|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1500 Aktiv.: 7.14 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Ned Jun 29, 2025 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Nisi navedel za kakšen tok je dekleriran reed rele |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3615 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Jul 02, 2025 1:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Kako dolg pa je vodnik od stikala do pina SW? Poizkusi na mizi z do nekaj 10cm dolgimi žicami. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 534 Aktiv.: 10.01 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sob Jul 05, 2025 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sumim,da bi morda lahko vzporedno z reed kontakom bil povezan kondenzator in to lahko povzroča impulzno vklapljanje. Pri sedanjem izmeri med izvodi,če ti pokaže kakšno kapacitivnost xx nF. Poskusi z drugim reed stikalom. _________________ Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ertzuislo Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2025 11:40 Prispevkov: 13 Aktiv.: 1.19
|
Objavljeno: Tor Jul 15, 2025 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Peter123; žal ne vem; tudi če je na embalaži pisalo, je ne najdem.
bostjang: najprej sem seveda zmontiral v garaži. Kasneje še na mizi - kjer sem uporabil samo original žico, ki gre iz releja - dolga je max 20cm - ta vodnik sem potem vezal na shelly.
prel1: OK. Prosim, povej kaj več. Kaj potrebujem, da to pomerim. In kako pomerim. Multimeter imam, drugih inštrumentov pa ne.
Če bi imel še kakšno stikalo bi gotovo poiskusil. Seveda sem pripravljen (za zmerno ceno) tudi kupiti novega, ki bi deloval. Ne bi pa rad kopičil stikal, ki ne bodo dala željenega rezultata. Mislim, da sem tega dobil na amazonu; v lokalni elektro trgovini so mi rekli, da nimajo na zalogi, lahko pa naročijo. Kje bi še lahko dobil tako stikalo? Poceni ali pa z možnostjo vračila, če se da.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3615 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Jul 15, 2025 1:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ne moreš izmeriti kapacitivnosti (dandanes zna to vsak boljši DMM), potem izmeri tok, ki teče ob razklenjenem stikalu v zanki AC - stikalo - zarnica. Seveda, če imaš ampermeter z ločljivostjo vsaj 100uA, še bolje 10uA.
Tole sem našel glede SW vhoda. Če prav razumem pisanje, je kapacitivnost okrog 1nF že na meji za proženje vhoda. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ertzuislo Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2025 11:40 Prispevkov: 13 Aktiv.: 1.19
|
Objavljeno: Pon Avg 18, 2025 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Epilog: sem naročil nov magnetni senzor - in ga vezal na shelly addon.
Ta naj bi deloval pri napetostih 3-100V.
In to zdaj deluje, kot sem si zamislil - torej da vem, kdaj so neka vrata odprta.
Hvala vsem za ideje in pomoč.
Imam multimeter, amapk nisem elektronik; če mi poveste kako, lahko pri starem izmerim tudi kapacitivnost.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni