|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Popay Član

Pridružen-a: Ned 03 Jan 2010 11:51 Prispevkov: 108 Aktiv.: 0.54 Kraj: Piškovc
|
Objavljeno: Tor Jan 27, 2026 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem klical na e-kolesar.si in mi je predlagal Električno kolo Muon UrbanGlide – Ultra WhiteBlue in obisk trgovine za testno vožnjo.
Ima kdo izkušnje z tem modelom?
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 852 Aktiv.: 3.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 28, 2026 7:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje da preizkusiš. Sam se po testu nisem odločil za bafang,....zaradi slabe odzivnosti napram panasonic ali bosch. Bil je opazen zamik, med pritiskom na pedal in samim odzivom motorja.
Takrat sem se odločil za panasonic, bosch je bil takrat vsaj 1k€ dražji. Pri panasonic me moti edino, da ima samo 3 stopnje pomoči.
Od takrat so vsi najbrž že precej napredovali,...tako da vsekakor priporočam testno vožnjo različnih,...
Mogoče za info:
V dobrunjah (e-mepoganja) so mi pustili voziti razstavne modele okrog poslovne hale,..., zadaj je tudi klanec do kletnih prostorov. Imajo bafanf in panasonic. Haibike z bosch sem testiral naša občinska, ki jih ugodno rentajo. Cube z bosch že enkrat prej na morju...
Nekatere trgovine hočejo za testni rent cela bogastva... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Popay Član

|
Objavljeno: Sre Jan 28, 2026 10:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Kako je za zavorami ,težo kolesa....?vse inf. dobrodošle pred nakupom.
Hvala.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 852 Aktiv.: 3.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 28, 2026 11:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Kolo je težje,... Za dvig na avto nosilec (kljuka) odstranim baterijo. Sploh če vozim 3 električarje. Že prazni presegajo dovoljeno obremenitev kljuke. Je pa pri nekaterih odstranjevanje baterije malo težje, pri nekaterih pa sploh ni možno.
Na bateriji se mi je odtrgal gumi pokrovček. Potem ni vodotesnosti. Nekateri so imeli zaradi tega okvare baterij (na mojem tipu kolesa)
Glede zavor,..., meni jih ob normalni uporabi ne uspe pregreti. Zaviranje je normalno, kontrolirano. Sam naredim veliko klancev, tako da posledično kar menjam ploščice. Nabavljam kitajske. Se pa prav gotovo pozna večja masa kolesa.
Poganjanje preko 25km/h je muka. Prav tako poganjanje s prazno baterijo.
Verigo redno maži in preverjaj. Zaradi velikih navorov in tankih verig se dokaj hitro pretegne. Tvoje kolo-vožnja je "mestna", tako da ne bo tako izpostavljeno, pa vseeno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Popay Član

|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2026 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
V ponedeljek sem bil v trgovini (e-kolesar) na ogledu in testiranju, gospoda sta odprla trgovino 1 uro prej kot običajno zaradi mene, ker sem bil prezgodaj tam. Zelo pohvalno. Po testiranju in pogovorih pri njih in nato še z drugimi osebami sem se odločil in tudi kupil kolo Maunt Urban glide ultra.
Upam da bom imel dobre izkušnje z njim, je potrebno še počakati na primerno vreme. Hvala za nasvete. Glede poganjanje kolesa preko 25 pa obstaja možnost vgradnje čipa, ki to dvigne do 35 km/h. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Deflektor Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 12:06 Prispevkov: 235 Aktiv.: 1.12 Kraj: Prlekija
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2026 2:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Sam sem delal kar samogradnjo par let nazaj. Na 20 let staro kolo Bafang motor in 17,5A baterija. Zaenkrat se še odlično obnese. Doseg tam okrog 40 do 60 km, odvisno od tega, koliko se mi da poganjati. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Popay Član

|
Objavljeno: Tor Feb 03, 2026 10:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Kakšno olje uporabljaš za verigo in kako pogosto je potrebno mazati? Kako je z nakupom ploščic iz kitajske so kakšne oznake da pašejo?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Deflektor Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 12:06 Prispevkov: 235 Aktiv.: 1.12 Kraj: Prlekija
|
Objavljeno: Tor Feb 03, 2026 3:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Če misliš mene, nič posebnega. Prvega kar sem ga našel v trgovini. Kakšne ploščice imaš v mislih? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 13.79 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2026 12:23 am Naslov sporočila: |
|
|
| Popay je napisal/a: |
Kakšno olje uporabljaš za verigo in kako pogosto je potrebno mazati? Kako je z nakupom ploščic iz kitajske so kakšne oznake da pašejo?
lp |
Zakoplji se v tole temo:
https://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=53998
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Popay Član

|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2026 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
| hvala za pomoč. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5846 Aktiv.: 23.66 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pet Mar 06, 2026 4:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi midva imava E-kolesa in danes sem dvignil hitrost na 60km/h, asistenco na 9, pa da vidimo!
Oba imava Bafang M500. _________________ Lp, Jaka |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 13.79 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pet Mar 06, 2026 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Speedbox ?
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5846 Aktiv.: 23.66 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pet Mar 06, 2026 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
| v.j. je napisal/a: |
| Speedbox ? |
Ne, BESST software in Besst vmesnik(CAN in serial). _________________ Lp, Jaka |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni