www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Električno kolo mnenje?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Popay
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Jan 2010 11:51
Aktiv.: 0.54
Kraj: Piškovc

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2026 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem klical na e-kolesar.si in mi je predlagal Električno kolo Muon UrbanGlide – Ultra WhiteBlue in obisk trgovine za testno vožnjo.
Ima kdo izkušnje z tem modelom?
Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.63
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2026 7:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolje da preizkusiš. Sam se po testu nisem odločil za bafang,....zaradi slabe odzivnosti napram panasonic ali bosch. Bil je opazen zamik, med pritiskom na pedal in samim odzivom motorja.
Takrat sem se odločil za panasonic, bosch je bil takrat vsaj 1k€ dražji. Pri panasonic me moti edino, da ima samo 3 stopnje pomoči.

Od takrat so vsi najbrž že precej napredovali,...tako da vsekakor priporočam testno vožnjo različnih,...

Mogoče za info:
V dobrunjah (e-mepoganja) so mi pustili voziti razstavne modele okrog poslovne hale,..., zadaj je tudi klanec do kletnih prostorov. Imajo bafanf in panasonic. Haibike z bosch sem testiral naša občinska, ki jih ugodno rentajo. Cube z bosch že enkrat prej na morju...
Nekatere trgovine hočejo za testni rent cela bogastva...
Nazaj na vrh
Popay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2026 10:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako je za zavorami ,težo kolesa....?vse inf. dobrodošle pred nakupom.
Hvala.
Lp
Nazaj na vrh
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.63
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2026 11:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolo je težje,... Za dvig na avto nosilec (kljuka) odstranim baterijo. Sploh če vozim 3 električarje. Že prazni presegajo dovoljeno obremenitev kljuke. Je pa pri nekaterih odstranjevanje baterije malo težje, pri nekaterih pa sploh ni možno.

Na bateriji se mi je odtrgal gumi pokrovček. Potem ni vodotesnosti. Nekateri so imeli zaradi tega okvare baterij (na mojem tipu kolesa)

Glede zavor,..., meni jih ob normalni uporabi ne uspe pregreti. Zaviranje je normalno, kontrolirano. Sam naredim veliko klancev, tako da posledično kar menjam ploščice. Nabavljam kitajske. Se pa prav gotovo pozna večja masa kolesa.

Poganjanje preko 25km/h je muka. Prav tako poganjanje s prazno baterijo.

Verigo redno maži in preverjaj. Zaradi velikih navorov in tankih verig se dokaj hitro pretegne. Tvoje kolo-vožnja je "mestna", tako da ne bo tako izpostavljeno, pa vseeno.
Nazaj na vrh
Popay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2026 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V ponedeljek sem bil v trgovini (e-kolesar) na ogledu in testiranju, gospoda sta odprla trgovino 1 uro prej kot običajno zaradi mene, ker sem bil prezgodaj tam. Zelo pohvalno. Po testiranju in pogovorih pri njih in nato še z drugimi osebami sem se odločil in tudi kupil kolo Maunt Urban glide ultra.
Upam da bom imel dobre izkušnje z njim, je potrebno še počakati na primerno vreme. Hvala za nasvete. Glede poganjanje kolesa preko 25 pa obstaja možnost vgradnje čipa, ki to dvigne do 35 km/h.
Nazaj na vrh
Deflektor
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 12:06
Aktiv.: 1.12
Kraj: Prlekija

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2026 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem delal kar samogradnjo par let nazaj. Na 20 let staro kolo Bafang motor in 17,5A baterija. Zaenkrat se še odlično obnese. Doseg tam okrog 40 do 60 km, odvisno od tega, koliko se mi da poganjati.
Nazaj na vrh
Popay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 03, 2026 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšno olje uporabljaš za verigo in kako pogosto je potrebno mazati? Kako je z nakupom ploščic iz kitajske so kakšne oznake da pašejo?
lp
Nazaj na vrh
Deflektor
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 12:06
Aktiv.: 1.12
Kraj: Prlekija

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 03, 2026 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če misliš mene, nič posebnega. Prvega kar sem ga našel v trgovini. Kakšne ploščice imaš v mislih?
Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.79
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 04, 2026 12:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popay je napisal/a:
Kakšno olje uporabljaš za verigo in kako pogosto je potrebno mazati? Kako je z nakupom ploščic iz kitajske so kakšne oznake da pašejo?
lp

Zakoplji se v tole temo:
https://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=53998

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Popay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 04, 2026 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala za pomoč.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 23.66
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 06, 2026 4:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi midva imava E-kolesa in danes sem dvignil hitrost na 60km/h, asistenco na 9, pa da vidimo!
Oba imava Bafang M500.

v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.79
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 06, 2026 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Speedbox ?

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 23.66
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 06, 2026 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v.j. je napisal/a:
Speedbox ?

Ne, BESST software in Besst vmesnik(CAN in serial).

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni