www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

silikonska elastika ? kje dobiti ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 9:04 am    Naslov sporočila:  silikonska elastika ? kje dobiti ? Odgovori s citatom

A obstaja kakšna silikonska elastika podobnih dimenzij , kot če bi razrezal prečno 26'' kolesarsko zračnico.

Strašno mi gre na živce ker se mi kolesarske '' elastike'' tržejo - razpadejo po šivih .

lps

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1. Gospodinjske gumice proizvajalec Konus Konex d.o.o.
2. Gumi vezice, proizvajalec Kovinoplastika Vončina s.p. Godovič 160, Godovič (pakiranje po 100 gr)
Ne razpadejo niti po nekajletnem ležanju, preverjeno!
Pa še kaj bi se našlo. Smile

lucca brassi je napisal/a:
....
Strašno mi gre na živce ker se mi kolesarske '' elastike'' tržejo - razpadejo po šivih ....
Saj nisi gorenjc!?

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lucca brassi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eh to je precej hecno-stresna štorija .

Imel sem narejene elastične obročke pa niso bili vredu Brick wall ( mimogrede to mi je zagotovil eden najbolj priznanih jamskih instruktorjev v evropi )

Samo kot info zakaj je hecno - te elastike se rabi za pripenjanje rezervnih luči na ''( opasenje )- harness '' potapljaškega kompezatorja plovnosti

To se vedno razteguje gor in dol in seveda poči . ( za vsak slučaj jih je še nekaj na pasu ) . Vendar ko jih zmanjka ( seveda takrat ko nočeš da jih ) je potrebno
cel pas podret kar niti ni fajn to delat ker je najlonska jermenica zelo toga in jih je skozi pasne zanke precej težko spravit

Mora bit elastika in pika , drugače grem direkt v pekel . Pray

Zajeta slika.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  70.78 KB
 Pogledana:  3 krat

Zajeta slika.JPG

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 10:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa kakšna O tesnila?

Silikona bi se sam izogibal, ker rahla zareza popolnoma poruši trdnost materiala. Prej bi ciljal na kakšen viton ali kaj podobnega.

Sam imam drugače zašit elastični trak - nekaj podobnega kot je recimo v robu spodnjih hlačk, za podobno nalogo pa zadeva deluje že precej dolgo. Je pa zadeva široka ene 2cm. To dobiš povsod, kjer prodajajo material za šivanje.

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem šel z željo po obstojni elastiki v KolesarSki Center (ga pač imamo v KK). Malo so me hecno gledali, ko sem premetaval velikansko škatlo polno predrtih zračnic, ampak ... našel sem eno, ki je po malem obodu (2,25") povsem brezšivna.

Je pa to bilo konec letošnjega poletja, ravno, ko je bila škatla polna in je še niso izpraznili.

Nekaj sem je porabil, nekaj je še bom, del z oznakami firme in dimenzij pa še hranim. To sporočim še danes. Pa nekaj je lahko tudi "doniram za znanost". Napiši, koliko je rabiš.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 10:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bi bil dober tudi SPRIMNI TRAK (ježek). Dobijo se obojestranski. Jaz uporabljam to na čolnu za spenjanje tende že leta. Dobil pa sem v Elekru v Mariboru, kjer jih uporabljajo za spenjanje kablov. Vsak planinec, ki karkoli diši po električarju, tudi sigurno uporablja to. Tako sem prišel jaz do teh trakov. Smile

Tisto o gorenjcu pa vzamem nazaj!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pogledal.
Oznake niso vulkanizirane, ampak natisnjene:
Heng Shin Tube
made in Taiwan
26 x 1.9 / 2,125
51 x 57 - 559

Sploščena je široka okrog 47mm. Po malem obodu je povsem gladka.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lucca brassi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 1:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala , bom šel še sam pogledat v kakšno kolesarsko trgovino , pa če ne bodo imeli se javim , čakam pa še par povpraševanj pri izdelovalcih gumijastih cevi .
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 3:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kaj pa jezki za urejanje kablov? resnejsi XLR (mikrofonski) kabli jih imajo prilozene ob nakupu, prav tako jih imajo nekateri polnilci za prenosne racunalnike...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko1
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Dec 2010 17:40
Aktiv.: 0.41
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2012 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi vprašati v Gumiz Kamnik
Ljubljanska cesta 21, 1241 Kamnik

(0)1 831 10 10

morda ti lahko pomagajo, pošljejotudi po pošti

ali pa Tesnila Trzin delajo O-ringe
www.tesnilatrzin.si

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2012 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če potrebuješ silikonsko zadevo, povprašaj pri Rosil. Z njimi imam dobre izkušnje -tam nabavljamo silikonske cevi za peristaltične črpalke.

O-ringe nabavljam pri Teng. Tudi s to firmo imam dobre izkušnje.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni