www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pa sem ga nabavil ...DMM750 namreč ;)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 04, 2004 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

... še nekaj slikc.

LP M.

Test1.doc
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Test1.doc
 Velikost datoteke:  226.5 KB
 Downloadano:  45 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smatjaz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 04, 2004 11:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

... UPS ...

Se oproščam.

LP Matjaž
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2005 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V februarski številki revije Funkamateur je objavljen članek o povezavi tukaj omenjenega instrumenta z osebnim računalnikom. Zanimivo pri tem instrumentu (po navedenem) je možnost izpisa merjenih rezultatov na serijskem printerju. Komunikacijski vmesnik je uporabljen za zajem slike na osebnem računalniku na podoben način, kot je zadeva verjetno narejena v Smatjazevi varianti. Programski vmesnik je prost, priložena pa je tudi izvorna koda, zato ga pripenjam tudi tukaj. Mogoče lahko kakemu lastniku omenjenega instrumenta pride prav.

Lp, Frenki

dmm750.zip
 Opis:
DMM750 screen capture

Download
 Ime datoteke:  dmm750.zip
 Velikost datoteke:  86.99 KB
 Downloadano:  23 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2005 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki,
Je kje omenjenjeno kak je povezovalen kabel? Gre direkt na COM port ?

smatjaz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2005 10:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kabel je navaden RS232 null modem. Priklopiš zadevo direktno na com1 oz com2.
Ker je sistem galvansko ločen iz optocoupler-jem, potrebuješ poleg RX TX in mase še ostale pine zaradi napajanja.
Problem pa je, ker ne moreš nastaviti napr. COM5, COM6, ... Če imaš USB/RS232 pretvornik je to lahko potem težava. Ta software, ki ga imam jaz podpira tudi to.

LP Matjaž
Nazaj na vrh
Jani
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48
Aktiv.: 1.98
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 11, 2007 5:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!
Glede na to, da je pretekel že lep čas od nakupa instrumenta, me najbolj zanima če so se pojavljale kakšne težave v tem času. Namreč mika me nakup tega instrumenta, pa se nikakor ne morem odločit. Mi mogoče predlagate kakšen novejši instrument z osciloskopom? Pomembne so podobne karakteristike in primerljiva cena!

Lepa hvala, Jani

P.S. Ga mogoče kdo proda? Cena?
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 11, 2007 6:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jani je napisal/a:
Pozdrav!
Glede na to, da je pretekel že lep čas od nakupa instrumenta, me najbolj zanima če so se pojavljale kakšne težave v tem času. Namreč mika me nakup tega instrumenta, pa se nikakor ne morem odločit. Mi mogoče predlagate kakšen novejši instrument z osciloskopom? Pomembne so podobne karakteristike in primerljiva cena!

Lepa hvala, Jani

P.S. Ga mogoče kdo proda? Cena?

Težav do sedaj z njim ni bilo. (ena navpična linija na displeju se včasih ne prižge - očinto je njekje slab stik a se mi ga ne da razstavljati)

Osebno mi največ služi kot običajni multimeter. Pozitivno pri njem je velik prikazovalnik, negativno sorazrmerna počasnost. Sad Osiloskop je namenjen pred vsem digitalnni tehniki sorazmerno nizkih frekvenc. Če ti je zanimiv osciloskop potem to ni prava zadeva zate. V koliko pa ga potrebuješ kje na terenu - recimo pri kakem servisranju kake industrijske elektronike, pa je instrument kar uporaben.

Jani
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 11, 2007 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ufff to je bilo pa hitro! Smile
Ja res je, skoraj najbolj pri tem instrumentu mi je zanimiv osciloskop. K prenosnemu (baterijskemu) osciloskopu se nagibam zaradi (ne)pazljivosti pri priključitvi... Pa tudi instrumenta nimam, ki bi mi meril True RMS vrednost. Aha omenil si še sorazmeno nizke frekvence (koliko Hz, kHz, Mhz)? Za mojo trenutno uporabo bi mi zadostovalo tam nekje do 200kHz. Seveda je pogoj da je prikazan lep sinus, ne pa pribljižek.
Mogoče kakšen podoben instrument?
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 11, 2007 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da gre okrog 5Mhz. Izgled dveh oscilogramov žaga/sinus ca. 2Mhz

P6110044.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  407.72 KB
 Pogledana:  5 krat

P6110044.JPG

P6110045.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  403.82 KB
 Pogledana:  7 krat

P6110045.JPG

Jani
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 11, 2007 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo najlepša hvala za tako hitro pomoč!
Mislim da je to to za moje potrebe. Zelo lušna stvarca! Mogoče še veš kje bi ga lahko kupil najcenejše? V Con*adu vem da stane 300€ ter nekaj centov.

Hvala
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 11, 2007 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče se zapelješ čez mejo v Graz. V Conradu tam imaš veliko izbiro instumentov. Precej instumentov po ugodni ceni sem veidel tudi v Neuholdu prav tako v Grazu. (v trgovini jih imajo dosti več, kot na spletu)
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 11, 2007 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Jani, DMM750 se umika iz prodaje in ga boš težko še dobil. Nadomešča ga MS-1280 kakršen je na sliki.

V AT ga lahko dobiš za 249.00€, v SLO pa za 219.50€.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni