www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Koliko vtičnic na en kabel?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.38
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 03, 2013 1:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Waldo je napisal/a:
Kaj pa če si boljša polovica premisli okrog pohištva
Ni problema, vzame kladivo, pa majzel, pripravi €, malto karjoli, kupi nove cevi in vtičnice, .... ampak vse to v enem in njenem paketu.

Slabo si jo vzgojil !

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.57
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 03, 2013 1:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Waldo je napisal/a:

Sicer pa sem že v eni drugi temi prebral nasvet v smislu: na vsako steno eno ali dve vtičnici, pa boš že s podaljškom pripeljal elektriko tja, kjer jo rabiš in koliko vtičnic rabiš.

Za TV in ostale igrače je res ponavadi samo 1 vtičnica, ampak je lahko več doz za vse ostalo.

vtičnica tv.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  322.2 KB
 Pogledana:  0 krat

vtičnica tv.jpg

Nazaj na vrh
Fantocci
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 10:52
Aktiv.: 1.97

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 03, 2013 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam mislim, da nima smisla izza TV ja postavljat več vtičnic za 220V na steno.
Raje bom dal razdelilec, ki ima vgrajeno še protinapetostno zaščito (itak ga lahko skriješ za naprave, pa še z enim stikalom vse izklopiš, ko greš na morje).

Če preštejem potrebe za 220V na tem mestu, ki se jih sedaj spomnim:
- TV
- dodatni dig. sprejemnik za snemanje oddaj
- hifi receiver
- BR/DVD player
- HDD player
- antenski napajalnik
- sigurno sem še kaj pozabil....
Enostavno je preveč tega.

in ostalo (doze za):
- LAN vtičnica
- vtičnica za priključek za surround zvočnike (kabel sem dal v AB plato in vštemal v zid)
- TV/FM koax kabel (tudi na streho gredo antene za DVB/T in FM)

Sem še kaj pozabil?
Sicer pa kaj vemo, kaj bo treba čez par let za TV/PC... Bo UTP še ustrezen?

Mislim, da bom še en prazen bužir položil iz mesta, kjer pridejo inštalacije v hišo do točke za TVjem (ali pa je mogoče že sedaj pametno notri dati neko žico, na katero lahko v bodočnosti navežeš kabel in ga lažje potegneš skozi).... Če je bužir prazen, ga zidarji hitro pohodijo, v sploščenega pa težko kaj vrineš.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.51
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 03, 2013 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsekakor v cev potegni eno žico (foršpan) saj ti bo v primeru, ko boš moral potegniti kabel skozi prihranil mnogo živcev. Pazi tudi na kote ter vizualno preglej cev pred polaganjem tlaka ter ometi.
Nazaj na vrh
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.63
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 07, 2013 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slišal sem, da je predpis največ 3 vtičnice na eno varovalko. Lahko pa to nanese veliko število varovalk večinoma obremenjenih po 1A...
Nazaj na vrh
integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.86
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 07, 2013 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje oz. kateri je ta pedpis za tri vtičnice na eno varovalko
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 5 Ur