|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.29 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Pet Avg 24, 2012 7:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Če se malo pošalim : verjetno dobiš enako tarifo skozi celo obdobje ... cena življenjskih stroškov pa raste tako da na koncu si spet "hlapec kapitala"
Lp.
Darko _________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
davide Član

Pridružen-a: Pet 10 Sep 2010 16:45 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.83 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: Sob Avg 25, 2012 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
mogoče ni ravno pravi naslov teme za moje vprašanje, vendar se neposredno nanaša na sončno energijo in sicer gre za solarni regulator oz. solarni polnilec baterij.
Pred kratkim sem dobil solarni regulator (mislim, da je zadeva stara že nekaj let), ki ni deloval, gre pa za produkt Juta cmp24 solar regulator, prikazan na spodnji sliki:
Problem je sledeč, močno se je grel mikrokontroler Atmega88, ki je srce celotnega regulatorja, nakar sem ugotovil zakaj, vendar žal je le ta odpovedal.
Ima mogoče kdo idejo, kako dobiti sprogramiran čip od regulatorja ali mogoče samo program, sem si pomagal že veliko z goog-lom, vendar nisem našel kaj koristnega.
Gre pa za zelo uporabno stvar, baterijo nadzirano preko mikrokrmilnika polnimo s pomočjo sončne celice, na izhodu pa lahko uporabimo tako enosmerno napetost, kot tudi izmenično preko DC-AC konverterja.
Še en link:
http://www.jutasolar.com/en/product_more.asp?id=1184 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.63 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Avg 25, 2012 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno ne boš uspel najti FW.
Lahko pa si izrišeš vezje in sprogramiraš svojega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni