|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 883 Aktiv.: 4.72 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Sre Jan 21, 2026 2:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Doma uporabljamo gladko moko od lokalnega kmeta, ki si prideluje moko za lastne potrebe in nekaj znancev. Sami tudi pečemo kruh in že več kot 2 leti ga nismo kupili.
Tudi domača pizza pride vredu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sbx Neznanec

Pridružen-a: Sre 05 Jun 2019 12:12 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.06
|
Objavljeno: Sre Mar 25, 2026 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz že tudi 2 leti nisem kupil kruha v trgovini. Zanima me katero moko uporabljate za kruh? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 883 Aktiv.: 4.72 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2026 11:13 am Naslov sporočila: |
|
|
| Uporabljam tip 500, otroci imajo raje. Občasno tudi tip 850. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7861 Aktiv.: 31.81 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2026 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
| sbx je napisal/a: |
| Jaz že tudi 2 leti nisem kupil kruha v trgovini. Zanima me katero moko uporabljate za kruh? |
Jaz tudi, kupuje ga žena in to v pekarni.  _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jozkoc Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32 Prispevkov: 753 Aktiv.: 3.90 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2026 2:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Branez je napisal/a: |
Jaz tudi, kupuje ga žena in to v pekarni.  |
Verjetno zato ker imajo v pekarni lepega peka.  _________________ Nikoli ni tako dobro da ne bi moglo biti še boljše. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7861 Aktiv.: 31.81 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2026 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
| jozkoc je napisal/a: |
| Branez je napisal/a: |
Jaz tudi, kupuje ga žena in to v pekarni.  |
Verjetno zato ker imajo v pekarni lepega peka.  |
... čisto možno! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok_S Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06 Prispevkov: 558 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ljubljana, Trzin
|
Objavljeno: Tor Mar 31, 2026 7:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Prejšnji vikend sem za rojstni dan dobil od družine prekrasno peč za pice Cozze 17"... z vrtljivim kamnom in na plin. Lani sem dobil vso opremo za peko pic in sem v tem letu, kar pridno vadil tako s kruhom kot picami. Zadnje dva meseca pa sem si zadal speči najboljšo možno vpico v najkrajšem možnem času od zamesitve testa do peke. V zgolj eni uri mi je uspelo pripraviti fantastično testo, ki je odlično vzhajalo in bilo odlično, čeprav nisem prej pripravil kislega nastavka in hlebčke hajal vsaj 24 ur v hladilniku. Uporabil sem moko Pizzeti ter kvas iz Leclerca- Za 600g moke sem dal celo vrečko 6g.
Kvas je znamke Tablier Blanc... - Beli predpasnik, Levure boulangere - Pekovski kvas. V vogalu piše 30 minut in to kar drži. V 30 minutah je testo zelo naraslo, kot prej še z nobenim drugim kvasom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 852 Aktiv.: 3.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 01, 2026 6:31 am Naslov sporočila: |
|
|
| ...zanimniva peč. Šele sedaj prebral, da je plin... Najbrž deluje bolje in hitreje kot razne električne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 808 Aktiv.: 3.27 Kraj: Lokev ,Boa , Vinica
|
Objavljeno: Sre Apr 01, 2026 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Zelo uporabna.Imam malo starejšo in je treba pico obrniti , ampak je res uporabna.Lani smo kar precej pic spekli in je zdraven še žar delal na polno in je še nekaj plina ostalo v bomboli.
Je vsekakor mnogo ceneje kot na elektriko , posebej še tu v Italiji , saj je gospodinski priključek le 3.5 KW in če to presežes eostavno ven vrže števec.(vsekakor napram našim pametnjakovičem ki se zgovarjajo da bodo s temi pogrunavščinami varovali omrežje zelo učinkovita zaščita , saj res razporejaš porabo smiselno ). _________________ L.P. iskra |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni