www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako narediti narediti nekaj stvari v Eaglu?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kobilica
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Mar 2007 17:42
Aktiv.: 0.79
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2007 4:08 pm    Naslov sporočila:  Kako narediti narediti nekaj stvari v Eaglu? Odgovori s citatom

Prva stvar je,kako narediti obrobo vezja?

Druga stvar je,kako več kopij vezja po vrsti?

Tretja stvar,ko bi delal dvostranično vezje,kako bi mogel narediti,da bi vse luknje izenačil,tudi ko bi delal več kopij vezij naenkrat?

Četrta stvar,kako bi naredil,ko bi delal vezje,sestavljenih iz več nadstropij,kje bi lahko dal vedeti Eaglu,na katerem nadstropju je kateri pad ali komponenta?

In še za vas,če vas zanima,tukaj lahko narediti 3D predogled vezja-
Eagle3D

Je zastonj.

dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2007 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej tale priročnik:

http://ucitelji.tscng.net/~silvanb/files/datoteke/eagle.pdf

Lp,Denis
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2007 6:57 pm    Naslov sporočila:  Re: Kako narediti narediti nekaj stvari v Eaglu? Odgovori s citatom

kobilica je napisal/a:
......In še za vas, če vas zanima, kako narediti 3D predogled vezja-
Eagle3D

Je zastonj.
Hvala za povezavo! Ti je že uspelo narediti kakšno 3D sliko? Objavi da vidimo kako to izgleda.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2007 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo jaz sem že sprobal dolgo nazaj in deluje.

Še slikca

The Extension 'bmp' was deactivated by an board admin, therefore this Attachment is not displayed.

Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2007 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa je z povezavo trackov?
Kaj če imaš na vezju recimo veliko elementov in so "stišani" ? Jih brez težav poveže, ali ti kakšno povezavo prepusti tebi?

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kobilica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 28, 2007 12:01 am    Naslov sporočila:  Re: Kako narediti narediti nekaj stvari v Eaglu? Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
kobilica je napisal/a:
......In še za vas, če vas zanima, kako narediti 3D predogled vezja-
Eagle3D

Je zastonj.
Hvala za povezavo! Ti je že uspelo narediti kakšno 3D sliko? Objavi da vidimo kako to izgleda.

Ne,ni mi še.Na žalost,ne vem kako dobiti,da mi bo delalo.

dkone,kako je tebi uspelo? Kje lahko jaz sharnim v pov formatu ali nekako pretvorim?

Hvala vsem za linke,poste Smile.

branez,tukaj je še en primer.

dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 28, 2007 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kobilica, tam ko si snel EAGLE 3D imaš razloženo kako. Sicer pa klikneš v eaglu na RUN izbereš .ulp datoteko(eagle 3D) in potem se ti odpre novo okno pa klikneš create POV file. Potem pa z programom POV-RAY odpreš ta file in pretvoriš v .BMP z ukazom RUN.

Meni deluje brez problema.

Lp,denis
Nazaj na vrh
dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 28, 2007 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo še nekaj primerkov:

Lp,denis

The Extension 'bmp' was deactivated by an board admin, therefore this Attachment is not displayed.

Nazaj na vrh
kobilica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 28, 2007 11:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam en zeloooo velik problem.Eagle mi ne najde nobenih komponent,sploh nobenih nimam.

Pa še,ko sem dal renderirat hexapodu,to je example,mi je pri kondenzatorju kar pisava ušla.

Ta kondenzator me mori.

Pa lepi primeri Smile.[/img]

dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 28, 2007 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eagle 3D nima vseh elementov,to vidiš tudi iz mojih primerov. Pri tvojem kondezatorju je pa dolga oznaka oz. vrednost kondezatorja. Probaj zmanjšat ali pa izbrisat,saj 3D slika ti ne pove kje so kakšni elementi razporejeni in njihova rednost ampak vizualno izgled tiskanine.

Tako, če ti kar nekaj elementov manjka na sliki je v redu. Poglej na njihovo stran in dol snemi mapo (cca 30mb), kjer so slike elementov, pa boš videl da niso vsi, ker tega je kar precej.

Lp,Denis
Nazaj na vrh
kobilica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 28, 2007 1:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne ne,nisem mislim Eagle3D,ampak na splošno Eagle.Nima komponent,ne v shematicu,ne v PCB editorju.

Sem popravil.

Ok,potem je to zaključeno Smile.

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 28, 2007 2:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobilica je napisal/a:
Ne ne,nisem mislim Eagle3D,ampak na splošno Eagle.Nima komponent,ne v shematicu,ne v PCB editorju.

Sem popravil.

Ok,potem je to zaključeno Smile.

Predvidevam, da si v "Control Panel" z DesnimMišGumbom kliknil na "Libraries" in izbral "Use All".
LP,
Igor

kobilica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 28, 2007 3:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne,samo se enkrat sem installal.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni