|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
clovk12 Član

Pridružen-a: Ned 30 Dec 2012 6:02 Prispevkov: 64 Aktiv.: 0.42 Kraj: daljna okolica ljubljane
|
Objavljeno: Ned Dec 30, 2012 9:24 pm Naslov sporočila: priklop aux na avtoradio - kasetofon |
|
|
Pozdravljeni!
Imam avtoradio philips rc 448, pri katerem kasetar ne rabi več, pa bi namesto njega navezal navaden aux kabel za mp3 in podobno.
iz glave gre trakec z žičkami na matično ploščo radia, sem bi pomojem moral priklopiti kable.
Ali razmišljam pravilno, ali sem udaril mimo?
podobna zadeva, vendar neznam primerjati kam bi priključil kable: http://forum.bmwslo.com/archive/index.php/t-64318.html
radio
tako izgleda konektor, ki vodi ven iz bralne glave
skrajno desno je pomojem masa, ker je pricinjena na 4 mestih, ostali pa so vsak na svoje mesto posebej.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
forest70 Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00 Prispevkov: 588 Aktiv.: 2.85 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Ned Dec 30, 2012 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
1. Pripni slike na forum! Slike, ki jim daš link so čez čas nedosegljive in je na koncu ta prispevek nesmiselen.
2. Direktno na magnetno glavo ne bo vredu. Tam so signali zelo majhni in grejo še skozi tonsko korekcijo. Poišči na plošči kje je ojačevalni čip - tam boš moral nekje priklopit zadevo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Dec 30, 2012 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupi kaseto, ki ima kabel in 3,5mm jack. Kaseto porineš v radijo priklopiš mp3 in to je to. Poceni in enostavno.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
martinopresnik Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.19 Kraj: Šentrupert nad laškim
|
Objavljeno: Ned Dec 30, 2012 11:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Kupi kaseto, ki ima kabel in 3,5mm jack. Kaseto porineš v radijo priklopiš mp3 in to je to. Poceni in enostavno. |
Najbolj enostavno!
Imam to zadevo in sem bil presenečen nad kvaliteto zvoka.
_________________ 1+1=10 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clovk12 Član

Pridružen-a: Ned 30 Dec 2012 6:02 Prispevkov: 64 Aktiv.: 0.42 Kraj: daljna okolica ljubljane
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore za kaseto vem, ampak bi vseeno rad naredil na opisani nacin. Tudi ce se mi kja ponesreci nebo konec sveta, sicer pa rad sam kaj naredim in mi ne gre samo za funkcionalnost nakoncu, pac pa bi se se kaj naucil.. Ojacevalna cipa sta dva tda, oznako bom se povedal, ker nimam trenutno tukaj radia.
Slike bom pa se uredil, hvala za opozorilo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
360w Član

Pridružen-a: Čet 22 Jan 2009 18:10 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.11 Kraj: poljanska dolina
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Možno je da sta tda čipa mono izvedba in moraš na vsak čip peljat en signal. Poišči datasheet in boš najbolj vedel pri čem si.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni