|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 847 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Sob Dec 04, 2004 11:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
... še nekaj slikc.
LP M.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Test1.doc |
Velikost datoteke: |
226.5 KB |
Downloadano: |
45 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

|
Objavljeno: Sob Dec 04, 2004 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
... UPS ...
Se oproščam.
LP Matjaž
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Jan 27, 2005 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
V februarski številki revije Funkamateur je objavljen članek o povezavi tukaj omenjenega instrumenta z osebnim računalnikom. Zanimivo pri tem instrumentu (po navedenem) je možnost izpisa merjenih rezultatov na serijskem printerju. Komunikacijski vmesnik je uporabljen za zajem slike na osebnem računalniku na podoben način, kot je zadeva verjetno narejena v Smatjazevi varianti. Programski vmesnik je prost, priložena pa je tudi izvorna koda, zato ga pripenjam tudi tukaj. Mogoče lahko kakemu lastniku omenjenega instrumenta pride prav.
Lp, Frenki
|
 Download |
Ime datoteke: |
dmm750.zip |
86.99 KB |
Downloadano: |
23 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2005 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Frenki,
Je kje omenjenjeno kak je povezovalen kabel? Gre direkt na COM port ?
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2005 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Kabel je navaden RS232 null modem. Priklopiš zadevo direktno na com1 oz com2.
Ker je sistem galvansko ločen iz optocoupler-jem, potrebuješ poleg RX TX in mase še ostale pine zaradi napajanja.
Problem pa je, ker ne moreš nastaviti napr. COM5, COM6, ... Če imaš USB/RS232 pretvornik je to lahko potem težava. Ta software, ki ga imam jaz podpira tudi to.
LP Matjaž
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 469 Aktiv.: 1.98 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Pon Jun 11, 2007 5:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav!
Glede na to, da je pretekel že lep čas od nakupa instrumenta, me najbolj zanima če so se pojavljale kakšne težave v tem času. Namreč mika me nakup tega instrumenta, pa se nikakor ne morem odločit. Mi mogoče predlagate kakšen novejši instrument z osciloskopom? Pomembne so podobne karakteristike in primerljiva cena!
Lepa hvala, Jani
P.S. Ga mogoče kdo proda? Cena?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Jun 11, 2007 6:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jani je napisal/a: |
Pozdrav!
Glede na to, da je pretekel že lep čas od nakupa instrumenta, me najbolj zanima če so se pojavljale kakšne težave v tem času. Namreč mika me nakup tega instrumenta, pa se nikakor ne morem odločit. Mi mogoče predlagate kakšen novejši instrument z osciloskopom? Pomembne so podobne karakteristike in primerljiva cena!
Lepa hvala, Jani
P.S. Ga mogoče kdo proda? Cena? |
Težav do sedaj z njim ni bilo. (ena navpična linija na displeju se včasih ne prižge - očinto je njekje slab stik a se mi ga ne da razstavljati)
Osebno mi največ služi kot običajni multimeter. Pozitivno pri njem je velik prikazovalnik, negativno sorazrmerna počasnost. Osiloskop je namenjen pred vsem digitalnni tehniki sorazmerno nizkih frekvenc. Če ti je zanimiv osciloskop potem to ni prava zadeva zate. V koliko pa ga potrebuješ kje na terenu - recimo pri kakem servisranju kake industrijske elektronike, pa je instrument kar uporaben.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 469 Aktiv.: 1.98 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Pon Jun 11, 2007 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ufff to je bilo pa hitro!
Ja res je, skoraj najbolj pri tem instrumentu mi je zanimiv osciloskop. K prenosnemu (baterijskemu) osciloskopu se nagibam zaradi (ne)pazljivosti pri priključitvi... Pa tudi instrumenta nimam, ki bi mi meril True RMS vrednost. Aha omenil si še sorazmeno nizke frekvence (koliko Hz, kHz, Mhz)? Za mojo trenutno uporabo bi mi zadostovalo tam nekje do 200kHz. Seveda je pogoj da je prikazan lep sinus, ne pa pribljižek.
Mogoče kakšen podoben instrument?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pon Jun 11, 2007 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da gre okrog 5Mhz. Izgled dveh oscilogramov žaga/sinus ca. 2Mhz
|
407.72 KB |
Pogledana: |
5 krat |

|
|
403.82 KB |
Pogledana: |
7 krat |

|
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani Član

|
Objavljeno: Pon Jun 11, 2007 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo najlepša hvala za tako hitro pomoč!
Mislim da je to to za moje potrebe. Zelo lušna stvarca! Mogoče še veš kje bi ga lahko kupil najcenejše? V Con*adu vem da stane 300€ ter nekaj centov.
Hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pon Jun 11, 2007 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče se zapelješ čez mejo v Graz. V Conradu tam imaš veliko izbiro instumentov. Precej instumentov po ugodni ceni sem veidel tudi v Neuholdu prav tako v Grazu. (v trgovini jih imajo dosti več, kot na spletu)
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Jun 11, 2007 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Jani, DMM750 se umika iz prodaje in ga boš težko še dobil. Nadomešča ga MS-1280 kakršen je na sliki.
V AT ga lahko dobiš za 249.00€, v SLO pa za 219.50€.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni