka ze rahlo izgublja svetlost, ostale pa so totalno ugasnile. Na traku kjer nastavljamo toploto, pa so vse ugasnile (ta se pa nahaja desno ob gumbu za nastavitev moči pihanja).
Torej, kot da bi iz leve proti desni upadala svetlost v avtomobilu, vendar le na tem delu.
EDIT: Prilagam se sliko, ker nisem utegnil poslikat, sem pa nasel na internetu skoraj identično zadevo, da boste vedli vsaj kje je problem.
Je možno, da je kaj s konktaktom na tem področju? Kako bi lahko to uredili?
LP,
David
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
64.05 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
Nazadnje urejal/a David92 Pet Mar 02, 2012 11:34 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Pet Mar 02, 2012 11:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žarnice luči imajo svoje kontakte
Slabo pa svetijo zaradi iztrošenosti - postanejo črne in svetijo mnogo manj (pa kljub temu delajo)
Te lučke menjat zna biti precej zahtevno opravilo, ne vem kako je pri C3 ampak se zna zgoditi da moraš podreti celotno masko sprednje konzole
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Pet Mar 02, 2012 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pyro: Objavil sem tudi sliko zdaj. Ni čisto identično kakor je na sliki (sicer tisti označen del JE) .. kar pa ni identično: ta spodnji del ni neposredno povezan z radiem, kot na tej sliki...vmes je se siva armatura.
Sem mislil, da se mogoče kaj da, ker je kot da napetost upada od leve proti desni, in na skrajni desni pa je že vse ugasnilo (svetost) - je pa res da še vedno deluje zadeva, torej gretje in nastavitev moči. Upal sem, da je šlo kaj popravljivega doma narobe, ker se je pojavilo kar naenkrat.. brez da bi opazili postopma ugašanje / izgube napetosti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Sob Mar 03, 2012 11:13 am Naslov sporočila: |
|
|
potem so zarnice fuc.
Pri kakem renaultu je to odlicno opravilo: "sraufam" ze od mladih let, pa sem porabil 4 ure za menjavo (in prelotanje) 6-ih zarnic v armaturi lagune. Dobro bi bilo, da ti kdo pove kje je kak vijak in kako zadevo razdreti, drugace izgubljas cas z iskanjem (kot sem ga jaz), v skrajnem primeru pa se kaj polomis.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Sob Mar 03, 2012 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa v načrtu za avto, misliš, da bi tam bilo vidno kje so vijaki?
LP,
David
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Sob Mar 03, 2012 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
David92 je napisal/a: |
Pyro: Objavil sem tudi sliko zdaj. Ni čisto identično kakor je na sliki (sicer tisti označen del JE) .. kar pa ni identično: ta spodnji del ni neposredno povezan z radiem, kot na tej sliki...vmes je se siva armatura.
Sem mislil, da se mogoče kaj da, ker je kot da napetost upada od leve proti desni, in na skrajni desni pa je že vse ugasnilo (svetost) - je pa res da še vedno deluje zadeva, torej gretje in nastavitev moči. Upal sem, da je šlo kaj popravljivega doma narobe, ker se je pojavilo kar naenkrat.. brez da bi opazili postopma ugašanje / izgube napetosti. |
Ma verjetno ima 2 žarnici noter in ena ne dela. (Če si pa že razdiral pa zamenjaj VSE žarnice, ker boš piz*il drugače
Dokler ti vse ne pocrka se ne ubadaj z menjavo, razen če imaš reeeees preveč časa
Poglej za C3 Haynes Manual če kaj takega najdeš notri.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Sob Mar 03, 2012 12:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Haynes Manual |
tole je pa THE biblija avtomobila za katerega je napisana. Priporocam vsakemu ki ne mara mehanikov, in ki misli imeti avto malo dlje casa.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Ned Mar 04, 2012 1:23 am Naslov sporočila: |
|
|
zok je napisal/a: |
Haynes Manual |
tole je pa THE biblija avtomobila za katerega je napisana. Priporocam vsakemu ki ne mara mehanikov, in ki misli imeti avto malo dlje casa.  |
Haynes je precej slab, ko se enkrat spustiš podrobneje (obnova kakšnih delov oz. povezani sklopi) v avto. Za generalna popravila je čisto ok.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni