|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.72 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Dec 08, 2013 3:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, glede tišine notranje enote se ne bi ravno strinjal. Tudi on-off klime imajo avtomatski notranji ventilator, ki potem deluje zelo tiho. Jaz imam navadno klimo in ventilatorja v bistvu ne slišiš med delovanjem. Tukaj bi po mojem razmišljanju lahko bilo celo obratno...zakaj? Navadna klime ti daje temperaturo recimo 5 stopinj. Posledično ventilator lahko deluje dosti počasneje, da dovaja potrebno količino hladnega zraka.
Inverter klima dovaja v prostor višjo temperaturo - pač po potrebi. Posledično mora ventilator delovati hitreje, da ohladi sobo.
Seveda je počutje boljše pri inverter, saj med delovanjem ne piha leden zrak v sobo in tukaj jaz vidim največjo prednost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.99
|
Objavljeno: Ned Dec 08, 2013 3:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Navadna klime ti daje temperaturo recimo 5 stopinj. Posledično ventilator lahko deluje dosti počasneje, da dovaja potrebno količino hladnega zraka.
Inverter klima dovaja v prostor višjo temperaturo - pač po potrebi. Posledično mora ventilator delovati hitreje, da ohladi sobo. |
Od kje ti pa to teoretiziranje?
Ravno inverter se trudi čimbolj enakomerno držati temperaturo uparjalnika na tistih nekaj stopinjah nad lediščem, pri čemer poleg notranjega ventilatorja regulira tudi kompresor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Dec 08, 2013 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Od držanja roke pod notranjo enoto navadne in inverter klime. Imam obe doma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.99
|
Objavljeno: Ned Dec 08, 2013 4:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo, pri mojih je mrzlo, inverterci micka in panasonik, obe višji rang.
Pri službeni navadni pa prav čutiš na izpuhu kdaj se kompresor vklaplja, je pa starejša ne ravno draga panasonikova... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Dec 08, 2013 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moje izkušnje so take : navadna, ko dela, piha mrzlo do nezavesti. Ko ne dela, ne piha nič. Inverter: ko vklopiš, seveda dela na polno, ampak bolj ko se temperatura sobe spušča manj mrzlo piha. Poanta naj bi bila da se ujame neko idealno temperaturo, s katero naj bi zadeva stalno pihala v prostor. Drugače sicer ne razumem poante inverterja v klimi kot da je tam zato, da regulira temperaturo na notranji enoti. Podobno kot termostat proti mešalnemu ventilu na centralni peči.
Lahko pa da so izvedbe različne... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
edo11 Član

Pridružen-a: Pet 07 Maj 2010 9:19 Prispevkov: 65 Aktiv.: 0.35 Kraj: Komen
|
Objavljeno: Ned Dec 08, 2013 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Moje izkušnje so take : navadna, ko dela, piha mrzlo do nezavesti. Ko ne dela, ne piha nič. Inverter: ko vklopiš, seveda dela na polno, ampak bolj ko se temperatura sobe spušča manj mrzlo piha. Poanta naj bi bila da se ujame neko idealno temperaturo, s katero naj bi zadeva stalno pihala v prostor. Drugače sicer ne razumem poante inverterja v klimi kot da je tam zato, da regulira temperaturo na notranji enoti. Podobno kot termostat proti mešalnemu ventilu na centralni peči.
Lahko pa da so izvedbe različne... |
Točno tako! _________________ Lp Edo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 14 Ur