|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Sre Mar 19, 2014 8:05 pm Naslov sporočila: Mazda in koda okvare |
|
|
Zdravo
Na Mazdi CX-7 2008, 2.3 DISI TURBO sta se mi začeli prižigat lučki za ABS in TCS. Prižgeta se, ko po startu prvič zabremzam. Tester je pokazal kodo C1954, ki po servisnih navodilih kaže na stikalo na pedalu zavore. To stikalo sem premeril, sprobal in dela b.p.
Kje bi še lahko iskal?
lp
Robi _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 19, 2014 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podobno se je meni, sicer Daewoo Nexia, obnašal.
"Srtokovna" diagnoza je bila:"Gospod, žal je računalnik v okvari". Pa se nisem dal. Prekinjal je kabelček senzorja levega prednjega kolesa. Tam kjer se najbolj zvija pri zavijanju. Logično.
Preveri konektorje in pa kable.
Veliko uspeha.
PS. Ko sem avto pripeljal na reset napake, je mojstra zanimalo kako sem rešil. Nisem mu hotel povedati! Kar čutil sem, kako bi mi računal računalnik in mastno pokasiral. Po tistem me ni videl več. Težko je dobiti mahanika kateremo lahko zaupaš. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmartin Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Sre Mar 19, 2014 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem imel podoben problem na Primeri, ko je bil problem na kablu ABS-a (vejetno je prekinjal na tistem delu, ki se premika pri zavijanu spr. koles levo/desno.
Menjan ABS senzor skupaj s premikajočim se kablom (je vse v enem kosu do 1. konektorja). _________________ Lep pozdrav,
webmartin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Aljosa Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.65 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2014 8:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Imel sem podoben problem na Renault Clio dCI l.2004. Izkazalo se je tako, kot je že en predhodnik omenjal prekinjena žička, ki pride na pedalo od plina. Prva diagnoza je bila ta, da je šel potenciometer, ki je pritrjen na pedalo plina. Sem zamenjal in je bil še vedno isti problem, potem sem ga pa odpeljal k mehaniku, ki se je zavzel in ni samo preizkušal ter nadomeščal delov (po metodi tudi slepa kura zrno najde) in je menda celo zelo hitro ugotovil, da se je ena od teh žičk natrgala in je prekinjalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2747 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2014 8:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Po navadi gre ABS senzor ali pa je žička prekinjena. Senzor naroči na nemškem ebayu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dumr666 Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30 Prispevkov: 409 Aktiv.: 2.51 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2014 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
enake probleme je imel tudi kolega na Primeri, pa ni bil webmartin , prekinjen kabel za senzor za ABS |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmartin Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2014 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
dumr666 je napisal/a: |
enake probleme je imel tudi kolega na Primeri, pa ni bil webmartin , prekinjen kabel za senzor za ABS |
In to je bila prva okvara pri 250 k km....  _________________ Lep pozdrav,
webmartin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni