www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Magnetorheological fluid ali magnetoreologična tekočina
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
silvo22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25
Aktiv.: 2.82
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 28, 2012 3:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

laura je napisal/a:
Hi! silvo22, a ti imaš kakšen doktorat iz fizike?Pri matejcek81 pa mi je všeč da ima voljo nekaj naredit.To me spominja name ko sem bil še mlajši Dancing

Zakaj bi rabil doktorat iz fizike za prebrat prvo!! stran ki ti jo gogle servira?

Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 28, 2012 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

laura je napisal/a:
Hi! silvo22, a ti imaš kakšen doktorat iz fizike?Pri matejcek81 pa mi je všeč da ima voljo nekaj naredit.To me spominja name ko sem bil še mlajši Dancing

Hmmm, če berem tvoje in njegove prispevke in jih primerjam, bi rekel da ja. Celo ne samo doktorat iz fizike.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 28, 2012 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vpraši mogoče kaj dobiš Wink

http://www.nanotesla.si/

Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 28, 2012 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matejcek81 je napisal/a:
Opilke bom poizkušal dobit pri lokalnem strugarju

?!?

Ti to resno?

Daj raje poenostavi, tisti tvoj frfulator naj se vrti v zaprti posodi v kateri je zrak. Ko hočeš, da zadeva začne zavirati, pa posodo zaliješ z vodo, ki je približno 700x bolj gosta od zraka. Nato pa je samo od ventilov in zaloge vode odvisno kako hitro reagiranje želiš.

Bo več uporabnosti kot tvoji opilki, s katerimi boš izdelal samo večno zavrto zavoro. ki pa ni nič novega ampak zelo znana stvar v strojništvu.
Nazaj na vrh
silvo22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 28, 2012 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še informacija kaj vse je dandanes "magnetno"...

http://www.chemicell.com/products/magnetic_particles/magnetic_particle_separation.html

...in še en recept.

http://www.ptodirect.com/Results/Patents?query=PN/4957644

matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.71
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 28, 2012 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nima smisla.

Je sploh kateri od vas celo temo prebral? Ne ni! (razen redkih)
Začelo se je z idejo o uporabi "pametne tekočine" v zavori. Ker se mi ne da zezat od A do Ž za zavoro, je padla kasneje ideja o splošni uporabi in raziskovanju magnetnih tekočin.
Samo vprašal sem ! Vi pa ponujate alternative, takšne in drugačne. Hvala, vendar tega ne potrebujem in me niti ne zanimajo. Igral sem se z idejo, našel nekaj in sem vprašal na forumu, če se je kdo s tem kaj hecal. In se ni, očitno. Edino en post je bil v pomoč, katerega avtor se ne oglaša več(izračun magneta).

No in odgovor:
Zakaj opilki (klasični): Za test !
Take stvar je za dušo, hobi ali za "gušt".
Na razpolago imam kar nekaj pnevmatskih cilindor, pa če jih razsujem je moja stvar!

Žalostno je, da nekateri samo podj*******, bilo kaj človek napiše na forumu.
Drugi kopirajo tekste raziskovalnih nalog (da bi izpadli nevem kaj - mogoče doktorji fizike). Kot vir pa navedejo "gogle".
Samo toliko: "gogle" ni vir ampak orodje. Vir sem navedel jaz!(kopiraj-prilepi je za .... )

Dajte se zresnit fantje. Lahko bi vsaj malo sodelovali ne pa, da pametujete brez veze.

In kaj če nebo delalo? Bom pač vstran vrgel 20€ in to je to. Kaj vas boli na tem? Namesto da pametujete, katero pivo je boljše pač pišite, kako bi lahko magnetno tekočino bolje izkoristil!

Poglejte si res butasta vprašanja na tem forumu pa tam pametujte!

Tako mimogrede: ogromno od vas se ubada tako ali drugače z računalništvom, strojništvom in seveda elektroniko... Kdo pa s Magnetnimi tekočinami? Očitno nobeden. Je res tako težko nekaj pametnega napisat kot pa linke lepit o alternativah?
Vsak, ki prebere temo (redki), bo prebral, da zavora ni bila mišljena končni produkt/ideja, ampak uporaba magnetne tekočine - malo za hec - malo za res.

Se je potrebno včlanit v društvo, da bo kakšen pameten prispevek padel?

LP

PS: Zgornje besedilo ni za vse - ampak za določene(mogoče bodo ugotovili, mogoče ne). Še vedno je debata odprta.

LP drugič

matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.71
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 28, 2012 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
vpraši mogoče kaj dobiš Wink

http://www.nanotesla.si/

Danes je bil res naporen dan.

Jutri bom pregledal povezavo.. Izgleda zanimivo. Wink

LP

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2012 10:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Matej, poglej malo doktorat od kolegice iz kemije. Ona je raziskovala nanodelce za magnetne tekočine.
http://dkum.uni-mb.si/IzpisGradiva.php?id=18224
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
silvo22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2012 10:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matejcek81 je napisal/a:
Nima smisla.

Je sploh kateri od vas celo temo prebral? Ne ni! (razen redkih)
Začelo se je z idejo o uporabi "pametne tekočine" v zavori. Ker se mi ne da zezat od A do Ž za zavoro, je padla kasneje ideja o splošni uporabi in raziskovanju magnetnih tekočin.
Samo vprašal sem ! Vi pa ponujate alternative, takšne in drugačne. Hvala, vendar tega ne potrebujem in me niti ne zanimajo. Igral sem se z idejo, našel nekaj in sem vprašal na forumu, če se je kdo s tem kaj hecal. In se ni, očitno. Edino en post je bil v pomoč, katerega avtor se ne oglaša več(izračun magneta).

No in odgovor:
Zakaj opilki (klasični): Za test !
Take stvar je za dušo, hobi ali za "gušt".
Na razpolago imam kar nekaj pnevmatskih cilindor, pa če jih razsujem je moja stvar!

Žalostno je, da nekateri samo podj*******, bilo kaj človek napiše na forumu.
Drugi kopirajo tekste raziskovalnih nalog (da bi izpadli nevem kaj - mogoče doktorji fizike). Kot vir pa navedejo "gogle".
Samo toliko: "gogle" ni vir ampak orodje. Vir sem navedel jaz!(kopiraj-prilepi je za .... )

Dajte se zresnit fantje. Lahko bi vsaj malo sodelovali ne pa, da pametujete brez veze.

In kaj če nebo delalo? Bom pač vstran vrgel 20€ in to je to. Kaj vas boli na tem? Namesto da pametujete, katero pivo je boljše pač pišite, kako bi lahko magnetno tekočino bolje izkoristil!

Poglejte si res butasta vprašanja na tem forumu pa tam pametujte!

Tako mimogrede: ogromno od vas se ubada tako ali drugače z računalništvom, strojništvom in seveda elektroniko... Kdo pa s Magnetnimi tekočinami? Očitno nobeden. Je res tako težko nekaj pametnega napisat kot pa linke lepit o alternativah?
Vsak, ki prebere temo (redki), bo prebral, da zavora ni bila mišljena končni produkt/ideja, ampak uporaba magnetne tekočine - malo za hec - malo za res.

Se je potrebno včlanit v društvo, da bo kakšen pameten prispevek padel?

LP

PS: Zgornje besedilo ni za vse - ampak za določene(mogoče bodo ugotovili, mogoče ne). Še vedno je debata odprta.

LP drugič

Kaj nej ti rečem..?? Vzemi brener in stopi kilo jekla v talino pa boš imel magnetno tekočino...

Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2012 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

silvo22 ne obremenjuj se. Fant nima dovolj znanja (opilki v mehanizem!), še manj pa izkušenj in se je odločil, da se bo raje učil na svojih napakah in ne na tujih. Naj mu bo.
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2012 5:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem prebral celotno temo od začetka do konca.
Po vsem napisanem s strani avtorja lahko le citiram:

"Wise men profit more from fools than fools from wise men; for the wise men shun the mistakes of fools, but fools do not imitate the successes of the wise."

Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2012 12:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni ti pomoči. d'oh! Shame on you
Nazaj na vrh
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.80
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 10, 2012 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi!Samo takole-s55m-a se ne piše na tem forumu slovensko(ne vem že katero pravilo),ćeprav tudi jaz razumem angleško?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni