www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LPC2136 GPIO in 5V tolerantnost ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bray
Član
Član

Pridružen-a: Sre 19 Jan 2005 23:53
Aktiv.: 1.38
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 07, 2006 3:13 am    Naslov sporočila: icon_question LPC2136 GPIO in 5V tolerantnost ? Odgovori s citatom

Na LPC2136 imam preko SPI0 prikvackan en drug uC, ki pa je 5V. LPC je slave. Ker mi nikakor ni uspelo dobit bytekov v smeri proti LPCju (kontra deluje OK) sem z enostavnim programckom, ki naj bi preklapljal pin, na koncu ugotovil, da je pin P0.5 (MISO) mrtev!? Isto je z pinom P0.6 (MOSI) le da v navezi z SPI0 v mojem primeru normalno deluje kot vhod. Isto je tudi z P0.4 (SCK)! Ker imam isti primer na dveh prototipnih platah imam na sumu tolerantnost GPIOjev za 5V nivoje.

Preden obsodim philips me zanima, ce je slucajno kdo naletel na kaj podobnega? Mogoce sem pa samo kaj spregledal, ker je ze pozna ura! Wink

bray
Član
Član

Pridružen-a: Sre 19 Jan 2005 23:53
Aktiv.: 1.38
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 07, 2006 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se rezultat kratkega testa.
Enega izmed GPIOjev sem definiral kot izhod in ga v kratkem programcku prizigal in ugasal vsako sekundo. Potem pa sem ta izhod prikljucil na 5V izhod drugega procesorja. Vem da to ni ravno normalno ampak nekaj podobnega se lahko zgodi v praksi, ce nalozis napacen program. Torej s softwerom unicis hardware. Wink

Rezultat: mrtev izhod

Ker odkrito povedano nisem najbol domac s temi staticnimi karakteristikami iz datasheetov me zanima, ce je to normalno in v okviru oblubljene 5V tolerance?

Malo cudno se mi zdi, da bi bla stvar tako obcutljiva.

Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 07, 2006 12:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da si ga preobremenil, ker ti si imel na enem izhodu 5V na drugem pa 3V, vmes pa je bila samo žica?

Pa mislim da ta 5V toleranca velja za vhode in ne izhode, torej na vhod arm-ja lahko priklopiš 5V in ne na izhod.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 07, 2006 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo pozno pa vseeno, en predlog. Če bi dal recimo med ta dva pina upor kakih 4,7kE bi po moje bilo vse OK, vsaj za test, ker čez takšen upor bi se morali logični nivoji čisto dobro prenašati.

Lp

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni