www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

SPET TEŽAVE S ZONE ALARMOM

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lenuhsi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 26 Okt 2004 21:50
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2004 3:02 pm    Naslov sporočila:  SPET TEŽAVE S ZONE ALARMOM Odgovori s citatom

SILVO
Jaz sem naredil tako kot ste mi napisali pa še vedno ne prepušča internetne povezave na drugi pc !Druga dva pc-ja imam povezana prek microhub8!Kaj še lahko naredim?????

/* Se ti je mogoče zataknil "Caps Lock" ? * Frenki */
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2004 5:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole sedaj ne razumem najbolj. Confused Torej nimaš hardwerskega ruterja ampak ti je en PC ruter ? V njem imaš dve mrežni kartici ter na drugi imaš gor "hub" tam imaš pa priklopljena ostala dva PC-ja ? Po tej logiki ima vrjetno druga kartica IP ter prehod ?
Zone alarm pa ti blokira notrenji promet - torej moraš sprostiti ip kartice.

lenuhsi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2004 5:12 pm    Naslov sporočila:  živjo Odgovori s citatom

jaz imam modem thomson na njega imam priklopljen kabelski net potem imam od njega priključen moj pc z usb kablom nato pa gre od mojega pc- ja za domačo mrežo stran do microhuba in od tam je razdeljeno na druga dva!!!!
če imam vklopljen požarni zid od xp-jev gre če pa katerega drugega pa ne !nimam pa prek ruterja!!!! Confused
se opravičujem za kompliiranost d'oh!
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2004 6:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Confused Dokaj komplicirana zadeva. Moj nasvet ;Kupi recimo d-linkov ali podoben ruter, ki ima že vgrajen 4portni hub. Ga skonfiguriraj, vključi požarni zid. Z njim pa ne boš imel več podobnih težav. Poleg vsega bosta druga dva pc-ja neodvisna od tvojega. Običajno je tudi samo delovanje hitrejše. (ne vem kako je pri kablu - pri ADSL ju na ISDN-ju namreč moraš imeti zagnanega še clienta katerega pa pri ruterju ne rabiš več) Cena takega ruterja je okrog 12.000 sit.
lenuhsi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2004 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SILVO HVALA ZA NASVETE SAJ SEM ŽE RAZMIŠLJAL,DA BI GA ZAMENJAL Z RUTARJEM

LE DAN ŽELIM!!
LENUHSI
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2004 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvakrat v eni temi ne bom opozarjal. Tokrat zaklepam, naslednjič podobno leti v smeti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni