|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.70 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Jul 30, 2013 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me rez zanima konec te zgodbe
BMW(530D) ne deluje brez senzorja pozicije odmične gredi (preverjeno). Dočim VW dela (sicer v safe-mode), vendar dela.
Kaj je sploh to za eno vozilo?
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.97 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Jul 31, 2013 1:19 am Naslov sporočila: |
|
|
matejcek81 je napisal/a: |
Me rez zanima konec te zgodbe
BMW(530D) ne deluje brez senzorja pozicije odmične gredi (preverjeno). Dočim VW dela (sicer v safe-mode), vendar dela.
Kaj je sploh to za eno vozilo?
LP |
Motor od BMW 530D ima VANOS (variabilno krmiljenje odmične gredi) in zato brez tega senzorja ne deluje. Moj primer in ponudba testa se nanaša na enostavnejši motor M43 brez VANOSa, ki s tem odklopljenim senzorjem deluje BP.
Zato sem že v drugem postu predlagal pogovor o možnosti testa z odklopljenim senzorjem po posvetu s poznavalcem konkretnega motorja
Ker se ravno oglašaš in imaš v avatarju pilotsko sliko (z desnega sedeža kjer sedijo vajenci) me zanima, če poznaš razliko med potratnimi in ekonomičnimi letalskimi ROTAX motorji. Zakaj eni rabijo 12V akumulator vsaj 7Ah drugi pa delujejo tudi brez njega? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.70 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Jul 31, 2013 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Ker se ravno oglašaš in imaš v avatarju pilotsko sliko (z desnega sedeža kjer sedijo vajenci) me zanima, če poznaš razliko med potratnimi in ekonomičnimi letalskimi ROTAX motorji. Zakaj eni rabijo 12V akumulator vsaj 7Ah drugi pa delujejo tudi brez njega? |
Nebi vedel. Mogoče zaradi oljne črpalke ?
Drugače pa imaš ti tudi v avatarju Hugh Laurie-ja in verjetno nisi ne doktor, igralec ali poklicni komik. Slika v mojem avatarju je bila slikana pri mojem prvem poletu z cesno. Ne kot pilot ali vajenec apak le kot potnik.
Dovolj off-topica.
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.99 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sre Jul 31, 2013 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Matej, lahko pa je Iztok blues glasbenik in je Laurie njegov vzor.
Morda bi morali na tem forumu počasi začeti razmišljati o še strožji politiki, še posebej
za off topic, saj se je med tem nategovanjem zelo težko znajti in uporabiti uporabno.
Iz Iztokovih postov sem se nekaj naučil, na žalost pa iz tvojih Matej, v tej temi, čisto nič. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni