www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Radijska daljinska komanda
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
panasonic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13
Aktiv.: 1.66
Kraj: med Notranjsko in Primorsko

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 9:25 pm    Naslov sporočila:  Radijska daljinska komanda Odgovori s citatom

Zanima me, če ve kdo, kje v sloveniji bi se dalo dobiti radijsko telekomando - oddajnik in sprejemnik -2 kanalni . Nekaj takšnega, kot za garažna vrata.
Sem vprašal v Conrad-LJ, pa da imajo samo oddajnike ( kao obesek) in še to po naročilu.

Rabim v službi. Montaža na viličarju. Krmilil naj bi valjčni transporter (pogon levo-desno). Centriranje paketa , ki pride po transporterju, za dvig z viličarjem.
Čim bolj enostavna stvar.

Če ima kdo mogoče tudi kakšen načrt za samogradnjo, ampak čimbolj enostavno.Po možnosti brez kakšnih mikrokontrolerjev, ker jih nimam s čim sprogramirat.

Lep pozdrav in vnaprej hvala za koristne napotke.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj tukaj! Našel boš tudi oddajnike. Kaj pa varnost?

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
panasonic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za link !

Glede varnosti je že poskrbljeno na obstoječi liniji. Vezano bo kakor dve dodatni tipki, da ne bo treba viličaristu za vsako malenkost dol z viličarja.
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Viličarist torej ni v nevarnosti. Kaj pa jaz ki sem radoveden?

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
panasonic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Question Question Question
ne razumem, kaj hočeš vprašati?
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne bo kdo v bližini kaj prijemal viličarist pa ga ne bo opazil in sprožil trak, ali pa celo sprožil iz drugega prostora. To sem mislil.
Obilo uspeha!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
panasonic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni panike. Okrog je vse prazno. Gre pa za premik 20-30cm. Rahlo centriranje zaradi različnih dolžin paketov.
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj imaš še eno takšno stvar, ki je zaneslivejša. Vellemanov kit ima superreakcijski sprejemnik, ki je precej občutljiv na motnje. Ta je boljši (pa še cenejši). Prečitaj si tisti *.pdf ki je poleg pripet. Jaz ti priporočam ta drugi komplet.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
panasonic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimiva stvar. Za manj denarja oddajnik in sprejemnik. Mislim, da bomo šli takoj v ponedeljek v nabavo.

Še enkrat najlepša hvala!

P.S.: Dobiš pa tukaj informacije prej kot na samem GOOGLU !!! Applause Applause Applause
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno od vprašanja in načina kako vprašaš.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
tModCNRD
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Maj 2006 3:15
Aktiv.: 0.16

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 11:02 pm    Naslov sporočila:  Re: Radijska daljinska komanda Odgovori s citatom

panasonic je napisal/a:

Sem vprašal v Conrad-LJ, pa da imajo samo oddajnike ( kao obesek) in še to po naročilu.

Ne vem sicer, kdo ti je dal informacijo, da ponujajo samo oddajnike? To ne drži!
V ponudbi so kompleti (oddajnik-sprejemnik) od 1, 2, 3, 4 in 8 kanalov z različnimi nosilnimi frekvencami in dometi.
Večina oddajnikov je zaradi namena res minijaturnih - žepnih. Najdejo pa se tudi takšni za montažo na steno ali armaturo.

Če željenega ni na zalogi, je po naročilu dobavni rok 4 do 7 dni.

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
panasonic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 10, 2006 12:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To informacijo sem dobil po telefonu v petek okrog 18.00. Ne vem pa kdo je bil na drugi strani, ker se ni osebno predstavil.
Se mi zdi pa, da ni niti razumel kaj pravzaprav rabim ( ali ni bil dovolj strokovno v tem področju ali pa se mu ni dalo debatirat ).

Sem ga vprašal, da sem videl na njihovi spletni strani tisti daljinc v obliki obeska za ključe in da če se dobi tudi sprejemnik zanj, pa je rekel , da ni možno.

Kako boste s takšnimi prodajalci sploh kaj prodali ?

lp panasonic
Nazaj na vrh
tModCNRD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 10, 2006 12:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za informacijo. Zadevo bom naslednji teden preveril!
Mi lahko prosim zaupaš še tel. št. na katero si klical - lahko tudi na ZS.

Vsi prodajalci res niso tehnično podkovani v vseh smereh in ravno zato smo postavili forum na katerem odgovarjajo specializirani poznavalci določenih področij.

LP
Nazaj na vrh
tModCNRD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 13, 2006 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadevo z napačnimi tel. informacijami sem sedaj preveril in prišel do sledečih ugotovitev:
@panasonic, klical si v trgovino BTC, ki je v lasti E-tradinga. Zakaj strankam posredujejo takšne (dez)informacije pa boš razumel iz spodnjega citiranega besedila, v katerem je obrazložitev razlike med "starim" in "novim" Conradom.

Citiram:
Conrad BTC – E-trading je podjetje, ki lahko kljub novemu direktnemu predstavništvu Conrad Grosuplje, še naprej prodaja izdelke v svoji trgovini in je franšizer – direktno od podjetja Conrad Nemčija (zaradi zgodovine in dolgoletnega sodelovanja). Trgovina BTC se lahko odloči, da prodaja le lasten izbor izdelkov, vendar ne sme zavajati potrošnikov, da nekaj ni na voljo, če slučajno nimajo v svoji trgovini.

Conrad Electronic Grosuplje, pa je direktno Conrad predstavništvo in predstavlja celoten izbor izdelkov, ki so na voljo v Nemčiji.

Samo toliko v vednost.

LP
Nazaj na vrh
panasonic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 13, 2006 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem, če je prišlo do pomote z moje strani, ampak do danes sem vedel samo za en Conrad v sloveniji in če vpišeš v tel. imenik ime Conrad vrže ven naslove samo ene firme. Nisem pa zasledil še nobene vaše reklame do sedaj.

Navsezadnje sem pa že v prvem postu napisal

Citiram:

tako da nisem nikjer omenjal Grosuplje

A imate tudi kakšno trgovino ali je samo prodaja po pošti? Kaj pa cene so iste kakor njihove?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni