www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Priklop stikala z regulacijo
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elektronik84
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2005 18:28
Aktiv.: 1.00

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 04, 2006 2:40 pm    Naslov sporočila:  Priklop stikala z regulacijo Odgovori s citatom

Pozdrav!

Imam naslednjo težavo, doma imam vrtalko od Iskre in je zanic stikalo za vklop vrtalke na stikalu pa je tudi regulator hitrosti, sedaj pa me zanima, kako naj vežen to sikalo, ki je od iste vrtalke.
Sam te vrtalke nisem razdiral tako, da nisem videl kako je bilo vse skupaj zvezano.
V prilogi je slika stikala:
Lep pozdrav!

Picture 006.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Picture 006.jpg
 Velikost datoteke:  48.4 KB
 Downloadano:  77 krat

Picture 007.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Picture 007.jpg
 Velikost datoteke:  46.32 KB
 Downloadano:  68 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 04, 2006 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na vsak vijačni priključek po eno žico. Katera od obeh žic je na katerem priključku je vseeno.

Jur

Picture 007.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Picture 007.jpg
 Velikost datoteke:  22.95 KB
 Downloadano:  46 krat

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elektronik84
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 04, 2006 4:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

Imam 4 žice, če dve vežem tako skozi to stikalo in regulator mi ostanejo še dve žici, ki pa ne vem kam z njima, kaj pa prikljička 1 in 2.

Lep pozdrav:
Nazaj na vrh
Misko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15
Aktiv.: 2.35
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 04, 2006 5:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj bi na regulatorju morali biti 4 priključki.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 04, 2006 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšen tip vrtalnika je?In vrtalnik odpri pa boš videl vezave.
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elektronik84
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 04, 2006 7:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

Težava je v tem, ker je ze nekdo pred menoj odpiral vrtalnik in odstranil stikalo z regulatorjem, tako, da ne vem kako je bilo vse skupaj vezano.
Ja imam 4 žiče in to stikaloz regulatorjem sedaj pa ne vem kako naj vse to vežem skupaj, če ima kdo doma kako Iskrino vrtalko v okvali ali raztavljeno naj prosim pogleda.
Lep pozdrav
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 04, 2006 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nerodno je, da ne poznaš vezave elektromotorja. Kaj pa, če bi slikal notranjost vrtalnika? Jaz sem ga imel in tudi sam popravil in to že davno. Tako sem pozabil. Če bi imel v roke, bi že uredil.
Lp
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 04, 2006 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj so na regulatorju štirje priključki!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
elektronik84
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 04, 2006 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

Kje tiči težava ja res so 4 priključki vendar kam naj priklopim kako žico. Ker če zamenjaš žice med seboj lahko skuriš regulacijo.
Je pa res, da imajo nekatere vrtalke in pa drugo električno orodje, stikalo in pa regulacijo posebej tako, da takega srtikala in potem regulatorja ni težko priklopit.
Ta regulator pa je rugulator in stikalo v enem, tukaj vprašam zato, ker ne bi rad nekaj probaval in uničil regulator, pa sem hotel izvedeti točno vezavo tega regulatorja in stikala. Na zalost nimam doma nobene podobne mašine, ki bi imela regulator in pa stikalo v enem.

Lp
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 06, 2006 9:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na sliki se vidita le dva vijaka. Na stikalu so oznake, pa se na sliki bolj slabo vidijo. Priključka 1 in 2 bi lahko bila motor, ker imata (videti je tako) vzmetne kontakte, pa še simbol nad njima je bolj motorno, kot pa ne. Elekrika sta ostala dva (vijačni priklop). Na webu (www.najdi.si, www.google.com,..) poišči: iskra vrtalnik xxxx shema, kjer je xxxx model vrtalke. Za regulator (capax, model 35) na webu ni podatkov.

Jur
Nazaj na vrh
elektronik84
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 06, 2006 4:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

Sem ze tudi jaz prej gledal za ta regulator in nisem najdel nič podatkov, sem pa danes našel shemo podobne vrtalke, vendar se vezava regulatorja zelo slabo vidi bom še malo pogledal po netu, če bi dobil se kako boljšo shemo na kateri se bolje vidi vezava.
Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.32
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 06, 2006 8:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam vrtalni stroj s podobnim stikalom. Priklop je sledeči:
med -> in 3 je dovod 220V
med 3 in 2 navitje motorja
med 3 in 1 je kondenzator oz RSO filter
Nazaj na vrh
elektronik84
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 10, 2006 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

Zoran komaj sedaj sem videl tvoj odgovor, samo mi se nekaj ni jasno, pa sem raje vse skupaj narisal in povej če je tako prav. Avi lahko vse skupaj priklopim brez kondenzatorja, Kaj priklopim na kontakte ker so vijaki?
Najbolje bi bilo če bi mi na obstojoči sliki to kar narisal.
Hvala za odgovore in lep dan!

2.JPG
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  2.JPG
 Velikost datoteke:  25.76 KB
 Downloadano:  38 krat

Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 10, 2006 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da je bilo mišljeno tako kot sem dorisal. Kje je faza in kje je nula pa probaj. Cool

vezava.JPG
 Opis:
vezava

Download
 Ime datoteke:  vezava.JPG
 Velikost datoteke:  28.21 KB
 Downloadano:  45 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.32
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 10, 2006 6:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno tako kot je narisal jjakob. Verjetno si že preizkusil in mislim da ti dela zadovoljivo, tako kot si želel.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni