|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
micek11 Neznanec

Pridružen-a: Sre 28 Jun 2023 20:50 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.09
|
Objavljeno: Sre Jun 28, 2023 9:02 pm Naslov sporočila: Obnova baterij |
|
|
Pozdravljeni,
pozna kdo kakšo zanesljivo podjetje blizu Celja, ki se ukvarja z obnavljanjem NiCd akumulatorskih sklopov?
Hvala in lp! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2120 Aktiv.: 9.11 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Jun 29, 2023 8:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Ni Celje, je pa Lj-Trzin: www.ebatt.si
Daš povpraševanje, pošlješ, obnovijo in pošljejo(na njihove stroške) nazaj v roku 24ur. _________________ Denis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
micek11 Neznanec

Pridružen-a: Sre 28 Jun 2023 20:50 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.09
|
Objavljeno: Čet Jun 29, 2023 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, bom povprašal.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PPartner Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2012 13:42 Prispevkov: 218 Aktiv.: 1.34 Kraj: okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sob Sep 20, 2025 1:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Imam starejši Hidria Perles baterijski vrtalnik 14.4v. Vrtalnik je še v super kondiciji, baterije pa ne več. Zanima me ali bi stvar delovala na 18v makita baterije, če bi predelal priklop na vrtalniku. Obnova originalnih baterij verjetno presega ceno nabave novega vrtalnika. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brezimenko Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09 Prispevkov: 627 Aktiv.: 5.81
|
Objavljeno: Sob Sep 20, 2025 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš možnost raje celico nižje. Makita ima tudi baterije z nižjo voltažo, če se ne motim. Saj delalo bo, samo ene parkrat, če ti bo zablokiralo mašino je potem vprašanje, če se nebo aktivirala kakšna zaščita ji lahko vjide dim. Je pa tudi odvisno od tega ali boš dal večjo ali manjšo baterijo. Pri manjši se bo verjetno na sami bateriji vklopila zaščita Meni je to ratalo, enkra z prešvoh baterijo, se mi je baterija za en dan dala na napako na starem Black&Deckerju. Ko sem baterijo zamenjal za močnejšo je zdržalo samo z motorja se je pa kadilo. En dan mu je pa zmanjkalo dima in sem jo lahko vrgel v kanto. Lahko bi šel v obnovo samo, če ne veš kje začeti bi bilo to lahko destruktivno zato sem odnehal. _________________ Izgubil sem račun pod imenom kobranka |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 13.79 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Sob Sep 20, 2025 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je v originalu 14,4V, potem 5 celična Li-ion baterija, ki ima nazivno napetost 18V, ni primerna. Za omenjeno napetost rabiš 4S oziroma 4 celično baterijo.
Ja, da se predelat, ni pa nujno, če ohišje mehansko/dimenzijsko omogoča vgradnjo baterij in BMS, treba bo zamenjat ali prilagodit še polnilnik.
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 674 Aktiv.: 32.04
|
Objavljeno: Sob Sep 20, 2025 6:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno bi delalo nek čas, kako dolgo je drugo.
So pa v teh mašincah tudi 12V motorčki, katere poganja litij pri 20V pa kar delajo ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PPartner Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2012 13:42 Prispevkov: 218 Aktiv.: 1.34 Kraj: okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sob Sep 20, 2025 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ok, hvala. Sem mislil da bi kar nastavek za makita 18v lxt baterije zmontiral na vrtalnik in uporabljal makita baterije.
Bom videl kako dolgo bodo zdržale original baterije, če ne bo uporabno, bom fal obnovit. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni