www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LiPo packi "domače" izdelave
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 01, 2014 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fleten aku - dosedaj sem sicer kupoval samo Turnigy, ampak pod to znamko je 6S največ, kar lahko dobiš ... Pa saj so Zippy tudi njihova zadeva - bi rekel, da so dobre ... Edino gledam, da si jo našel v mednarodnem skladišču: to pomeni, da bo poslano iz kitajske in boš moral plačati še davek in carino. Sad

Vzporedna vezava ni prepovedana (beri zgoraj), ampak je načeloma manj priporočljiva zaradi možnosti uničenja dobrih celic (pri eni vzporedni veji) v primeru, da je ena od celic v veji zanič. Je pa res, da se v praksi veliko uporablja in v kolikor so celice iste, bi moralo biti ok.
Vezava je sicer enostavna; ker imajo celice že narejene izvode za balanser, jih samo povežeš vzporedno in to je to.

Celice iz drugega linka (motor) se ne morejo primerjati; gre za drug tip celic z drugimi lastnostmi; bistveno nižjo tokovno zmogljivostjo, a teoretično višjo življensko dobo (slednja je tudi močno odvisna od dobrega BMSa!). Če RES dajo 3 leta garancije (PREVERITE POGOJE!!!), se mi zdi to dober nakup.
Če kupite ta paket, se priporočam enkrat, da se oglasite pri meni in jih vrževa na tester, da vidim, koliko se dejansko dobi ven.

LP, g

p.s. Zakaj bi ti rabil 50 Ah?!?!?!
p.p.s. 30 Ah po mojih računih pride 390$, ne 500 ...

marijan
Član
Član

Pridružen-a: Čet 10 Jul 2008 14:46
Aktiv.: 0.39
Kraj: ORMOŽ

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 01, 2014 11:01 pm    Naslov sporočila: icon_idea  Odgovori s citatom

@Marijan: 14S bo bolj pravilna konfiguracija, saj je ta standard za zamenjavo pri 48V sistemih. Sem že tudi sam kar nekaj takih paketov naredil za e-skuterje in podobne "živalce" Smile. Saj lahko tudi 13S uporabiš, samo za 14S ti zaradi "standarda" ne bo problem dobiti BMSa, polnilca itd.

LP, g[/quote]
Kupil sem 2 paketa Zippy 7S 5000mAh in mi je v vsakem paketu šla po ena celica.
Skuter je z 14S šel 60 km/h mereno preko GPS. Po tem sem se odločil da kupim baterije za kombinacijo 13S. Dalo bi se sicer omejiti hitrost ker ima kontroler regulacijo hitrosti preko zajle čisto mehanički. Tu mislim pred vsem zaradi zakona ker ima dozvoljenu max. hitrost 45 km/h. Sedaj imam lipo baterije 13S 20000mAh.
Mislim da bodo te baterije zdržale domet 25 km pri hitrosti ca 40 km/h. Poraba je pri tej hitosti okrog 23do 25A. BMS nimam ter imam samo bleder od Čeha ki omejuje zgornjo napetost pri polnjenju posamezne celice(4.12V). Za spodnju napetost pa koristim piskač od Hobbykinga. Imam pa še vatmeter kjer kontroliram napetost, tok in porabljene Ah. Kontroler od skuterja pa tudi sam prekine napajane ko napetost padne pod 40V. Koristim predelani polnilec od LiFePO4 48V baterij kateri da 54V. Baterije so v EZ tako da ne rabiš plačati carine in davka.
Lep pozdrav
Marijan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marijan
Član
Član

Pridružen-a: Čet 10 Jul 2008 14:46
Aktiv.: 0.39
Kraj: ORMOŽ

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 01, 2014 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Luka Hrastovec je napisal/a:
Malo sem računal in me samo baterije pridejo 500 usd + poštnina. Zato bom raje kupil baterije tam kjer sem motor. 30AH 48V Set stane 508 usd in ima 3 letno garancijo.
http://vpower.hk/product.php?id=27

Imel sem te baterije samo manjše kapacitete 15Ah. Koristil sem ih 2 sezone na e-biciklu in naredil 8000 km. Potem sem prodal to e-kolo s katerim se novi lastnik vozil še 2 sezone. S temi baterijami in polnilcem nisem imel nobenega problema. Motil pa me je mali C, tako da to malo preveri.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70784.58

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz lahko Turnigy samo pohvalim. Ceprav glede na ceno nikoli ne pricakujem nekih presezkov, me njihovi akumulatorji se niso razocarali kljub obremenitvam, ki presegajo dovoljene.

Primer - 14,8 V 5 Ah 20/30C hardcase pack me je stal 21 USD, uporabljam ga za booster za zagon avtomobilov in motociklov, 4x sem ze menjal kleme (skurilo izolacijo), akumulator pa se vedno drzi. Anxious
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče kdo ve, kako je zdaj s tem, ko kitajci ali hongkong nekaj blokirajo prevoz litijev preko njih? Menda so pošiljke na veliko zavračali...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
maki
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Jan 2008 8:02
Aktiv.: 1.50
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Mogoče kdo ve, kako je zdaj s tem, ko kitajci ali hongkong nekaj blokirajo prevoz litijev preko njih? Menda so pošiljke na veliko zavračali...

vzameš kar je v EU store...
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 6:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, več ali manj sem mislil glede hobbyking-a, pa ravnokar vidim, da imajo zdaj tudi skladišče v evropi. Applause
Vprašanje je , kako je s tem v DX, recimo. Na hitro sem gledal pa nič ne omenjajo...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem naročil od HK baterije Nimh AA in AAA. Ker jih v EU nimajo, sem naročil kar globalno, s tem da je poštnina spcificirana kot lipo in je par procentov večja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mislim da nic in nimh ni problem. Problem je samo v litiju.
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj pa je potem poštnina specificirana kot lipo? Predvidevam da s to ekstra poštnino pošiljajo tudi lipo.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne bi vedel točno - vem samo da se je proti koncu leta na veliko dogajalo da so kitajci vračevali denar za litijeve accuje, katere si kupil pri njih, ker so jim pakete zavračali. Litij se po novem menda ne sme pošiljati ker je "možnost eksplozije, požara ipd..."
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, litijeve accuje se ne sme po novem v evropo pošiljati z letali, to pa je že več časa kot proti koncu leta, to je tudi evropska direktiva. Pošilja pa se jih lahko še vedno z ostalimi transportnimi sredstvi. Ravno zato mislim da je tista razlika v vrednosti navadne poštnine in lipo poštnine.
Zanimivo pa je to, da upošteva lipo poštnino na vse baterije, v mojem primeru tudi NiMh.
Nazaj na vrh
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.31
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 10:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Novi Boeing 787 Dreamliner za napajanje sistema upravljanja (vso hidravliko so nadomeestili z elektriko) uporablja LiIon baterije.
Res pa je, da imajo tudi probleme, posebej zaradi baterij. Zato so jih spakirali v protipožarne škatle.

Sam sem ravnokar (cca. dva tedna nazaj) z letalom dobil 300 kg LiFePO4 baterij. Let znotraj Evrope. Je pa res, da sem za nevarni tovor doplačal 14,19 EUR.
Nazaj na vrh
Matej79
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15
Aktiv.: 2.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In eden od teh 787 se je zrušil, ker so zagorele litijeve baterij za napajanje elektrike, ki je nadomestila hidravliko, kar je tudi eden od številnih vzrokov za prepoved transporta litijeve kemije z letali. Nekateri trgovci v HK in RPC so prekinili dostavo katerihkoli baterij in ne samo litijevih.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni