www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

problem z akumulatorjem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.10
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 25, 2007 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Narejena v SprintLayout ki ga imaš tudi na forumu za dušilki in diodo sta predvideni dve distanci ker še ne vem kakšne dimenzije bodo navite.
Mosfet je pri robu ploščice, če bo potrebno hladilno telo. Je pa tista izvedba ki ima tudi 2N2907

desulf.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  desulf.rar
 Velikost datoteke:  7.07 KB
 Downloadano:  58 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bjack
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Jul 2004 9:30
Aktiv.: 0.21
Kraj: hribe

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 28, 2007 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

fricky:
kako kaj napreduje izdelava?

LP

fricky
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2007 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Končano. Mudilo se ni ker trenutno nimam noben aku za "oživljanje"
Vezje troši cca. 1A in sliši se piskanje iz dušilk
Kot že v navodilih piše mora biti vzporedno priklopljen polnilec med postopkom

dsC02129.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  94.14 KB
 Pogledana:  10 krat

dsC02129.JPG

Nazaj na vrh
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 04, 2007 12:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče kak napotek glede dušilk ? Imam jedra iz pc napajalnikov, bi bila uporabna ?
fricky
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 04, 2007 12:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale rdeč toroid neznanega izvora je imel 1050uH cca 1m žice 0,6mm. Potem sem navil na malenkost manjši črn toroid 2m enake žice in ni bilo niti za 400uH, tako da je vse odvisno od tipa (permeabilnosti?) feritnega materiala oz. njegove kvalitete.Mali toroid ima po meritvah 240uH. Rešuje me mali merilnik induktivnosti z LCD in atmelom
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 04, 2007 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je sigurno ta rdeč toroid ferit?Ker je ta toroid prevlečen s zapečeno maso.tako da ne veš kakšna je jedra.Lahko je ovit jedra iz transform.traku in zalito z maso in zapečejo v peč.To jedro smo uporabljali za omrežne filtre.
Lp
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 04, 2007 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Toroidni obroči podobnih dimenzij imajo lahko povsem drugačne lastnosti. Podobno kot upori: od 0.1 ohma do 10 megaohmov so v enakem ohišju. Brez oznake ali meritve ne veš nič. Edina rešitev je, da izmeriš induktivnost. Ali je feritni ali iz železa, je tudi važno (različna frekvenčna karakteristika). Pomaga pilica, ki odpili malo barve.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sulc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 04, 2007 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima kdo kak delujoč načrt merilnika s picem ? Od vseh elementov se najbolj 'bojim' ravno tuljav in dušilk (najbrž zato, ker po navadi ni nikakršnih označb)
DrRogla
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 18:00
Aktiv.: 1.42
Kraj: Hrastnik, Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 04, 2007 3:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi o tem je že bilo nekaj povedano na forumu...

Drugače pa :google: na čarobne besede "LC meter pic" poda kot prvo naslednjo stran:

KLIK

fricky
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 04, 2007 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

andrejj je napisal/a:
Je sigurno ta rdeč toroid ferit?Ker je ta toroid prevlečen s zapečeno maso.tako da ne veš kakšna je jedra.Lahko je ovit jedra iz transform.traku in zalito z maso in zapečejo v peč.To jedro smo uporabljali za omrežne filtre.
Lp

Čisto možno.Nekoč sem jih kupil in ugotovil da neverjetno odpravijo brum pri pogovoru, če naviješ skozi par ovojev žice od univerzalnega napajalnika 300mA , za hišni prenosni telefon. Orginalni adapter ni imel bruma in sem raziskoval
Nazaj na vrh
sulc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 04, 2007 6:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tega imam narejenega, pa imam težave predvidevam z reed relejem in zato ne dela. Uporabil sem navadni 5V rele...
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Neoriginalnemu napajalniku za hišni prenosni telefon običajno manjkajo kondenzatorji cca 1÷10nF vzporedno vsaki diodi v usmerniku.
Je precej manjše in predvsem neopazno.
VF je pač nepredvidljiv...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sulc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 17, 2007 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LC meter sem pripravil do delovanja (no, v bistvu je že deloval, zmotila me je 'over range' oznaka na lcdju, ce na sponkah ni bilo merjenca). Sedaj sem premeril vsa jedra, ki sem jih našel po predalih, vendar nikakor ne pridem na 1000 mi H.
Sedaj bi rad dobil robo iz Iskre Feriti, vendar potrebujem podatke za jedro. Mi zna kdo svetovati, kaj vzeti ? Katera serija jeder se pretežno uporablja v switcherjih in katero bi bilo primerno za ta projekt ?

LP Aljaž

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 18, 2007 6:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj je kar nekaj uporabnega: http://www.coilcraft.com/pcv2.cfm

Včeraj sem naročil sample, poročam kako bo.
Nazaj na vrh
eboc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 01, 2007 3:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:

Tako ga bom pustil še nekaj dni in potem preizkusil koliko časa lahko iz njega vlečem 25A - nanj bom priklopil 300W razsmernik.

kakšni so rezultati ?
Je smiselno investirati v taksen "refrešer" ?
Ce prav razumem je mogoče to napravico imeti stalno priključeno na akumulator. Torej ne samo ko se akumulator polni.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni