www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kamera za vzvratno parkiranje clio 4
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kangoo2
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Nov 2012 10:17
Aktiv.: 0.34
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 11:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se oproščam slike je obrnilo na glavo, pa ne me preveč popluvat, sem povedal da nisem strokovnjak na tem področju.
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kamera ima očitno klasični video izhod. Tisti kabli na drugi sliki iz chinch direktno na USB si ne predstavljam, kako delujejo, razen če zadeva služi zgolj kot adapter in je komunikacija že prava.

Na zadnji sliki pa je v bistvu A/D pretvornik. S pomočjo le tega, lahko klasično kamero priključiš na USB a mora imeti zadeva na katero priklapljaš ustrezne gonilnike in programsko opremo.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 12:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na kameri je torej rumeni činč.
Potrebno je dobiti drugi del, ki ga že imaš na kablu z USB priključkom (rumen,rdeč in bel), ki je mimogrede popolnoma nestandarden in primeren za "donacijo".
Nekje blizu konektorja ga odrežeš ter olupiš. Pod prvo izolacijo je kovinski oplet ki je "-" oziroma "camera video signal -" ki ga povežeš na pin 22
Pod tem je še ena izolacija in notranji vodnik "camera video signal +" ki ga povežeš na pin 10.
Seveda kamera rabi tudi napajanje, ki ga verjetno vežeš z vzvratnih luči ali pa nekje iz avtoradia. Wink

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.67
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tista črna škatla s kopico rumenih cinch vhodov pa je poceni videonadzorni sistem za računalnik.
kangoo2
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Video vhod sem priklopil na konektorju zadaj na 10 in 22 pa nič zato sem poizkusil z USB kablom spredaj in drugim USB priklopom za 4 video vhode pa tudi nič in sem prišel do zaključka da brez posodobitve softwara ne bo nič zato ker ti ne ponudi izbire video vhoda in posledično ne prepozna video signala. Edina pametna izbira je program Menavrus kateri podpira vzvratno kamero in ponuja posodobitve navigacijskega sistema. Menavrus bo rešitev in bom malo pobrskal po spletu da ga še bolj prečekiram.
LP Smile
Nazaj na vrh
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.82
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kangoo2 je napisal/a:
Video vhod sem priklopil na konektorju zadaj na 10 in 22 pa nič zato sem poizkusil z USB kablom spredaj in drugim USB priklopom za 4 video vhode pa tudi nič in sem prišel do zaključka da brez posodobitve softwara ne bo nič zato ker ti ne ponudi izbire video vhoda in posledično ne prepozna video signala. Edina pametna izbira je program Menavrus kateri podpira vzvratno kamero in ponuja posodobitve navigacijskega sistema. Menavrus bo rešitev in bom malo pobrskal po spletu da ga še bolj prečekiram.
LP Smile

Še vedno nisi napisal ali si na kamero priklopil tudi 12V napajanje.
Brez napajanja ne bo nič!

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.54
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še nekaj manjka, pin, ki dobi signal, da preklopi na video kamero, ko pretakneš v vzvratno prestavo. Vsaj pri mojem je tako.
In seveda, mora biti vse skupaj podprto v aparaturi!

kangoo2
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2014 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja napajanje sem priklopil takšne malenkosti so mi samoumnevne in jih nisem niti opisal, priklop na vzvratno žarnico. Pred časom sem zmontiral in priklopil LCD monitor 7 col in kamero v Renault Modus, vse dela kod mora samo problem je vidni kot kamere je namreč premajhen cca 120 stopinj čeprav na embalaži piše 180 stopinj. Sem videl da ni to tisto kar sem pričakoval. Sad
LP
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.54
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2014 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kangoo2 je napisal/a:
...... priklop na vzvratno žarnico.......
Kaj si priklopil na vzvratno žarnico?
kangoo2
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2014 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na vzvratno žarnico sem priklopil napajanje kamere in napajanje monitorja v Modusu v cliotu pa samo kamero.
LP
Nazaj na vrh
crto
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2005 14:48
Aktiv.: 0.58
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2014 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na vzvratni žarnici lahko samo tipaš signal, ki upravlja vklop, napajanje za kamero in monitor pa moraš vzeti drugje (no vsaj zelo priporočljivo bi bilo).

LP

Črto
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 30, 2014 1:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kangoo2 je napisal/a:
na embalaži piše 180 stopinj.
Laughing Laughing Laughing

p.s.: vzvratna kamera v modusu? OK, imam jo na mondeu, ampak je priblizno 16x vecji in manj pregleden od modusa. Mr. Green

Navadno napajanje kamere peljes iz napajanja avtoradia (kontaktni plus), iz vzvratne luci (ali stikala na menjalniku) pa potem peljes se signal v avtoradio (zica "reverse".

Ce avtoradio nima kompozitnega vhoda (rumeni cinch), bo tole hud projekt... Whistle
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni