|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 17.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Feb 17, 2017 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče kurjenje elektrike. Kolikor sem seznanjen ti kondenzacijski sušilniki tudi pokurijo precej elektrike. Sama mašina ob nakupu ni zelo draga.
Drugače pa zanimiva „elektroosmozna” naprava. Morem še pogruntat čemu vtičnica in kakšno anteno v bistvu sploh potrebuješ. Ali je možno, da je samo koaksialc ali celo samo žica? Imam ene par problematičnih mest po hiši.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
z10 Neznanec

Pridružen-a: Pet 28 Sep 2018 4:20 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pet Sep 28, 2018 4:28 am Naslov sporočila: |
|
|
| mucek je napisal/a: |
Od vsega mi je najbolj vsec Fluke Si ga ze predelal na 18650 litij? Se ravno lotevam ... |
Sistem WIgopol se je pred nekaj leti raziril. 10 hz. prenaajo vročinske valove. Mislim, da lahko deluje.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zoran2006st Neznanec

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 19:22 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Tor Nov 30, 2021 1:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Objava je prilično stara, ali zanimljiva.
Bavim se istraživanjem shema za elektroosmozu. Našao sam rješenja na 200Hz i 144KHz, ovdje je samo 10Hz. Umjesto antene koriste zavojnicu. Ono što sam našao nije bilo kompletno, ili su nedostajali detalji na shemi, ili oznake. Verziju na 200Hz sam napravio na osnovu novih proračuna za NE555 i još nekim intervencijama na sklopu. Još se igram s tim, impuls na zavojnici mi je premal, a onda i zračenje.
Volio bih probati napraviti i ovu verziju, ali nažalost ne mogu skinuti shemu, jer nisam aktivan član. Da li netko može pomoći oko toga.
Ovih dana će mi postaviti na test tvornički uređaj, pa ću snimiti frekvenciju i oblik impulsa koji zrači. Nadam se da će mi pomoći, da sklepam nešto kvalitetno.
Koliko sam informacija skupio, stvar sa bežičnom elektroosmozom radi, ali samo za kapilarnu vlagu.
Budemo vidjeli nakon testa profi uređaja. Ako budem uspio dobiti funkcionalan uređaj, objavim ovdje rješenje.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3407 Aktiv.: 15.35
|
Objavljeno: Tor Nov 30, 2021 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ovde u temi postoji nekoliko fotografija i jedna šema. Možeš skinut i videt za koji dan dva. Prijavio si se na forum na DAN REPUBLIKE, tako da ti sadržaj teme (šeme, fotografije) bude dostupan tamo... 2. decembra. pa češ vidit sam što trebaš.
Pozdrav!
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Prkarlovc Neznanec

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2022 15:55 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.02 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Okt 27, 2022 4:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam imam Wigopol že od leta 2007. Pri montaži je monter vse izmeril in postavil zadevo na sredino podstrehe. Nato je zvrtal nekaj luken na zunanjih stenah hiše in prav tako tudi na najbolj vlažnih stenah v samem bivalnem prostoru. Hiša je stara več kot 200 let in ni šans, da bi jo spodžagali in dali zaporo proti kapilarni vlagi, ker bi s posegom porušili samo statiko. Ko sem hodil po podstrehi sem opazil, da ne sveti več led dijoda.
Naj še omenim, da je monter prišel še nadaljna 3 leta in vsako leto poglobil že izvrtane luknje in po postopku s karbidom izmeril vsebnost kapilarne vode v izvrtanem materialu.
Rezultati so pokazali, da vsebnost vode v steni iz leta v leto pada. Tudi sami smo opazili, da se v prostorih niža vlaga.
Zanima me, če bi član Ule ali kateri od vas napravo pregledal. Počakal bom tudi, da se mi shema odklene, da jo pregledam in sam izmerim. Napajanje na diodo dobim 12v in občasno zasveti.
_________________ Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Matejsp Neznanec

Pridružen-a: Sre 25 Sep 2024 14:44 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Čet Sep 26, 2024 11:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni, je kdo izdelal napravico? Deluje?
Lp, Matej
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1594 Aktiv.: 6.45 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Čet Sep 26, 2024 12:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Mene ni prepričala, zato je nisem šel delat.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 674 Aktiv.: 32.04
|
Objavljeno: Čet Sep 26, 2024 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Ni razloga, da bi delovala.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mateik Član

Pridružen-a: Sob 06 Avg 2022 18:31 Prispevkov: 318 Aktiv.: 7.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 26, 2024 4:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Matejsp je napisal/a: |
Pozdravljeni, je kdo izdelal napravico? Deluje?
Lp, Matej |
Jaz sem jo, in sem jo ravno prejsnji teden tudi izklopil po cca skoraj 2h letih.
Spremembe nisem opazil, sem si pa mislil da skodovati tudi ne more pa sem jo pac pustil..do sedaj
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Machi Neznanec

Pridružen-a: Sob 27 Apr 2013 17:56 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.03 Kraj: Ogulin, Hrvatska
|
Objavljeno: Sob Feb 07, 2026 2:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
| zoran2006st je napisal/a: |
Objava je prilično stara, ali zanimljiva.
Bavim se istraživanjem shema za elektroosmozu. Našao sam rješenja na 200Hz i 144KHz, ovdje je samo 10Hz. Umjesto antene koriste zavojnicu. Ono što sam našao nije bilo kompletno, ili su nedostajali detalji na shemi, ili oznake. Verziju na 200Hz sam napravio na osnovu novih proračuna za NE555 i još nekim intervencijama na sklopu. Još se igram s tim, impuls na zavojnici mi je premal, a onda i zračenje.
Volio bih probati napraviti i ovu verziju, ali nažalost ne mogu skinuti shemu, jer nisam aktivan član. Da li netko može pomoći oko toga.
Ovih dana će mi postaviti na test tvornički uređaj, pa ću snimiti frekvenciju i oblik impulsa koji zrači. Nadam se da će mi pomoći, da sklepam nešto kvalitetno.
Koliko sam informacija skupio, stvar sa bežičnom elektroosmozom radi, ali samo za kapilarnu vlagu.
Budemo vidjeli nakon testa profi uređaja. Ako budem uspio dobiti funkcionalan uređaj, objavim ovdje rješenje. |
Vidim da je ovo vrlo stara objava i slučajno sam, zanimajući se za istu temu, naletio na ovaj post pa me zanima ima li kakvog napredka u izradi ovog uređaja. Istraivao sam malo i isto doao do frekvencije od 200 Hz ali ova druga je bila 141 kHz. Javite ima li kakvih novosti ili shema naravno.
Hvala.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Machi Neznanec

Pridružen-a: Sob 27 Apr 2013 17:56 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.03 Kraj: Ogulin, Hrvatska
|
Objavljeno: Sre Feb 11, 2026 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav.
Zamolio bi nekog da mi objasni zato ne mogu skinuti shemu. U pravilima pie da nakon 3 dana mogu al nita.
Hvala.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7861 Aktiv.: 31.82 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sre Feb 11, 2026 11:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Prečitaj pravila!
| Opis: |
|
| Velikost datoteke: |
47.46 KB |
| Pogledana: |
13 krat |

|
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Machi Neznanec

|
Objavljeno: Ned Feb 15, 2026 7:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Branez je napisal/a: |
| Prečitaj pravila! |
Pročitao sam pravila ali mi nije jasno na koji period se odnosi ovaj jedan post mjesečno. Znam da nisam aktivan jer ba i ne razumijem slovenski a evo kako imam veliki problem sa kapilarnom vlagom u prizemlju, nadao sam se pronaavi ovu shemu da ću se pomoć. Mislio sam izraditi taj uređaj pa da vidim hoće li biti promjene. Al eto, naalost nisam aktivan ali jo uvijek vjerujem u dobre ljude.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 13.79 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pon Feb 16, 2026 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Machi je napisal/a: |
Pročitao sam pravila ali mi nije jasno na koji period se odnosi ovaj jedan post mjesečno. |
Šteje se od začetka, ko si se registriral pred 13 leti. Da dosežeš zahtevano aktivnost, bi moral imeti 150 odgovorov, imaš le 4.
Moj predlog: registriraj se ponovno, počakaj 3 dni in potem oddaj vsaj en odgovor na mesec, da vzdržuješ aktivnost.
Pravila, kar se tiče aktivnosti so milo rečeno butasta.
Če se ne motim, lahko administrator ročno popravi aktivnost na prošnjo uporabnika, poskusi in kontaktiraj.
.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni