www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Diplomska naloga na temo LPC2138
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
AlesH
Član
Član

Pridružen-a: Pon 20 Mar 2006 21:20
Aktiv.: 0.07

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 9:56 pm    Naslov sporočila:  Diplomska naloga na temo LPC2138 Odgovori s citatom

Pripenjam diplomsko nalogo na temo LPC2138. Če koga zanima. Namenjena je predvsem začetnikom.

Bp Aleš

DiplomskaNaloga.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  DiplomskaNaloga.pdf
 Velikost datoteke:  1.95 MB
 Downloadano:  435 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali mi lahko prosim razlozis (ali pa kdo drug) v cem je stos somentorja?

(ostalo pa se sledi, bom se malce prebral)
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
Ali mi lahko prosim razlozis (ali pa kdo drug) v cem je stos somentorja?

Jaz sem tudi imel somentorja, ker je diploma zelo siroko zajemala dve podrocji. Ce bi z enega podrocja uporabil le osnovno metodologijo, ki jo dobis na dodiplomskem studiju, najbrz ne bi bilo potrebe po somentorju.

Prakticna korist od tega pa je, da sta dva clana komisije "tvoja" Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem zakaj se toliko sekirate za somentorja, važno je da se da iz nje kaj naučiti. Aleš dobro napisano, sicer nisem vsega prebral, bom pa. Hvala da si objavil.

Lp,
Slemi

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 11:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo uporabno , bo kar nekaj časa "najbolj brano čtivo" Very Happy
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 11:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fantje, to menda veste, da so diplome (in druge podobne naloge) javno objavljene ? Dobite jih lahko vsaj na papirju (v knjiznici), za precej (vecino ?) fakultet pa tudi v elektronski obliki (PDF).
Nazaj na vrh
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2006 9:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem imel mentorja in somentorja, ki sta mi pomagala.... NIČ. Dobila sta pa plačano. Very Happy
Nazaj na vrh
silica
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01
Aktiv.: 1.52
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2006 10:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bravo Ales, cestitam. Mislim da si prvi ki si diplomiral na SARMu.
Prosim javi se mi na mail, kje si/bos zaposlen.

LP Tomaz

Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2006 11:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slemi, kje pa vidis koga, ki se sekira? Pac nikoli nisem videl smisla takega pocteja, pa sem prosil za pojasnitev.

Warning! Offtopic between cuts.
---- cut here ---
Oz. ce bolje pomislim... pravzaprav mi gre na zivce, ko se kaksni ljudje pasejo na delu ostalih, se stulijo tam kjer ni potrebno, koristi pa nobene. Vecinoma so ti ljudje profesorji na faksu. Ampak to ni sekiranje, to je cudenje (jezno odkimavanje, prijemanje za glavo in spuscanje zvokov c c c).
---- cut here ---

Kar se pa diplomske naloge tice... skoda, da ni bolj podrobno predstavljen nek "konkreten" problem in resitev s sistemom predstavljenim v diplomski. Recimo, poglavje o krmiljenju motorja, bi si definitivno zasluzilo vec prostora.

Anyway, mislim, da si lahko veliko forumasev lahko precej pomaga s to diplomsko nalogo pri zacetkih s tem kontrolerjem.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2006 12:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa kaj zgledajo boljši C prevajalniki? Imajo tudi kakšni izmed njih funkcije, ki ti omogočajo, da se znebiš dostopanja direktno do registrov?
Npr. pri CCS C compilerju za PICe zgleda inicializacija (ki jo zgenerira čarovnik) nekako takole:
Koda:
   setup_adc_ports(NO_ANALOGS|VSS_VDD);
   setup_adc(ADC_OFF);
   setup_timer_0(RTCC_INTERNAL|RTCC_DIV_2);
   setup_timer_1(T1_DISABLED);
   setup_comparator(NC_NC);
   setup_vref(FALSE);
   enable_interrupts(INT_EXT);
   enable_interrupts(INT_TIMER0);
   enable_interrupts(GLOBAL);
   setup_oscillator(False);

Je kaj takega tudi pri ARMjih možno? Namreč ko želim kaj na hitro naredit, mi ni ravno do tega, da številke premetavam in iščem po datasheetu kateri bit kaj naredi.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
AlesH
Član
Član

Pridružen-a: Pon 20 Mar 2006 21:20
Aktiv.: 0.07

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2006 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Somentor je moj bodoči mentor na podiplomskem študiju in se je tako nekako uštulu zraven. Zakaj mi ni bil mentor že pri diplomi? Dolga zgodba.

@NeoTO: Mislim, da takšne funkcije lahko napišeš neglede na to kateri prevajalnik uporabljaš. Boljši prevajalniki samo optimalneje prevedejo kodo.

Bp Aleš
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2006 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

AlesH je napisal/a:

@NeoTO: Mislim, da takšne funkcije lahko napišeš neglede na to kateri prevajalnik uporabljaš. Boljši prevajalniki samo optimalneje prevedejo kodo.

Ok, obstaja potem IDE, ki bi že podpiral takšne funkcije? Ali si je pač treba enkrat vzet čas in napisat svoje funkcije?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2006 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi IDE nima s tem nic - gre za knjiznice in ustrezne headerje Wink Tvoj primer je sicer precej banalen; funkcijo, ki postavi en bit (ali pa doloceno stevilo bitov glede an vhodno masko) so pac preimenovali v N moznih variant, kjer je offset SFRja prednastavljen, da uporabniku ni potrebno prebirati datasheeta. Ce so pri tem zagresili napako (ne bi bilo prvic, da je kaksna malenkost narobe v kaksni knjiznici), je tako ne bi nikoli odkril, dokler ne bi sam naredil vsega iz nicle ...
Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 13, 2006 11:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
Fantje, to menda veste, da so diplome (in druge podobne naloge) javno objavljene ? Dobite jih lahko vsaj na papirju (v knjiznici), za precej (vecino ?) fakultet pa tudi v elektronski obliki (PDF).

To pa vemo:)

Bolj zoprno je, ker si na FE ne moreš izposoditi diplomske domov ampak jo lahko prebiraš le v čitalnici. V elektronski obliki pa je le nekaj primerov(če niso v zadnjih mesecih kaj spremenili).

Sicer pa imajo nekatere druge fakultete precej lepo zbirko diplomskih v elektronski obliki.

Pozna mogoče kdo kakšno stran, kjer so objavljene tuje diplomske naloge elektro stroke?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Hudogriz
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jun 2006 19:08
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 14, 2006 7:13 pm    Naslov sporočila: icon_great  Odgovori s citatom

Hvala za čtivo Applause

kajti prav redko se zgodi, da kdo objavi diplomsko delo (le proti plačilu ...)
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni