|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
umetnic Član

Pridružen-a: Sre 14 Jan 2004 7:54 Prispevkov: 25 Aktiv.: 0.11 Kraj: Kocevje
|
Objavljeno: Pet Maj 21, 2004 2:14 pm Naslov sporočila: Kako napeljati audio kable po steni iz sobe v sobo |
|
|
Pozdravljeni!
Morda malo neumno vprasanje, pa vseeno me zanima s cim si pomagate pri napeljavi kablov po kotih in stropu. Moram namrec priklopit se dva zvocnika na kakih 2x10m kabla, pa bi rad to cimbolj elegantno izpeljal...ker se pa s tem ukvarjam prvic, pa me zanima s cim lahko sploh kabel pritrjujem, ter kje se da to kupit?! Upam,d a nisem prevec zahteven
Hvala In Lep pozdrav!
Dejan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Maj 21, 2004 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje, da dobiš plastične kanale, ki so dimenzije ca. 10x10mm. Če jih še uspeš dobiti v barvi zidu sploh ne bo opazno. Na zid jih lahko prilepiš z dvostanskim lepilnim trakom - še bolje pa, da jih kar pribiješ z jeklenimi žebljički. Kanale boš dobil v vsaki malo bolje založeni trgovini z elektro materialom. Sam sem jih na zadnje nabavljal v Merkurju. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 21, 2004 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za montažo kanalčkov je še boljše montažno lepilo podobno silikonskemu kitu. Nanaša se enako kot kit.Drži pa kot pribito.
lp Slowfly |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Ned Maj 23, 2004 1:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Kanalčki se imenujejo NIK. Prodajalci ponavadi vedo če jim rečeš da potrebuješ NIK kanal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18 Prispevkov: 196 Aktiv.: 0.83 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Ned Maj 23, 2004 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najlažja rešitev so ti tako imenovani samolepilni NIK kanali 10×10. Lahko jih sicer tudi prilepiš z dvostranskim lepilnim trakom vendar bolje držijo tisti, ki že imajo nameščen samolepilni trak in gobico za lepše prilagajanje neravnim površinam.
Mimogrede cena samolepilnih kanalčkov je nekje 250 Sit, navadni za pritrjevanje z vijaki pa okoli 150Sit. Ni pa praktično nobenega vrtanja in slabe volje.
l.p. _________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
če pa na klopi piše "sveže pleskano" pa morajo preverit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pero Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.61 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Sre Maj 26, 2004 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni so ti kanalcki izredno grdi. Se najlepse je ce dobis neke vrste flat kabel(tanek in sirok) v barvi zidu in ga enostavno prilepis gor. Samo se ne spomnim tocno, kje se nazadnje videl tak kabel. Mogoce v kaki bolje zalozeni audio trgovini z hiend opremo.
lp,
Pero |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.40 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2004 6:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Teli flat kabli so v BOF-u (BTC v LJ). Drugace pa tudi jaz uporabljam samolepljivi NIK.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
umetnic Član

Pridružen-a: Sre 14 Jan 2004 7:54 Prispevkov: 25 Aktiv.: 0.11 Kraj: Kocevje
|
Objavljeno: Ned Maj 30, 2004 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav!
Kar precej idej se je nabralo....
Flat kablov ne morem uporabiti, saj bom uporabil originalni zvocniski kabel, (mimogrede: v TERNI v LJ se dobijo zelo kvalitetni kabli po zelo nizkih cenah...)
Zadevo sem resil takole....
Na vidnih mestih sem uporabil samolepljive NIK kanalcke 10x10, za katere sem odstel v Bauhaus-u okoli 400 SIT za 2m. V OBIju stanejo se enkrat drazje, zato se pred nakupom splaca pogledat!!
Na manj vidnih mestih, pa sem uporabil tiste male nosilcke kablov, ki pridejo skupaj z zebljciki. Na voljo so v razlicnih Fi premerih, pa tudi za dvozilne kable...
V OBIju sem za njih odstel okoli 1100 SIT za 100 komadov....verjetno predrago...a nisem imel casa iti ponje v BauHaus...
P.S. Na splosno sem opazil, da je Bauhaus najcenejsi za vecino 'stvari' (Baumax je drazji...)
Hvala vsem za pomoc...
Keep up the good work!
dejan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni