www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

kje dobiti dobre LED za menjavo žarnic

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rhondak
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Feb 2008 17:18
Aktiv.: 0.65
Kraj: Stari trg pri Ložu

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 11:50 am    Naslov sporočila:  kje dobiti dobre LED za menjavo žarnic Odgovori s citatom

Že pri prejšnjem avtu sem vse žarnice zamenjal z belimi led "žarnicami". noročl sem vse iz kitajske sam so hito začele utripat zgubljat stik itd, z njimi nisem bil zadovoljen. Ima kdo kake dobre uzkušnje z LED-icami?

imel sem nakaj takega in je skoz utripalo k so kontakti zgubljali stik...
http://www.dealextreme.com/p/t10-1-2w-6500k-70-lumen-5-smd-led-car-white-light-bulbs-pair-dc-12v-51356

tudi take sem imel za osvetlitev tablice pa se niso obnesle....
http://www.dealextreme.com/p/t10-1w-6500k-90-lumen-1-led-white-light-bulb-pair-dc-12v-93422?item=50

mogoče bi moral kupiti kaje dražje? prodajajo v slo kake bolše?

LP

RhOndaK
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V avtu imaš 13,8V, lahko tudi preko 14V, torej LED narejene za 12V ni nujno, da so v redu. Si kdaj meril tok pri 12V in tok pri 14V ? pri nekaterih LED lučkah je tok pri 14V že na 150% nazivnega toka, to pa ledicam na dolgi rok prav gotovo ni prizanesljivo.

Mogoče bi moral, namesto da kupuješ dražje, lučke narediti kar sam, "custom made" Wink seveda, če nujno rabiš, oziroma želiš (hočeš)LED lučke, v večini primerov je najbolje pustiti original, tako kot je, nobenih težav, po dolgih letih zamenjaš kakšno žarnico. Če pa upoštevam morebitne težave zaradi premajhne porabe, ko računalnik javlja napako, potem...

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 2:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če kupiš pri nas ne bo nič boljše, samo lažji boš za par evrov, ker so dražje, izvor pa je isti. Kvalitetne ne obstajajo, te ponaredke delajo samo kitajci.
Nečaku sem menjal parkirne in so plastični nastavki res zelo čudni in zelo približno pašejo. Misim da ti "čaranje" ne uide (s tem mislim lastne priredbe).

Seveda je odveč opomba da je vse to, kar delaš prepovedano in lahko na tehničnem kakor tudi na cesti komplicirajo...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
urosst
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Feb 2005 9:52
Aktiv.: 0.34

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kupi tiste ,ki imajo tokovno regulacijo,na samem traku imaš majhen ic kot
tokovni generator.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

traku? Za parkirno žarnico v avtu? HUH?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najboljše izkušnje sem imel z japonskimi. Imajo veliko več hlajenja, tokovno napajanje in so precej precej dražje od kitajskih. Da ne govorim tudi o svetlobi.

Kje jih lahko najdeš ne vem. Jaz sem jih uvozil (od proizvajalca) in testiral, v prodajo niso nikoli šle zaradi previsoke cene.

Lep čas sem si jih delal sam, zdaj pa še tega več ne. Sem se naveličal teh okraskov na avtu. Odpove lahko še tako dobro skonstruirana, če je v bližini toplotni izvor (55W žarnica), ki jo tudi uniči.

rhondak
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Feb 2008 17:18
Aktiv.: 0.65
Kraj: Stari trg pri Ložu

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja, mislim menjat samo pri tablici in pa parkirne, v notranjosti avtomobila ne mislim, ker vsa osvetlitev od števcev tipk v eni barvi pa naj tako tudi ostane, ker če maš mešane barve meni osebno ni všeč. edino če bi dal toplo belo, sam to nima nobene veze potem.

Sem pa razmišljal o modrem traku ki bi ga dal med sedež in prag avtomobila in bi ga vklapljal, čim bi se prižgala lučka kabine (ta se užiga ko avto odkleneš,zakleneš, odpreš vrata.....) to bi pa bilo precej bolje

RhOndaK
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Teh novoletnih jelk na cesti je vedno manj.

Jaz sem si naredil npr. v prtljažniku vse v naravni (topli) barvi. Ti barvni odtenki so zanimiv samo nekaj časa potem pa ugotoviš, da je samo brezvezna šminka, ki na koncu sploh ne pride do izraza.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni