www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Avtomobilski OBD vmesnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
scolaro
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Nov 2012 14:51
Aktiv.: 0.80
Kraj: Vipava

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2012 9:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predvsem za pogledat spomin napak v motornem računalniku. Občasno se mi prižge lučka od motorja in gori do ponovnega zagona.

L.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2012 10:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

od punce brat ima 318d 2006, in prej omenjeni bluetooth ELM327-klon vmesnik (http://www.ebay.co.uk/itm/Mini-ELM327-Interface-V1-5-Bluetooth-OBD-II-OBD2-Auto-Car-Diagnostic-Scan-Tool-/290656032962?pt=UK_Diagnostic_Tools_Equipment&hash=item43ac7318c2) se s ScanMasterjem cisto lepo poveze na ECU. Prav tako kot razne alfe (FiatECUScan), fordi, itd - od 2004 naprej (bencinarji od 2001 naprej) se naceloma bolj ali manj vsak pleh relativno uspesno spari. Le getz 2005 nekaj strajka, pa starejsi renaulti prav tako.
Nazaj na vrh
Joze2
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Jun 2011 15:54
Aktiv.: 0.15
Kraj: Nm

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2012 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
Joze2 je napisal/a:

Odvisno kakšne želje ima srce Smile.

Več od vse si redko zaželi Wink

Very Happy zanimivo v kaj si prepričan, samo tisti izraz "vse" ima pri naju zelo različen pomen Cool.

Joze2
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2012 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

scolaro je napisal/a:
Predvsem za pogledat spomin napak v motornem računalniku. Občasno se mi prižge lučka od motorja in gori do ponovnega zagona.

L.p.

Potem je INPA čisto prava stvar. Je namensko za BMW, samo še dober OBD II vmesnik. Npr. od tega prodajalca ga pohvalijo, Do-it-auto.
Bi mogoče bilo potrebno kontaktirati proizvajalca, ki ga je navedel @ro-bi, za Tactrix Openport, če bi ustrezal tvojim željam, za tvoj avtomobil.

Univerzalne zadeve se običajno ne izkažejo prav dobro. Tiste, ki pa se, pa tudi cene nimajo ravno nizke.

Med delovanjem motorja se ti prižge kontrolka za motor?

ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2012 4:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Joze2 je napisal/a:

Very Happy zanimivo v kaj si prepričan, samo tisti izraz "vse" ima pri naju zelo različen pomen Cool.

Kaj bi si lahko oz. kaj bi si ti želel, da bi imel na dlani?

Joze2
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2012 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
Joze2 je napisal/a:

Kaj bi si lahko oz. kaj bi si ti želel, da bi imel na dlani?

Ah, ne postavljaj takšnih vprašanj. Moje želje izpolnjuje drugačen in obsežnejši software in hardware, kot je tale vmesnik in software, ki si ga navedel. Kolikor sem površno pregledal kaj ponuja, je to pač precej več od cenenih vmesnikov na trgu, sem pa premalo videl, da bi ti lahko naštel vse, česa nima. Tudi drugi proizvajalci, katerih izdelki imajo ceno x5 ali celo x 10, nimajo vsega na enem mestu. Sicer pa v polni konfiguraciji z licenco tudi ni več cenovno primerljiv. Mislim tudi, da je dostop do vseh teh podatkov in možnost njihove spremembe za navadnega uporabnika prej nevarna, kot pa koristna. Samo preizkušanje različnih nastavitev na motorju brez znanja o tem kakšni ti podatki morajo biti oziroma kakšni so lahko, je škodljivo za motor. Dokler se ostane samo pri gledanju, ni problema, ampak problem je radovednost, če je nekaj možno narediti zakaj pa nebi preizkusil? Niso vse nastavitve nevarne, veliko jih pa je. Če pa veš kako in kaj, potem pa ok.
Sem zašel na čisti offtopic, si me zavedel s takimi vprašanji.

ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2012 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spremenil sem od oka 20 map in se vozim tako že 15.000km.
Vse dela super, avto porabi manj, moči je krepko več.
Se pa strinjam, da če spreminjaš nekaj v tri dni, da uničiš motor. To lahko storiš že s spremembo ene same mape na nepravi način.

zok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2012 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

recimo mapo za krmiljenje VGT Mr. Green Mr. Green
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2012 4:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če misliš wastgate, potem vsaj pri mojem avtu ne moreš narediti kaj veliko škode, ker ti druge mape ščitijo pred večjim tlakom in bi imel fuel cute. Da dvigneš tlak, moraš spremeniti par map...
zok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2012 5:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri renaultu temu ni tako. Smile

V mislih sem imel VGT (variable geometry turbo), wastegate turbine na te zadeve navadno niso tako zelo obcutljive (so prav tako, ampak niso tako strasno odzivne)
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2012 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti o dizlu, jaz o bencinarju Wink

p.s.
Bom odprl novo temo z naslovom Chip tuning, da nadaljujemo tam take debate, če bo zanimivo in ne smetino tukaj o vmesnikih

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2012 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kateri software pa se uporablja za Hondo? Konkretno Accord 2.2ctdi 05'. Tak za gledat, ne za spreminjanje kakšnih map.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14
Aktiv.: 3.18

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2012 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
Se pa strinjam, da če spreminjaš nekaj v tri dni, da uničiš motor. To lahko storiš že s spremembo ene same mape na nepravi način.

tale mi je res huda uganka. Avto, ki da od sebe več in pokuri manj.. Kaj točno ti popraviš? Ker me res zanima..
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2012 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

marko je napisal/a:
ro-bi je napisal/a:

tale mi je res huda uganka. Avto, ki da od sebe več in pokuri manj.. Kaj točno ti popraviš? Ker me res zanima..

Odgovor v temi Chip tuning, da ne smetimo

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.00
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2012 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

marko je napisal/a:
Kaj tu ni jasno ?
S spremembo parametrov, da motor od sebe več moči. Še bolje, z manj gasa dobiš enak navor. Na ta način prihraniš pri gorivu, če enako "divjaš" kot poprej.

Nekaj pa le ne gre skupaj : "Zakaj že tovarna ne nastavi tega na tak način"? Odgovor je preprost. Življenjska doba motorja. Tovarniške nastavitve so take, da motor deluje v zelo varnem območju delovanja. Če smo malo hazarderja, potem si lahko privoščimo "več".

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 5 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni