|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kangoo2 Član

Pridružen-a: Sob 10 Nov 2012 10:17 Prispevkov: 53 Aktiv.: 0.34 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Mar 26, 2014 11:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se oproščam slike je obrnilo na glavo, pa ne me preveč popluvat, sem povedal da nisem strokovnjak na tem področju.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Mar 26, 2014 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kamera ima očitno klasični video izhod. Tisti kabli na drugi sliki iz chinch direktno na USB si ne predstavljam, kako delujejo, razen če zadeva služi zgolj kot adapter in je komunikacija že prava.
Na zadnji sliki pa je v bistvu A/D pretvornik. S pomočjo le tega, lahko klasično kamero priključiš na USB a mora imeti zadeva na katero priklapljaš ustrezne gonilnike in programsko opremo. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1906 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 12:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Na kameri je torej rumeni činč.
Potrebno je dobiti drugi del, ki ga že imaš na kablu z USB priključkom (rumen,rdeč in bel), ki je mimogrede popolnoma nestandarden in primeren za "donacijo".
Nekje blizu konektorja ga odrežeš ter olupiš. Pod prvo izolacijo je kovinski oplet ki je "-" oziroma "camera video signal -" ki ga povežeš na pin 22
Pod tem je še ena izolacija in notranji vodnik "camera video signal +" ki ga povežeš na pin 10.
Seveda kamera rabi tudi napajanje, ki ga verjetno vežeš z vzvratnih luči ali pa nekje iz avtoradia.  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Tista črna škatla s kopico rumenih cinch vhodov pa je poceni videonadzorni sistem za računalnik. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kangoo2 Član

|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Video vhod sem priklopil na konektorju zadaj na 10 in 22 pa nič zato sem poizkusil z USB kablom spredaj in drugim USB priklopom za 4 video vhode pa tudi nič in sem prišel do zaključka da brez posodobitve softwara ne bo nič zato ker ti ne ponudi izbire video vhoda in posledično ne prepozna video signala. Edina pametna izbira je program Menavrus kateri podpira vzvratno kamero in ponuja posodobitve navigacijskega sistema. Menavrus bo rešitev in bom malo pobrskal po spletu da ga še bolj prečekiram.
LP  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.82 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
kangoo2 je napisal/a: |
Video vhod sem priklopil na konektorju zadaj na 10 in 22 pa nič zato sem poizkusil z USB kablom spredaj in drugim USB priklopom za 4 video vhode pa tudi nič in sem prišel do zaključka da brez posodobitve softwara ne bo nič zato ker ti ne ponudi izbire video vhoda in posledično ne prepozna video signala. Edina pametna izbira je program Menavrus kateri podpira vzvratno kamero in ponuja posodobitve navigacijskega sistema. Menavrus bo rešitev in bom malo pobrskal po spletu da ga še bolj prečekiram.
LP  |
Še vedno nisi napisal ali si na kamero priklopil tudi 12V napajanje.
Brez napajanja ne bo nič! _________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.54 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa še nekaj manjka, pin, ki dobi signal, da preklopi na video kamero, ko pretakneš v vzvratno prestavo. Vsaj pri mojem je tako.
In seveda, mora biti vse skupaj podprto v aparaturi! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kangoo2 Član

|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja napajanje sem priklopil takšne malenkosti so mi samoumnevne in jih nisem niti opisal, priklop na vzvratno žarnico. Pred časom sem zmontiral in priklopil LCD monitor 7 col in kamero v Renault Modus, vse dela kod mora samo problem je vidni kot kamere je namreč premajhen cca 120 stopinj čeprav na embalaži piše 180 stopinj. Sem videl da ni to tisto kar sem pričakoval.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.54 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 8:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
...... priklop na vzvratno žarnico....... |
Kaj si priklopil na vzvratno žarnico? _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kangoo2 Član

|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na vzvratno žarnico sem priklopil napajanje kamere in napajanje monitorja v Modusu v cliotu pa samo kamero.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
crto Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2005 14:48 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.58 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na vzvratni žarnici lahko samo tipaš signal, ki upravlja vklop, napajanje za kamero in monitor pa moraš vzeti drugje (no vsaj zelo priporočljivo bi bilo).
LP
Črto |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Ned Mar 30, 2014 1:09 am Naslov sporočila: |
|
|
na embalaži piše 180 stopinj. |
p.s.: vzvratna kamera v modusu? OK, imam jo na mondeu, ampak je priblizno 16x vecji in manj pregleden od modusa.
Navadno napajanje kamere peljes iz napajanja avtoradia (kontaktni plus), iz vzvratne luci (ali stikala na menjalniku) pa potem peljes se signal v avtoradio (zica "reverse".
Ce avtoradio nima kompozitnega vhoda (rumeni cinch), bo tole hud projekt...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni