|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Nov 10, 2007 12:13 am Naslov sporočila: |
|
|
@Edi, kot so ti napisali testna tipka v tvojem primeru ni nek verodostojen test delovanja FIDa. Jaz njegovo delovanje v praksi testiram tako, da vzamem 100W navadno žarnico, katere en pol priključim na fazo drugega pa na ozemljitev ... če izklopi je OK  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Sob Nov 10, 2007 1:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Še en možen problem je ... če prav vidim, je vhodni N vodnik priklopljen na izhodno stran, izhodni N vodnik pa na vhodno stran
edit: narobe vidim  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Edi Član

Pridružen-a: Pon 05 Nov 2007 23:12 Prispevkov: 169 Aktiv.: 0.79 Kraj: Ljubljana - Kot pri Ribnici
|
Objavljeno: Sob Nov 10, 2007 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
jjakob je napisal/a: |
Še en možen problem je ... če prav vidim, je vhodni N vodnik priklopljen na izhodno stran, izhodni N vodnik pa na vhodno stran
edit: narobe vidim  |
Ne, ne, vse vidiš prav vsi priključki so zamenjani zaradi trofazne vezne letvice, glej sliko. Ker če vežem vhod v FID spodaj imam izhod zgoraj- vhode v varovalke pa zopet spodaj. Se pravi moram nekako z žicami delati brike ? No pa so rekli, da je vseeno s katere starni je vhod in iz katere izhod, nekdo celo priporoča tako vezavo kot sem jo jaz naredil. No naslednji moj korak bo :
Podrem celo omarico, na mizi priklopim FID tako kot je po načrtu, pred FIDom vežem N in zemljo, da dobim PEN ali kako se reče in nato probam stvar, če vrže ven na pritisk T tipke in sproži ob vklopu brmena-žarnice med fazo in zemljo potem ali je v omarici kak stik, morda poškodovan kabel ali sem kupil slab kabel in je nekje v stiku?
oročam po komčanem testu...
Lep vikend vsem ki niste tako kot jaz na delovnem mestu, pojdite na sonček štrom bomo rihtal ko bo dež
edi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Edi Član

Pridružen-a: Pon 05 Nov 2007 23:12 Prispevkov: 169 Aktiv.: 0.79 Kraj: Ljubljana - Kot pri Ribnici
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2007 4:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Nekaj časa je minilo, no sedaj sem dokončal svojo umetnino v garaži. Zadeva pa je taka: FID stikalo dela samo pod enim pogojem, N mora biti pripeljan na vhod in izhod tako kot je v načrtu za stikalo. Faze pa lahko pripelješ zgoraj ali spodaj ne igra nobene vloge, ternutno zadeva dela in vsem res hvala za pomoč. Na žalost nas je včeraj malce zasul sneg in bodo ostala dela čakal na otoplitev...
Lep pozdrav edi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
integrerc Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.86 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2007 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ponavadi so dovodi v omaricah s spodnje strani varovalk,fid, stikala....odvodi pa na vrhu!
lp! _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Edi Član

|
Objavljeno: Pon Nov 19, 2007 10:48 am Naslov sporočila: |
|
|
integrerc je napisal/a: |
Ponavadi so dovodi v omaricah s spodnje strani varovalk,fid, stikala....odvodi pa na vrhu!
lp! |
Res je samo jaz sem imel potem problem kako povezati FID in avtomatske varovalke s pomočjo trofazne vezne letvice , če so vsi vhodi spodaj in izhodi zgoraj. Zato sem na FID pripeljal faze zgoraj in dobil izhode spodaj preko letvice lepo porazdeljene po varovalkah. Le N vodnik mora biti pripeljan spodaj in odpeljan naprej zgoraj tako kot je v načrtu pa zadeva deluje... Socer imam pa na spodnji zbiralki pod varovalkami zaščitni ozemljitveni vodnik in na zgornji zbiralki nad varovalkami N vodnik.
Všeč mi je, če je lepo za pogledat in seveda na prvi pogled pregledno, da takoj vidiš kaj kam pelje.
LP edi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni