www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

S-VHS S-Video adapter

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2004 1:40 pm    Naslov sporočila:  S-VHS S-Video adapter Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Imam težave s priključitvijo grafične kartice s TV-OUT izhodom. Kartica ima izhodni konektor S-VHS (super VHS), na televizorju pa imam klasični S-Video vhod (rumeni chinch) oz. SCART. Kabel sem izdel sam. Slika se na TV sicer pojavi, problem pa je v tem, ker ni barvna. Preizkusil sem vse možne nastavitve, toda neuspešno. Ko sem kontaktiral z prodajalcem opreme, pa mi je ta dejal, da je to klasični problem in da naj si kupim nov TV Crying or Very sad

Zanima me ali je kdo izmed vas že imel podoben problem in kako ga je uspel rešiti. Če ima kdo kakšno idejo ali načrt vezja, bi bilo zelo dobrodošlo.

Lep pozdrav.
Matjaž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2004 2:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Confused ni sicer ravno isto , samo nekam sem založil shemo. je pa vsekakor zanimivo .
Ko poiščem pravo pripnem še to.

video.pdf
 Opis:
tvoj problem je ravno obraten , pa vseeno upam da bo to komu prišlo prav.

Download
 Ime datoteke:  video.pdf
 Velikost datoteke:  114.92 KB
 Downloadano:  29 krat

Nazaj na vrh
milans
Deda
Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36
Aktiv.: 0.70
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2004 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem sicer kaktero grafično kartico imaš. Moraš pa v nastavitvah za TV oziroma drugi monitor nastavitvit na sistem PAL-G (Nemčija), ker v nasprotnem signal na TV ni pravi in imaš črno belo sliko.
Pri meni je bilo isto in imam G-force - vo grafično kartico.

cici
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42
Aktiv.: 3.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2004 4:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče ti lahko pomaga kaj tole
http://www.elektro-n.com/forum2/viewtopic.php?t=5284&highlight=rnobela+slika
LP!
Nazaj na vrh
pero
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03
Aktiv.: 0.61
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2004 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pinout je tule http://www.hardwarebook.net/connector/av/svideo.html

Y izhod zvezes direktno na video in(oz tvoj rumen cinch) C izhod pa preko 470pF kondenzatorja prav tako na video in.

meni deluje na ati graficni.

lp,
Pero
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
smatjaz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 20, 2004 8:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem.

Imam ATI-jevo grfično kartico in 7-pinski konektor. Bom preizkusil še to varianto s 450 pF kondenzatorjem.

LP Matjaž
Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 22, 2004 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala Pero, sedaj zadeva z 450 pF kondenzatorjem super deluje. Very Happy

Lep pozdrav.
Matjaž
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni