|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Sob Avg 03, 2013 1:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Waldo je napisal/a: |
Kaj pa če si boljša polovica premisli okrog pohištva |
Ni problema, vzame kladivo, pa majzel, pripravi €, malto karjoli, kupi nove cevi in vtičnice, .... ampak vse to v enem in njenem paketu.
Slabo si jo vzgojil !
_________________ Danes je težko biti budala, konkurenca je velika, pa še dokazovati se moraš večkrat na dan.
Sem ogledalo: Nisem kriv, če v meni vidite nekaj kar vam ni všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.57 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Sob Avg 03, 2013 1:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Waldo je napisal/a: |
Sicer pa sem že v eni drugi temi prebral nasvet v smislu: na vsako steno eno ali dve vtičnici, pa boš že s podaljškom pripeljal elektriko tja, kjer jo rabiš in koliko vtičnic rabiš. |
Za TV in ostale igrače je res ponavadi samo 1 vtičnica, ampak je lahko več doz za vse ostalo.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
322.2 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantocci Član

Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 10:52 Prispevkov: 384 Aktiv.: 1.97
|
Objavljeno: Sob Avg 03, 2013 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam mislim, da nima smisla izza TV ja postavljat več vtičnic za 220V na steno.
Raje bom dal razdelilec, ki ima vgrajeno še protinapetostno zaščito (itak ga lahko skriješ za naprave, pa še z enim stikalom vse izklopiš, ko greš na morje).
Če preštejem potrebe za 220V na tem mestu, ki se jih sedaj spomnim:
- TV
- dodatni dig. sprejemnik za snemanje oddaj
- hifi receiver
- BR/DVD player
- HDD player
- antenski napajalnik
- sigurno sem še kaj pozabil....
Enostavno je preveč tega.
in ostalo (doze za):
- LAN vtičnica
- vtičnica za priključek za surround zvočnike (kabel sem dal v AB plato in vštemal v zid)
- TV/FM koax kabel (tudi na streho gredo antene za DVB/T in FM)
Sem še kaj pozabil?
Sicer pa kaj vemo, kaj bo treba čez par let za TV/PC... Bo UTP še ustrezen?
Mislim, da bom še en prazen bužir položil iz mesta, kjer pridejo inštalacije v hišo do točke za TVjem (ali pa je mogoče že sedaj pametno notri dati neko žico, na katero lahko v bodočnosti navežeš kabel in ga lažje potegneš skozi).... Če je bužir prazen, ga zidarji hitro pohodijo, v sploščenega pa težko kaj vrineš.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.51 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Sob Avg 03, 2013 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsekakor v cev potegni eno žico (foršpan) saj ti bo v primeru, ko boš moral potegniti kabel skozi prihranil mnogo živcev. Pazi tudi na kote ter vizualno preglej cev pred polaganjem tlaka ter ometi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.63 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Avg 07, 2013 1:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slišal sem, da je predpis največ 3 vtičnice na eno varovalko. Lahko pa to nanese veliko število varovalk večinoma obremenjenih po 1A...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
integrerc Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.86 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Avg 07, 2013 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kje oz. kateri je ta pedpis za tri vtičnice na eno varovalko
_________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 Ur