www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

JDM ponovno
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2011 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mučim se z PIC, pa dobim tole sporočilo. Včasih je delovalo.

LP
Matjaz

napaka.doc
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  napaka.doc
 Velikost datoteke:  1.04 MB
 Downloadano:  27 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bogdanho
Član
Član

Pridružen-a: Čet 12 Nov 2009 11:40
Aktiv.: 0.13
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 10, 2011 10:33 pm    Naslov sporočila:  IC prog Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Tudi sam sem izdelal JDM programator podoben Frenkijevemu, pa mi zadeva ne deluje.

Prosil bi če lahko kdo napiše katera verzija ic proga deluje na Windows xp in kako je potrebno program nastaviti za delovanje,

Na spletu sem našel nastavitve ic prog ampak vsi poizkusi pečenja s temi nastavitvami so bili neuspešni. Poizkušal sem z čipom PIC16f48.

Lp

matjay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 12:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam že več let uporabljam JDM programator z programom WINpic800. Potem sem pa enkrat naredil update na novejšo verzijo in potem se je pa ustavilo. Tako, da je priporočljivo uporabljati štarejšo verzijo programa, to je 3.61.
Programator je pa link
http://lea.hamradio.si/~s53mv/equipment/picprog.html
uporabljam verzijo na levi strani.

LP
Matjaz
Nazaj na vrh
Bora
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Jun 2007 22:10
Aktiv.: 0.70
Kraj: Maribor (Hotinja vas)

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa se zgodi ?
Ali imaš samo en čip ?
Malenkost bolj opiši težavo .
Nazaj na vrh
matjay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 1:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dogajalo se je, da program sploh ni našel programatorja in , da se je programiranje ustavilo na prvi tretjini.
Na tiskanini je podnožje 28 pin, za ostalo imam kar žiče in jih nataknem na pine pica.
Mogoče bom kdaj tudi naredil posebno tiskanino z več podnožji.
Do sedaj se je tako programiranje najbolj obneslo. Veliko boljše kot razni ICD2 in podobno.
LP
Matjaz
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 17.60

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 4:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matjay je napisal/a:
Veliko boljše kot razni ICD2 in podobno.

???
Pri meni je ravno druga zgodba... z JDM sem imel samo težave. Ko mi je enkrat končno ratalo sprogramirat 16F876 za serijski ICD2, sem JDM programator zabrisal v kot in se ga več nisem niti dotaknil.
Serijski ICD2 je tudi šel "nekam", ko sem z njim sprogramiral oba čipa za usb verzijo ICD2 Very Happy

V glavnem... JDM nima za burek proti ICD2.

Bora
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Jun 2007 22:10
Aktiv.: 0.70
Kraj: Maribor (Hotinja vas)

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 7:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej,
da izključiš možnost slabih stikov in podobnih napak, bi bilo smiselno narediti podnožje vsaj za čip, ki ga boš podrobneje spoznal.
Glede na to, da si povedal, da si s tem programatorjem že programiral sumim, da ti težave povzročajo "žičke na pinih".
Sam sem z JDM-jem zadovoljen, težava pa je da novejši računalniki premorejo (po večini) le USB.
Nazaj na vrh
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.15

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
V glavnem... JDM nima za burek proti ICD2.

Isto lahko potrdim jaz. Najprej sem imel JDM za 16-ke, potem sem začel z izdelavo ICD2 USB klona in ugotovil, da JDM ne podpira programiranja 18-ke iz ICD2 USB. Zato sem naredil še ICD2 RS232 verzijo, s katero sem lahko sprogramiral to 18-ko. Zdaj uporabljam izključno ICD2 USB. JDM niti ne vem kje je, ICD2 RS232 pa je za rezervo založen v eni škatli.

bogdanho
Član
Član

Pridružen-a: Čet 12 Nov 2009 11:40
Aktiv.: 0.13
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 22, 2011 2:43 pm    Naslov sporočila:  Pozdravljeni Odgovori s citatom

Končno mi je uspelo sprogramirat čip z JDM programatorjem. Krivi so bili driver-ji za xp, ki sem jih našel na spletu in jih končno zamenjal z driver-ji iz mikročipove spletne strani.

Lp

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni