www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

12V ali 220v motor 80-120W
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Misko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15
Aktiv.: 2.35
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 12, 2007 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lugojove motorje za točila poznam ker ga imam tudi sam na svojem točilu vedar so taki motorji vsaj pomoje kar dragi ok. 300€. Mešalo je že nabavljeno in uležejeno v neko staro točilo ni več primerno za prehrano ljudi, sedaj samo še manjka motor za katerega sva najbolj upala da bo 12V. Sem pa danes dobil motor od brisalca pa ga bom jutri testiral. Elektroniko imam že dokončano tako da bo jutri prvi zagon. Stalo me ni nič vse skupaj tako da je vredno poskusiti.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jandam
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2007 20:45
Aktiv.: 0.12
Kraj: okolica kp

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2007 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jandam je napisal/a:
Gonila za pogon točil

Celotem tekst je brisan, ker je copy/paste iz priponke. Čisto dovolj je informacija v priponki, še preveč ! Zadeva že močno smrdi na reklamo.
Prečitaj si pravilo št 3.

žal jaz nimam nič s temi motorji.
imam pa tudi jaz tak problem da bi rabil en tak motor.in tej bi mi bili čisto ustrezni samo kaj so res malo predragi.sej če ne bo druge bo treba tudi kajtakega kupit.

sedaj bom probal zadevo ki jo delam sprobat z motorčkom od brislacev.
koliko močen usmernik bi moral dobit?
kako pa bi moral povezat da bi imel kot pri avtu....1.naredi obrat in se ustavi.
2.počasno vrtenje.
3.hitro vrtenje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Misko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No da povem kaj smo do sedaj naredili. Kupil sem motor za ventilator 220V 130W za 24€ ki ima ok. 1500 vrtljajev. Samo imam spet problem ker nevem kako velike jermenice rabim na motorju ter na osi mešala da bi bilo ok. 300 vrtljajev. Sad
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razmerje vrtljajev je enako razmerju premerov.
No, pravzaprav ne ravno...
Manjša jermenica se vrti hitreje Smile
Nazaj na vrh
Misko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pravi da če dam na os motorja npr. jermenico fi50 na mešalo pa fi100 sem obrate zmanjšal za 1/2?
A mogoče veste kje se dajo kupiti poceni jermenice ali pa če se jih da kjer ven pobrati? Osovina motorja je debela ok. 15mm točne mere ne vem ker ga nimam doma.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej jermenice in jermena v tem PDFju. Če želiš obrate zmanjšat za 5x moraš dat na motor 5X manjšo jermenico (po premeru ali pa št. zob) od tiste na gnani osi. Razmak med osema pa določiš z dolžino jermena, če nimaš zategovalnika ("šponarja") kar v tvojem primeru ne bi imelo smisla vgrajevat.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni