www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

antena za gsm signal
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
timy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Mar 2008 19:58
Aktiv.: 0.06
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 13, 2008 7:48 pm    Naslov sporočila:  antena za gsm signal Odgovori s citatom

Hay LOČILO ima gdo kaki načrt ali kakšno rešitev za gsm signal PIKA prejšnji mesec sem menjal operaterja VEJICA pa sedaj ko grem na vikend VEJICA nimam signala PIKA čisto malo ga je VEJICA skoraj nič PIKA
prosim za kakšen nasvet PIKA

(*Sedaj je malo bolj čitljivo Razz *)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 13, 2008 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Antena pride v poštev, če imaš na aparatu priključek za zunanjo anteno. V nasprotnem primeru ti ostane le GSM repetitor. Kvaliteten in dovolj močan ni prav poceni.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
timy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 13, 2008 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

se da dobiti kakšno vezje imam nokijo n73
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.63
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 13, 2008 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako kot pravi Satelitko, nekateri modeli imajo možnost priključitve zunanje antene.
Poznam človeka, ki je to preizkusil in deluje. Na mobitel priključi anteno, ki ima možnost pritrditve z magnetom, nato na palico natakneš pokrovček od steklenice, nanj natakneš anteno in stvar je gotova. Nato hodiš dokler ne najdeš signala. Rolling Eyes

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 13, 2008 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, tudi jaz sem stvar krvavo preizkusil v praksi. V delavnici imam na N6310i signala le kako črtico (od sedmih), tako da je uspešno opravljena zveza več kot loterija. Na dvorišču je le malce bolje. Montiral sem zunanjo usmerjeno anteno in s kablom RG58 imam 3, včasih celo 4 črtice, kar je za normalno zvezo dovolj. Potem sem ta signal pripeljal na GSM repetitor 70dB (cca 400EUR) in zadeva zadovoljivo deluje v istem prostoru. Prednost: nisi več privezan na drat, a precej stane. Potem sem za test zamenjal kabel RG58 za H155 (dolžina je manj kot 10m) in na Nokii imam poln signal. Ko sem ta signal peljal čez repetitor mi je pokril skoraj celo bajto. Zdaj čakam, ker Mobitel nekaj obljublja v bližini novo bazno postajo (nova avtocesta). Če ne bo popolnoma v redu, bom montiral omenjeni repetitor in 2 notranji anteni, kar bo zagotovo zadostovalo.

Ko smo že pri tem: Ali obstaja javno dostopen register baznih postaj vseh operaterjev?
LP
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
timy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 13, 2008 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kaj pa nokia n73 nima nobenega priključka ?
res nevem kaj naj Sad
Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 13, 2008 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Ko smo že pri tem: Ali obstaja javno dostopen register baznih postaj vseh operaterjev?

Ne obstaja, ker sem to v preteklosti že iskal. Podatkov o baznih ne dobiš nikjer. Pred časom sem testiral lociranje uporabnika na osnovi baznih postaj. Kot rezultast dobiš 2x4-mestno HEX številko.
Fino bi bilo, če bi vsak pri svojem kraju in okilici pobral te podatke in jih objavil npr na tem forumu. Tako bi dobil številke baznih in lokacije, kje stojijo.

Lp M.

timy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 13, 2008 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala vsem bom vseeno nekaj probiral Rolling Eyes Rolling Eyes
Nazaj na vrh
strobos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Aktiv.: 3.06
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 14, 2008 12:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

smatjaz je napisal/a:
Citiram:

Ne obstaja, ker sem to v preteklosti že iskal. Podatkov o baznih ne dobiš nikjer. Pred časom sem testiral lociranje uporabnika na osnovi baznih postaj. Kot rezultast dobiš 2x4-mestno HEX številko.
Fino bi bilo, če bi vsak pri svojem kraju in okilici pobral te podatke in jih objavil npr na tem forumu. Tako bi dobil številke baznih in lokacije, kje stojijo.

Lp M.

Mogoče kdo ve, kako dobijo podatek o bazni postaji (ime) nekateri gsm aparati?

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
tonko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45
Aktiv.: 2.28
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 14, 2008 12:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TwinTrade_GSM_Ojačevalci_signala
Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 14, 2008 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podatek bazne postaje lahko prebereš, praktično iz vsakega aparata, ki ima vgrajen modem. Ukaz je CREG. Odtipkaš nastavite za sprejem, potem, pa dobiš nazaj dve štiri mestne številke. Prva ti pove območje, druga številko bazne. Če uporabiš še ukaz za kvaliteto signala približno ampak res približno oceniš, kako daleč si od bazne. Naredil sem eno zadevo za v avto, ki javlja kje si. V mestu (LJ)se to menja precej na pogosto, ker je tu veliko baznih postaj. Zunaj npr, dolenjska pa je baznih manj zdi se mi pa, da je oddajnik močnejši in pokriva večje območje.

Lp M.

timy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 14, 2008 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala tonko to sem glih včeraj pozno našel samo jaz bi imel vezje od tega da bi sam naredil bilo bi dosti ceneje! Laughing
glede onega bazne postaje oziroma repetitorja jaz vem kje stoji saj mi telefon izpiše točno od kod pride signal a je problem da je pred vasjo hrib ki signal oslabi na hribu pa je kar vredi signal Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 14, 2008 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Shocked

vas.gif
 Opis:
Maribor
 Velikost datoteke:  25.77 KB
 Pogledana:  2 krat

vas.gif

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
timy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 14, 2008 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

saj sem že prej omenil da nimam signala na vikendu!!!!!!!!!
vse treba brati!!!!!!! vikend pa je na vasi Laughing

(* Takšno skrucalo, kot je napisano na začetku - normalno da ga ljudje NE BEREJO!!!!!!!!! pa še malo klicajev, ker je to cool !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!*)
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 14, 2008 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko grem jaz na vikend ugasnem mobitel. Wink Če pa misliš najti rešitev z repetitorjem za 400 €, pa mislim da je ceneje vrniti se na starega operaterja. Si pač šel iz dežja pod kap (beri: iz kadi pod tuš). Nekateri operaterji so kot moji lasje na glavi (enotretinska pokritost).
Pa ne mi zameriti, tisto se mi je zdelo tako "frajersko". Sem zagrizen mariborčan, ki se je odselil malo proti jugu.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni