|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 9:04 am Naslov sporočila: silikonska elastika ? kje dobiti ? |
|
|
A obstaja kakšna silikonska elastika podobnih dimenzij , kot če bi razrezal prečno 26'' kolesarsko zračnico.
Strašno mi gre na živce ker se mi kolesarske '' elastike'' tržejo - razpadejo po šivih .
lps
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
1. Gospodinjske gumice proizvajalec Konus Konex d.o.o.
2. Gumi vezice, proizvajalec Kovinoplastika Vončina s.p. Godovič 160, Godovič (pakiranje po 100 gr)
Ne razpadejo niti po nekajletnem ležanju, preverjeno!
Pa še kaj bi se našlo.
lucca brassi je napisal/a: |
....
Strašno mi gre na živce ker se mi kolesarske '' elastike'' tržejo - razpadejo po šivih .... |
Saj nisi gorenjc!?
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa kakšna O tesnila?
Silikona bi se sam izogibal, ker rahla zareza popolnoma poruši trdnost materiala. Prej bi ciljal na kakšen viton ali kaj podobnega.
Sam imam drugače zašit elastični trak - nekaj podobnega kot je recimo v robu spodnjih hlačk, za podobno nalogo pa zadeva deluje že precej dolgo. Je pa zadeva široka ene 2cm. To dobiš povsod, kjer prodajajo material za šivanje.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 10:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem šel z željo po obstojni elastiki v KolesarSki Center (ga pač imamo v KK). Malo so me hecno gledali, ko sem premetaval velikansko škatlo polno predrtih zračnic, ampak ... našel sem eno, ki je po malem obodu (2,25") povsem brezšivna.
Je pa to bilo konec letošnjega poletja, ravno, ko je bila škatla polna in je še niso izpraznili.
Nekaj sem je porabil, nekaj je še bom, del z oznakami firme in dimenzij pa še hranim. To sporočim še danes. Pa nekaj je lahko tudi "doniram za znanost". Napiši, koliko je rabiš.
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi bil dober tudi SPRIMNI TRAK (ježek). Dobijo se obojestranski. Jaz uporabljam to na čolnu za spenjanje tende že leta. Dobil pa sem v Elekru v Mariboru, kjer jih uporabljajo za spenjanje kablov. Vsak planinec, ki karkoli diši po električarju, tudi sigurno uporablja to. Tako sem prišel jaz do teh trakov.
Tisto o gorenjcu pa vzamem nazaj!
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 12:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem pogledal.
Oznake niso vulkanizirane, ampak natisnjene:
Heng Shin Tube
made in Taiwan
26 x 1.9 / 2,125
51 x 57 - 559
Sploščena je široka okrog 47mm. Po malem obodu je povsem gladka.
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 1:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala , bom šel še sam pogledat v kakšno kolesarsko trgovino , pa če ne bodo imeli se javim , čakam pa še par povpraševanj pri izdelovalcih gumijastih cevi .
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 3:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
kaj pa jezki za urejanje kablov? resnejsi XLR (mikrofonski) kabli jih imajo prilozene ob nakupu, prav tako jih imajo nekateri polnilci za prenosne racunalnike...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko1 Član

Pridružen-a: Sre 15 Dec 2010 17:40 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.41 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pet Nov 16, 2012 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi vprašati v Gumiz Kamnik
Ljubljanska cesta 21, 1241 Kamnik
(0)1 831 10 10
morda ti lahko pomagajo, pošljejotudi po pošti
ali pa Tesnila Trzin delajo O-ringe
www.tesnilatrzin.si
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 16, 2012 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če potrebuješ silikonsko zadevo, povprašaj pri Rosil. Z njimi imam dobre izkušnje -tam nabavljamo silikonske cevi za peristaltične črpalke.
O-ringe nabavljam pri Teng. Tudi s to firmo imam dobre izkušnje.
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni